Meteen naar de inhoud

Verhuisbedrijf Utrecht zoeken

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.

Verhuisbedrijven in Utrecht

Utrecht is een mooie historische stad met prachtige grachten. Wanneer je een verhuizing in Utrecht op de planning hebt staat is het verstandig om een verhuisbedrijf in Utrecht op te zoeken en deze in te huren. Je wilt natuurlijk wel een soepele verhuizing en wie kan dit beter dan een bedrijf dat Utrecht door en door kent. Bij Moova kun je gemakkelijk, snel én goedkoop verhuizen in Utrecht door het juiste bedrijf te kiezen voor jouw verhuizing.

Verhuisservice Utrecht

Bij een particuliere verhuizing denkt men niet heel snel aan een verhuisbedrijf. Echter is dit toch wel verstandig om te doen. Het maakt je verhuizing veel soepeler en dat voor vaak een goede prijs. Deze bedrijven hebben aardige jongens in dienst die jou een goede service bieden. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van de verhuiswagens en kunnen zij je spullen zonder problemen verhuizen.

Bij Moova kun je alle verhuisbedrijven in Utrecht en omgeving vinden. Kijk dus gerust rond en misschien vindt jij het bedrijf dat bij jou en je verhuizing past.

Utrecht verhuisbedrijf

Heb jij binnenkort een verhuizing gepland en ben je al bezig met een soort ‘checklist verhuizen’ voor jezelf? Dan denken wij ook dat jij al het hele internet hebt afgezocht naar ‘goedkoop verhuisbedrijf Utrecht’. Hierbij weten dan wij ook zeker dat jij door alle online advertenties niet meer weet waar je moet beginnen met zoeken. Je wilt gewoon een goede service, want dat is toch eigenlijk al het halve werk?

Informatie is erg belangrijk

Bij Moova vinden wij informatie erg belangrijk. Vooral wanneer het op verhuizingen aankomt. Daarom ben je voor een goede verhuisservice in Utrecht bij ons op het goede adres.

Een verhuizing in Utrecht – Moova

Zoals je net hebt kunnen lezen kun je wanneer je gaat verhuizen online via zoekmachines op zoek gaan naar een verhuisbedrijf dat jouw kwetsbare spullen kan verhuizen. Tegenwoordig staat er dus zoveel informatie op het internet dat wij bij Moova hebben geprobeerd om het allemaal gemakkelijker voor je te maken. Wij hebben namelijk een speciale en duidelijke pagina met een overzicht van de verhuisbedrijven in Utrecht.

Een overzicht van verhuisbedrijven in Utrecht

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, maar verhuisbedrijven in Utrecht zijn via deze pagina op Moova eenvoudig te vinden. Alle verhuisbedrijven in Utrecht zijn in een duidelijk overzicht voor je samengevoegd. Hierbij kun je dan ook nog eens alle online reviews en scores van de verhuisbedrijven bekijken. Deze informatie delen wij via de grote en bekende review websites zodat we het jou allemaal nog een tikketje makkelijker kunnen maken.

Verhuisbedrijven in Utrecht willen tevreden klanten

Heb je op Moova rondgekeken en heb je een verhuisbedrijf gevonden dat jou wel aanspreekt? Dan kun je ook eenvoudig in contact komen met dit bedrijf. Alle bedrijven hebben op Moova een eigen pagina gekregen waarop jij alle informatie kunt vinden.

Goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf. Kan dat?

Mensen denken vaak dat goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf niet kan. Wij kunnen je met alle zekerheid vertellen dat dit niet klopt. Wanneer je rondkijkt op Moova zul je zien waarom dat zo is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bij Moova kun je online een scherpe offerte aanvragen bij het bedrijf dat jou het meeste aanspreekt. Een vrijblijvende offerte kan ook bij meerdere verhuisbedrijven aangevraagd worden. Zo kom je natuurlijk sneller te weten hoeveel een verhuizing kost.

Meerdere offertes aanvragen

Ook wanneer je een offerte aanvraag bij meerdere verhuisbedrijven indient is dit gratis én vrijblijvend. De aanvraag wordt dan automatisch ingediend bij vijf verschillende verhuisbedrijven. Na je aanvraag zul je van deze vijf bedrijven een offerte ontvangen en kun jij deze op je gemak bekijken.

Verhuizen kun je zelf goedkoper maken

Wat veel mensen niet weten is dat je zelf ook een beetje invloed kunt hebben op de kosten van je verhuizing. Ook denkt men hierbij gelijk aan verhuizers helpen en hier heb je toch eigenlijk helemaal geen zin in? Wij kunnen je in ieder geval nog een aantal andere tips meegeven:

  • Afstand verhuisbedrijf

De afstand tussen jou en het verhuisbedrijf is erg belangrijk. Dit komt omdat veel bedrijven voorrijkosten berekenen. Dit betekent dus dat wanneer jij verder weg woont de voorrijkosten ook een stuk hoger zullen zijn. Kijk dus niet meteen naar verhuisbedrijven in de steden Amsterdam en Rotterdam die goede reviews hebben, maar kijk naar verhuisbedrijven in je eigen regio.

  • Online reviews

Tegenwoordig kun je voor bijna alles online reviews vinden. Voor services, restaurants en natuurlijk ook voor verhuisbedrijven. Zo kun je lezen wat andere mensen hebben ervaren. Gelukkig zijn dit zowel positieve als negatieve reviews, dus kun je voor jezelf een goede afweging maken.

Echter is het wel zo dat er tegenwoordig veel verschillende websites zijn die dit soort diensten aanbieden waardoor de consument niet meer weet waar die moet kijken. Bij Moova hebben we daarom besloten om de reviews en scores van de grootste en bekendste review websites samen te voegen op de pagina’s van de verhuisbedrijven zodat jij alles gemakkelijk op één pagina kunt vinden. Kunnen we het je nog makkelijker maken? Dat proberen we altijd!

  • Soorten verhuisdiensten

Wanneer je de aangevraagde offertes van de verhuisbedrijven hebt ontvangen is het belangrijk verder te kijken dan alleen naar de kosten. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar de diensten die het verhuisbedrijf aanbiedt. Of je nu een kleine verhuizing op de planning hebt staan of dat er rekening moet worden met grote verhuizingen, verhuisdiensten zijn enorm belangrijk.

Natuurlijk zijn het altijd goeie gasten die jouw verhuizing uitvoeren, maar worden er dan ook extra services verleend op de verhuisdag zelf? Misschien is het ene verhuisbedrijf een stukje duurder, omdat zij je ook een in- en uitpakservice aanbieden. Of misschien hebben zij een verhuislift in de aanbieding? Wanneer je op de begane grond woont kun je deze namelijk ook nodig hebben. Soms komt het namelijk voor dat zware meubels of grote objecten niet door de deur passen en deze via de hogere ramen in de woning verhuisd moeten worden.

Een professionele verhuizing

Een professioneel verhuisbedrijf kan je verhuizing een stuk makkelijker maken. Het is natuurlijk al een stressvolle periode en waarom zou je hierbij niet om hulp vragen? Deze bedrijven hebben professionele mannen in dienst met ruime ervaring. Zij zijn goed opgeleid en weten daarom precies wat zij moeten doen om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Hierbij maken zij gebruik van speciale en professionele verhuismaterialen en zal er tijdens je verhuizing altijd een ruime verhuiswagen aanwezig zijn. Ook kun je indien nodig een verhuislift huren.

In Utrecht heb je ervaren verhuizers nodig

Wanneer je gaat verhuizen in Utrecht is het fijn om een bedrijf in te schakelen die de stad door en door kent. De verhuizers die in dienst zijn bij verhuisbedrijven in Utrecht kennen de stad als geen ander. Zij kennen elke gracht, straat of steeg wel uit hun hoofd. Dit komt door hun jarenlange ervaring met verhuizingen in Utrecht. Dit in combinatie met een goede voorbereiding en heldere communicatie zorgt ervoor dat tijdens het verhuizen alles probleemloos kan verlopen.

De professionele verhuizers werken hard en zorgen ervoor dat jouw spullen veilig vervoerd worden. Zo kan alles netjes naar je nieuwe woning worden verhuisd.

Professionele verhuisbedrijven in Nederland

Ons kleine Nederland heeft bijna 400 professionele verhuisbedrijven. Een groot deel van deze bedrijven kun je in de grote stad Utrecht vinden. Dit heb jij natuurlijk al kunnen zien op Moova en misschien is het je hierbij ook opgevallen dat er nogal wat prijsverschillen zijn. Wij leggen je graag uit hoe dit komt, want dit is natuurlijk niet zomaar.

Wat is een erkend verhuisbedrijf?

Misschien heb je er al eerder over gehoord en misschien ken je het nog helemaal niet. Erkende verhuisbedrijven. Waarom beginnen wij nu over erkende verhuisbedrijven zul je nu misschien denken. Dit komt omdat de eerdergenoemde prijsverschillen vooral door het verschil tussen erkende en niet erkende verhuisbedrijven komen. Het is namelijk zo dat verhuisbedrijven die bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers zijn aangesloten vaak ook hogere kosten berekenen. Dit is natuurlijk ook niet zomaar, want dit komt door het feit zij je ook veel meer kunnen bieden. Doordat zij bijvoorbeeld allemaal dezelfde voorwaarden hebben kunnen zij jou een garantiecertificaat afgeven. Hierdoor kun je er te allen tijde zeker van zijn dat jouw geplande verhuizing door zal gaan.

Het is namelijk zo dat een verhuizing soms niet door kan gaan, omdat een bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat. Bij Erkende Verhuizers hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want in zo een geval neemt een ander aangesloten bedrijf de verhuizing voor dezelfde service en afgesproken prijs over. Ook is het goed om te weten dat je inboedel bij Erkende Verhuizers altijd goed verzekerd is en je in geval van schades niet te maken krijg met een eigen risico.

Zijn niet erkende verhuisbedrijven dan minder goed?

Wij kunnen hier met een duidelijke NEE op antwoorden. Een budget verhuisbedrijf kan net zo goed zijn als een Erkende Verhuizer. Een budget verhuisbedrijf werkt natuurlijk ook erg goed en probeert dit gewoonweg tegen een betaalbaar tarief te doen. Toch is het in dit geval wel belangrijk om op een aantal kleine details te letten.

Hoe houden budget verhuisbedrijven de tarieven laag?

Budget verhuisbedrijven werken vaak op basis van een uurtarief in combinatie met een nacalculatie. Hoe werkt een nacalculatie dan precies? Een verhuizer maakt van tevoren een zo goed mogelijke schatting van jouw inboedel en hoe lang de verhuizing kan gaan duren. Echter is het in de praktijk dus vaak zo dat deze schattingen niet helemaal correct zijn waardoor mensen na een verhuizing door de nacalculatie meer moeten betalen dan was afgesproken. Deze bedrijven hebben verder allemaal ook hun eigen voorwaarden en hierbij is het dan natuurlijk extra belangrijk om deze goed na te lezen. Kijk hierbij ook goed naar verzekeringen, want je wilt natuurlijk wel dat je spullen tijdens een verhuizing goed verzekerd zijn.

Wat voor verhuizingen zijn er allemaal?

Het ene verhuisbedrijf is gespecialiseerd in alle soorten verhuizingen zowel particulier als zakelijk en de ander is gespecialiseerd in bijvoorbeeld alleen internationale verhuizingen. Hieronder een kleine uitleg.

Een particuliere verhuizing

Bijna alle verhuisbedrijven zijn wel gespecialiseerd in particuliere verhuizingen binnen Nederland. Dit zijn vaak ook de makkelijkere verhuizingen waarbij spullen, verhuisdozen en meubels verhuisd moeten worden.

Een zakelijke verhuizing

Zakelijke verhuizingen zijn vaak iets zwaarder en ingewikkelder. Je kunt je vast wel voorstellen dat er bij zo een bedrijfsverhuizing enorm zware meubels en objecten verhuist moeten worden.

Een internationale verhuizing

Een internationale verhuizing draait om meer dan alleen de verhuizing zelf. In dit geval moet er niet alleen rekening worden gehouden met spullen die verhuist moeten worden, maar moet men ook kijken naar extra papierwerk. Sommige landen kun je namelijk niet zomaar binnen rijden met een verhuiswagen vol met inboedel. Hierbij moet je vaak vergunningen of speciale formulieren ingevuld hebben. Verhuisbedrijven weten voor elk land wat er nodig is waardoor jij niet meer over deze ingewikkelde zaken hoeft na te denken.

Welke verhuisdiensten zijn er allemaal?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen hebben verhuisbedrijven verschillende verhuisdiensten die jij tegen een kleine betaling kunt inhuren. Het zal je verhuizing ietsjes duurder maken, maar zeker ook wel een stuk makkelijker. Welke verhuisdiensten zijn er dan allemaal?

  • In- en uitpakken

Je kunt altijd een in- en uitpakservice huren. Dit betekent dat al je spullen op het oude adres netjes zullen worden ingepakt waarna deze in je nieuwe woning weer netjes zullen worden uitgepakt. Jij hoeft je tijdens de verhuizing dan niet meer druk te maken over breekbare spullen, want dat doen de verhuizers wel. Misschien kun je onder het genot van een kopje koffie nadenken over de inrichting van je nieuwe huis?

  • Monteren en demonteren

Het komt vaak voor dat grote en zware meubels tijdens verhuizingen uit elkaar moeten worden gehaald. Op deze manier kan er schade aan de objecten of woning worden voorkomen, omdat een groot object soms niet door een deuropening past. Heb jij ook zware of grote meubels in huis staan? Dan kun je er een (de)montage service bij huren.

  • Ken jij de handyman al?

Ben jij iemand die veel plankjes, kastjes, spiegels of schilderijen aan de muur heeft hangen en deze mee wil verhuizen naar je nieuwe huis? Dan kun je ervoor kiezen om er een extra handyman tijdens de verhuizing bij in te huren. De hadyman kan al deze taken van jou overnemen en hoef jij hier niet meer naar om te kijken.

  • Verhuisliften

Woon jij op een hogere verdieping of heb je grote meubels die niet door een deuropening passen? Dan is het beste wat je kunt een verhuislift huren. Dan kunnen de spullen via een balkon, galerij of grote raam verhuist worden. Verhuisbedrijven verhuren liften altijd bemand waardoor jij je ook geen zorgen hoeft te maken over hoe een verhuislift precies werkt.

  • Je woning ontruimen

De oude woning moet na verhuizing bijna altijd bezemschoon opgeleverd worden. Dit is veel werk en daarom kiest men er vaak voor om dit door het verhuisbedrijf te laten doen. Verhuisbedrijven doen namelijk vaak ook ontruimingen waardoor je niet meer speciaal op zoek hoeft naar een ontruimingsbedrijf.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.