Een van de lastigste taken tijdens een verhuizing is een wasmachine verhuizen. Dit is een lastige klus en hierbij is het ook nog eens erg belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, want anders kun je straks je wasmachine niet meer gebruiken. Het is dan ook precies om deze reden dat veel mensen ervoor kiezen om wasmachine vervoer uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Wanneer je een wasmachine laat vervoeren hoef jij je namelijk nergens zorgen over te maken. Wil je het toch liever zelf proberen? Dan helpt Moova je graag met een aantal tips!
Zelf je wasmachine vervoeren
Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 70 en 80 kilo. Wasmachines zijn dus niet alleen groot, maar ook zwaar en daarom is het ook bijna onmogelijk om deze in je eentje te verhuizen. Vooral ook vanwege het feit dat je een wasmachine rechtop moet vervoeren. Dit is erg belangrijk! Een wasmachine verhuizen wordt meestal met 2 of 3 personen gedaan.
Waarom moet je de wasmachine rechtop vervoeren?
Wanneer je een wasmachine rechtop vervoert is de kans op beschadigingen nihil. Op deze manier voorkom je namelijk beschadigingen aan de trommel en leidingen van het apparaat. Een wasmachine op z’n kant vervoeren zal bijna altijd voor beschadigingen zorgen. Daarom kun je een wasmachine het beste rechtop vervoeren! Zo is het vervoeren van een wasmachine makkelijker, maar dus ook veiliger.
Moet de bovenkant van de wasmachine eraf?
Voor transport is de trommel vastzetten erg belangrijk. Op deze manier kan deze tijdens het vervoer niet bewegen en dus beschadigen. Dit wordt trommelbeveiliging genoemd. Heb je de speciale beugels of pinnen van de wasmachine zelf niet meer om de trommel stabiel te houden dan moet de bovenkant van de wasmachine losgeschroefd worden. In de wasmachine zit een open ruimte die je dan kunt vullen met handdoeken, kussens of noppenfolie. Op deze manier kun je wasmachine gemakkelijk vervoeren. Ook is de wasmachine veilig en zal deze op deze manier niet beschadigen.
Zorg dat je wasmachine goed inpakt
Tijdens een verhuizing kan het soms voorkomen dat je de wasmachine licht moet kantelen. Daarom is het extra belangrijk om de wasmachine goed in te pakken. Hiervoor kun je oude handdoeken gebruiken, maar bijvoorbeeld ook noppenfolie.
Wanneer je een wasmachine verhuist is voorbereiding erg belangrijk
Heb je besloten om de wasmachine echt zelf te verhuizen? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de wasmachine leeg is én schoon is. In de wasmachine zitten soms namelijk nog verdwaalde sokken of ondergoed. Zorg er ook voor dat alle water eruit is. Indien mogelijk kun je de wasmachine en leidingen 24 uur laten drogen. Zo kan de wasmachine droog vervoert worden en krijg je niet te maken met lekkages.
Draai de slang los
Draai altijd de waterkraan goed dicht en maak de slang netjes los. Hiervoor kun je eventueel een waterpomptang gebruiken. Laat de slang vervolgens goed uitlekken en maak de slang met tape vast aan de wasmachine zodat het tijdens de verhuizing niet zoek kan raken.
Tijdens het verhuizen is communicatie erg belangrijk
Zorg ervoor dat je iedere stap met elkaar bespreekt. Wie doet wat? Wie staat waar? Door goed samen te werken kun je de wasmachine zonder enige problemen verhuizen. Zorg er verder ook altijd voor dat je de wasmachine goed vastzet in de verhuiswagen zodat deze tijdens transport niet kan beschadigen.
Wil je toch liever je wasmachine verhuizen met vakmannen?
Zoals je hebt kunnen lezen is een wasmachine verhuizen een lastige taak. Wil je daarom de wasmachine laten verhuizen door professionals? Dan begrijpen wij dit volkomen. De meeste meubels kun je eigenlijk het beste door vakmannen laten verhuizen. Niet alleen de meubels moeten namelijk op de juiste wijze vervoert worden, maar een correcte lichaamshouding is bijvoorbeeld ook erg belangrijk. Verder moet je ook weten hoe je de handige hulpmiddelen moet gebruiken. Je wilt immers niet me een blessure komen te zitten.