204 Google Reviews
Rated 5/5
204 Google reviews
App our moving advisor

Packing moving boxes: this is how you do it!

Het inpakken van verhuisdozen klinkt heel simpel en vaak denk je hier verder niet over na wanneer je gaat verhuizen naar je nieuwe adres. Echter is het pas tijdens verhuizingen dat mensen ontdekken dat ze al jarenlang allemaal spullen verzameld hebben die in de kast en andere ruimtes verstopt waren. Wat moet je nu met al die spullen? Verhuisdozen inpakken is dan ook zeker een van de meest vervelende klussen tijdens een verhuizing.

Tips verhuisdozen inpakken

Wij hebben daarom een gouden tip voor jou. Je kunt online met de MOOVA-calculator uitrekenen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Wanneer je dit weet kun je ook kijken naar het soort verhuisdoos. Er zijn namelijk verschillende verhuisdozen. Heb je zware spullen of andere breekbare spullen? Dan moet je dus goed kijken naar de kwaliteit van de verhuisdozen.

Omdat je waarschijnlijk niet elke dag verhuisd, en hier misschien nog geen ervaring mee hebt, willen wij je door middel van dit artikel graag helpen met nuttige tips. Zo kun jij op een rustige manier binnenkort verhuizen.

Welke soort verhuisdozen zijn er?

Wat stipt op nummer 1 staat is het sóórt verhuisdoos dat je nodig hebt. Misschien wist jij nog niet dat er allemaal verschillende verhuisdozen zijn voor al jouw spullen. Je moet natuurlijk wel weten wat voor verhuisdozen er zijn, want je wilt je inboedel ten slotte wel veilig verhuizen.

  • Standaard verhuisdozen
    De standaard verhuisdozen, ook wel bekend als de ‘normale verhuisdozen’ kennen we allemaal wel, maar heb je ook weleens van de andere soorten verhuisboxen gehoord? Bijvoorbeeld van de garderobedoos? Of de barreldoos?
  • De garderobedoos
    De garderobedoos is zoals de naam het al zegt voor je garderobe en zijn dit speciale kledingdozen.
  • De barreldoos
    De barreldoos is weer voor grote objecten zoals vazen of lampen.

Verhuismaterialen je beste vriend

Verhuisdozen inpakken gaat nog soepeler met handige verhuismaterialen. Zo kan bijvoorbeeld verhuispapier van cruciaal belang zijn bij het inpakken van servies en wijnglazen. Vergeet dus niet om ook te kijken naar extra verhuismaterialen en benodigdheden voor je verhuizing.

Bekijk hier een lijst met verschillende verhuismaterialen:

  • wikkelfolie
  • inpakpapier
  • matrashoes
  • verhuisstickers
  • tape dispenser
  • opvulchips
  • noppenfolie
  • stoelhoes
  • verhuisdeken
  • bankhoes
  • rol tape

Verhuisdozen inpakken tips

Wil je binnenkort verhuizen? Dan is het verstandig om het inpakken van de verhuisdozen op een systematische manier te doen. Je kunt het beste beginnen met een overzicht maken. Kijk naar de kamers en de spullen die je moet inpakken.

Per kamer verhuisdozen inpakken

Als je per kamer begint met inpakken en ook probeert om alle verhuisdozen te labelen dan kun je deze in je nieuwe woning gelijk in de juiste kamers zetten. Hoe makkelijk is deze manier van inpakken?

Vooral wanneer de verhuisdag dichterbij komt en je al een hoop stress hebt voor het uitpakken? Waar je het beste kunt beginnen met uitpakken is natuurlijk erg persoonlijk, máár er is wel een manier dat vaak het beste werkt.

Begin boven in de woning

Het is verstandig om van boven in de woning te beginnen met inpakken. Je kunt dus beginnen met inpakken op zolder, daar heb je de meeste spullen staan die je niet gebruikt. En zo werk je dus langzaam af naar beneden. Vaak wil je de woonkamer natuurlijk nog gebruiken en de keuken wordt ook bijna altijd tot het laatste moment gebruikt.

De keukenspullen kun je dus het beste op het laatste moment inpakken, want de kans is groot dat je bijvoorbeeld nog een koffieapparaat voor de verhuizing nodig hebt.

Extra verhuisdozen inpakken

Het is ook handig om in elke ruimte een extra verhuisdoos neer te zetten. Deze kun je tot het laatste moment gebruiken voor de laatste spullen die later gevonden worden.

Spullen inpakken betekent eigenlijk gewoon slim inpakken en dan moet het goed komen!

Waardevolle spullen

Heb je waardevolle spullen of papieren? Dit kunnen bijvoorbeeld sieraden of paspoorten zijn. Deze kun je het beste in één verhuisdoos inpakken. Deze doos moet je dan wel op een zichtbare plek bewaren waar je direct bij zou kunnen. Je bent namelijk al je hele inboedel aan het verhuizen en deze ene doos met belangrijke spullen wil je niet zeker niet kwijtraken.

Op je verhuisdag is het ook het beste om deze doos eerder naar je nieuwe huis te brengen zodat je hem in het nieuwe huis ook ergens op een veilige plek kunt opbergen.

Ook kun je als je medicijnen nodig hebt deze in de doos met waardevolle spullen bewaren. Zo kun je daar ook makkelijk bij.

Breekbare spullen beschermen

Breekbare spullen zoals glaswerk, servies, lampen of andere keukenspullen dien je met zorg te vervoeren. Probeer deze in het nieuwe huis meteen uit te pakken op een handige plek waar je de ruimte hebt. Dit zijn namelijk vaak de spullen die als eerste beschadigen.

Vulmaterialen gebruiken

Bij het inpakken van deze materialen is het daarom verstandig om gebruik te maken van noppenfolie, maar je zou hiervoor ook handdoeken kunnen gebruiken.

Ook kun je de kleinere breekbare spullen in sokken stoppen en voor deze kleinere spullen gebruik maken van kleine dozen. Deze lagen van sokken beschermen je spullen in de doos tijdens het verhuizen.

Ook kun je serviesgoed inpakken door deze afzonderlijk in te pakken in een beschermlaag. Dit geeft extra bescherming aan je glaswerk.

Verder helpt alleen het beschermen van de breekbare voorwerpen in de doos niet, maar kun je het beste de verhuisdozen ook zo goed mogelijk vullen. Dit betekent dat je bij verhuisdozen inpakken de dozen goed moeten vullen, dus laat deze niet halfleeg.

Let op! Maak de verhuisdoos niet te zwaar

Let wel op met zware spullen en maak de dozen niet te zwaar. Maar let ook op dat je ze niet te leeg laat tijdens het vullen, want dan kan het voorkomen dat tijdens het stapelen in de verhuiswagen de dozen inzakken waardoor je spullen uiteindelijk toch beschadigen. Dit soort situaties wil je natuurlijk voorkomen.

Borden inpakken

Mensen vragen zich vaak af hoe zij op een veilige manier borden kunnen inpakken. Een fout die vaak wordt gemaakt is dat de borden in een verhuisdoos op elkaar gestapeld worden. Maar als je de borden niet goed beschermd zullen ze tijdens de verhuizing, denk bijvoorbeeld aan het vervoer, makkelijk breken of beschadigen. Ook worden de verhuisdozen op deze manier veelte zwaar waardoor je deze niet kunt tillen.

Het is een hoop werk, maar je kunt de borden het beste een voor een inpakken in oude kranten of noppenfolie. Hierna kun je de borden wel stapelen, maar moet je wel weer goed op het gewicht letten.

Gouden tip: kleding in zakken

Heb je veel kleding die je moet gaan inpakken? Hiervoor hoef je geen speciale dozen te bestellen. Vooral de kleding die niet kreukgevoellig is. Deze kun je gemakkelijk in stevige vuilniszakken of andere tassen vervoeren. Ook kun je handdoeken en beddengoed in vuilniszakken verhuizen. Zorg er wel voor dat je de tassen niet te zwaar maakt om scheuren te voorkomen.

Een voordeel van het verhuizen van kleding in zakken is dat de zakken ook gebruikt kunnen worden om de lege plekken in de verhuiswagen of je auto op te vullen. Ook is helpt het de spullen beschermen wanneer deze tijdens vervoer tegen elkaar aanstoten.

Let wel op de verhoudingen

Je kunt je inboedel natuurlijk niet enkel in zakken vervoeren. Dit zou in de verhuiswagen ook niet veilig zijn. Als richtlijn kun je aanhouden dat je voor elk 5 verhuisdozen 1 zak met bijvoorbeeld kleding kunt verhuizen.

Gewicht verhuisdoos

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet je de verhuisdozen niet te zwaar maken. Tijdens het inpakken wordt het vaak vergeten, maar wanneer deze verplaatst moeten worden voelt men het gelijk aan zijn/haar rug. Maar dan heb je alles al ingepakt voor de verhuizing. Dit is natuurlijk niet erg handig.

Hoe zwaar mag een verhuisdoos zijn?

Wij kunnen je vertellen dat een doos van bijvoorbeeld 30kg al erg zwaar is. Je kunt beter wat gewicht over de dozen verspreiden door zwaardere spullen te combineren met wat lichtere spullen. Dit is niet alleen ergonomisch beter, maar het voorkomt ook het uitscheuren van de dozen. En wanneer je hebt ingepakt en de dozen nét aan kunt optillen en ze scheuren op het nieuwe adres uit, is dit natuurlijk erg vervelend. Voor de verhuizing is het ook gewoonweg beter om je spullen veilig ingepakt, in handdoeken of sokken, in dozen van erg goed materiaal te vervoeren.

Kwaliteit van de verhuisdoos

Hoe beter de kwaliteit van de doos is hoe sterker deze natuurlijk is. Professionele verhuisdozen zijn vaak wat dikker en kunnen daardoor wat meer hebben. Op de dozen staat ook vaak de maximale kg die de doos kan dragen. Als je dus slim inpakt is het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt ook minder, want je benut alle ruimte die je hebt. Zo hoef je dus ook geen groot aantal dozen in te slaan!

Grotere objecten verhuizen

Verhuisdozen inpakken heb je na het lezen van dit artikel misschien nu al onder de knie en heb je de ingepakte spullen nu al klaar staan, maar heb je nu weer geen idee wat je met de grotere objecten moet doen. Tegenwoordig wordt de originele verpakking van de tv of andere elektronica niet meer bewaard. Als je deze nog wel hebt scheelt het jou of de verhuizers veel tijd. Heb jij de originele doos ook niet meer? Dan kun je deze het beste inpakken in dekens en zo voorzichtig mogelijk vervoeren. De beste volgorde is natuurlijk dat je deze zo snel mogelijk verhuisd en de eerste avond al netjes uitpakt en ze op hun plek zet.

Voor de nog wat grotere objecten of lange voorwerpen, zoals een antieke kast of piano is het een goed idee om een verhuislift in te huren wanneer je in een appartement woont. Deze objecten kun je niet uit elkaar halen en je wilt ze zeker ook niet beschadigen tijdens de verhuizing.

Gouden tip: meubels demonteren

Heb je meubels die je moet demonteren voordat je ze kunt verhuizen? Zorg er dan voor dat je dit niet alleen op de juiste manier doet, maar zorg er ook voor dat je alle schroeven, losse en kleine onderdelen netjes bij elkaar bewaard. Deze onderdelen kun je samenvoegen in een klein, maar stevig zakje. Wanneer je alle onderdelen hebt kun je het zakje dichtknopen en het tapen aan de meubel zelf. Zo blijven alle materialen samen en kun je in het nieuwe huis je meubels zonder enige problemen weer monteren. Het komt namelijk erg vaak voor dat mensen onderdelen kwijtraken en deze in het nieuwe huis niet meer goed in elkaar gezet kunnen worden.

Meubelroller

Probeer de zware dozen die gevuld zijn met bijvoorbeeld boeken te vervoerren op meubelrollers. Dit spaart niet alleen je rug tijdens de verhuizing, maar het zorgt er ook voor dat de verhuizing vlotter verloopt. Dit komt natuurlijk doordat je de zware dozen gemakkelijk de nieuwe woning in kunt rollen en hier ook niet meer mee hoeft te sjouwen.

Labelen

Ook al werk je op een vrij systematische en geordende manier een ding wat je nooit moet vergeten is om de verhuisdozen altijd te labelen. Je kunt hier stickers voor bestellen of je kunt gewoon stiften gebruiken en op de dozen schrijven. Zo weet je tijdens het verhuizen precies wat er in de verhuiswagens ingeladen wordt en weet je op het nieuwe adres ook meteen wat er in de verhuisdozen zit en in welke ruimtes deze uitgepakt kunnen worden.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen is er wel het een en ander waar je op moet letten wanneer je gaat verhuizen en verhuisdozen moet inpakken. Wij hebben geprobeerd om alles met betrekking tot dit onderwerp in dit artikel voor je samen te vatten.

Heb je misschien nog andere vragen over verhuizingen en wat daar allemaal bij komt kijken? Dan verwijzen wij je graag door naar de andere artikelen op onze website. Hierin bespreken we diverse onderwerpen die te maken hebben met verhuizingen en geven wij je ook andere tips die je kunnen helpen met jouw verhuizing.

Succes met verhuisdozen inpakken!

Wij hopen dat je met onze tips al je spullen als een pro hebt kunnen inpakken en dat het helemaal geen vervelende klus voor je is geweest. Verder wensen wij je veel succes met je verhuizing en vergeet de calculator op onze website niet te gebruiken! Op deze manier verhuis je namelijk gemakkelijk én zonder enige zorgen!

en_GB