Verhuizen naar Denemarken: Corona

Wil jij binnenkort naar Denemarken emigreren en ben je hier door corona een beetje angstig voor? Dan is het natuurlijk erg logisch dat je wilt weten wat op dit moment de situatie van de coronapandemie in Denemarken is. COVID19 heeft namelijk de plannen van veel mensen om te verhuizen naar het buitenland in de war geschopt. Laten we nu eerlijk zijn. Niemand had hier toch rekening mee gehouden?

Een internationale verhuizing is natuurlijk al een grote stap, dus laat staan het emigreren in tijden van corona. Helemaal toen corona net op kwam duiken was alles in de wereld nogal onzeker en onduidelijk. Echter is het tegenwoordig gelukkig zo dat wanneer je goed voorbereidt bent en je op de hoogte bent van de actuele informatie in Denemarken je jouw verhuizing gewoon zonder enige problemen kunt voortzetten. Let wel goed op dat de recente informatie die jij in handen hebt wel betrekking heeft tot Denemarken en het geen algemene informatie is van het internet. Ieder land heeft natuurlijk zo haar eigen aanpak, regels en maatregelen. Lees je bijvoorbeeld iets over het Verenigd Koninkrijk? Dan heeft dit natuurlijk helemaal niks met Denemarken te maken en zal het alleen maar zorgen voor de nodige verwarring. En dit wil je natuurlijk niet!

Waarom verhuizen mensen eigenlijk naar Denemarken?

Denemarken wordt de laatste jaren steeds populairder onder jongeren en jonge gezinnen. Veel mensen die er toch liever voor kiezen om veiligheid en sociale zekerheid op te zoeken nemen dan ook de beslissing om te verhuizen naar Denemarken. Het land heeft op dit gebied namelijk heel veel te bieden. Ook is Denemarken een deelstaat van de Europese Unie (EU). Hierdoor is de stap om te emigreren een stuk kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld voor kiest om te emigreren naar Curaçao.

Denemarken en COVID19

Zoals je eerder hebt kunnen lezen gaan alle landen op hun eigen manier om met corona en zo dus ook Denemarken. In dit artikel gaan wij dit uitleggen, maar gaan we het ook hebben over de huidige regels en maatregelen in het land. Buitenlandse zaken heeft hier ook veel informatie over op hun website staan.

De laatste update van de coronacijfers in Denemarken

Deze week was het gemiddelde aantal van positief geteste mensen 34.849. Net zoals we in de rest van Europa en eigenlijk ook in de rest van de wereld kunnen zien is dat het aantal besmette personen erg veel is. Dagelijks worden er wel records verbroken qua aantal besmettingen. Wel is het zo dat de Omikron variant volgens veel landen een stuk minder gevaarlijk is waardoor de druk op de zorg niet toeneemt.

Vaccinatiecijfers in Denemarken

Denemarken heeft bijna 6 miljoen inwoners. Van deze inwoners heeft 83,1% de eerste vaccinatie gehad. En zijn er verder 81,2% volledig gevaccineerde personen in het land. Ook heeft 61,6% van deze gevaccineerde mensen ondertussen de boostershot ontvangen.

Actuele informatie

We kunnen je erg goede nieuws brengen, want vanaf 1 februari 2022 zijn alle coronamaatregelen in Denemarken komen te vervallen. Er is dus geen QR-code meer nodig om openbare gelegenheden, zoals restaurants en musea te bezoeken. Wel gelden er nog inreisbeperkingen voor buitenlandse reizigers.

Hoe kun je Denemarken binnenkomen?

Wanneer je naar Denemarken reist dien je nog wel rekening te houden met een aantal regels en maatregelen. Reizigers uit de EU- en Schengenland mogen naar Denemarken reizen mits zij minimaal 14 dagen geleden volledig gevaccineerd zijn. Ook kun je nog altijd een herstelbewijs laten zien. Wel moet deze aan kunnen tonen dat je maximaal 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Kinderen jonger dan 17 jaar en met volledig gevaccineerde personen of mensen met een negatief testresultaat meereizen hoeven verder niet getest te worden.

Ben je ongevaccineerd?

Wanneer je ongevaccineerd bent kun je Denemarken binnenkomen, maar moet e wel een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur van tevoren is afgenomen kunnen laten zien. Dit mag ook een negatieve antigeentest zijn die maximaal 48 uur eerder is afgenomen.

Ben je volledig gevaccineerd? Dit betekent dat je 2 vaccinaties gehad moet hebben of 1 vaccinatie van Janssen. Dan hoef je jezelf voor vertrek niet meer te laten testen.

Heb je een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud? Dan heb je ook geen negatieve test nodig.

Testcertificaten

Reis je met de auto naar Denemarken? Dan is het goed om te weten dat er bij de Duits/Deense grens geen Nederlandstalige testcertificaten worden geaccepteerd. Het certificaat moert in het Scandinavische taal, Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans opgesteld zijn. Ook moet je naam, tijdstip van testafname en de uitgever duidelijk vermeld zijn op het certificaat. De Deense politie mag reizigers weigeren die niet voldoen aan deze eisen.

Digitaal covid certificaat

De geldigheidsduur van je ‘Digitaal Covid Certificaat’ (DCC) in Denemarken is maximaal 5 maanden. Dit betekent dat je certificaat nog maximaal 5 maanden geldig is na je 1e vaccinatie. Voor mensen die een herstelbewijs hebben is het certificaat pas op de 11e dag na een positieve PCR-test geldig.

Reizigers die al een boosterprik gehad hebben hebben nog geen einddatum voor hun certificaat.

De CoronaCheck-app

Je kunt om Denemarken in te reizen gebruik maken van de Nederlandse CoronaCheck-app. Deze QR-code is namelijk geldig in alle EU- en Schengenlanden. Je kunt ook voor de zekerheid je certificaat uitprinten. Zo zorg je ervoor dat al je documenten in orde zijn.

Een internationale verhuizing naar Denemarken

Verhuizingen binnen Nederland vergen natuurlijk al de nodige inspanning van je, dus laat staat wanneer je een internationale verhuizing voor de boeg hebt! Bij een internationale verhuizing moet je ervoor zorgen dat alles goed geregeld is. Vooral nu tijdens corona, want kun je eigenlijk nog wel ‘gewoon’ naar een ander land verhuizen? Zijn hier ook maatregelen voor? Moet je het verhuizen van je inboedel nog ergens registreren? Zoals je ziet brengt het verhuizen naar het buitenland op dit moment extra werk met zich mee. Zo dus ook voor de internationale verhuisbedrijven. Kies daarom een goed verhuisbedrijf uit met de nodige ervaring zodat je spullen veilig en wel in Denemarken afgeleverd zullen worden.

De kosten voor een verhuizing naar Denemarken

Verhuizingen naar andere landen vallen natuurlijk iets duurder uit dan verhuizingen binnen Nederland. Dit heeft natuurlijk te maken met brandstofkosten, verhuizers die in het buitenland moeten overnachten en het transport van jouw inboedel moet je natuurlijk ook niet vergeten. Heb je een bijvoorbeeld een grote inboedel? Woon je in een groot huis? Zijn er meerdere of grotere verhuiswagens nodig? Is je woning makkelijk te bereiken met een verhuiswagen? Zoals je ziet zijn er veel factoren waar zo een verhuisbedrijf rekening mee moeten houden wanneer het de prijs voor een verhuizing uit moet rekenen. Verder moeten zij natuurlijk ook nog eens rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Wil je er bijvoorbeeld nog extra services bijhuren? Denk hierbij aan een in-/uitpakservice of heb je misschien nog extra personeel nodig? Al deze dingen en meer kunnen ervoor zorgen dat jouw verhuizing duurder of zelfs misschien goedkoper uit kan vallen.

Om een exacte prijsberekening te ontvangen kun je het beste contact opnemen met verschillende verhuisbedrijven. Wij zeggen verschillende, omdat de prijzen onderling bij verhuisbedrijven nogal eens kunnen verschillen.

Gratis verhuisoffertes bij Moova

Bij Moova begrijpen wij dat je tijdens een internationale verhuizing helemaal geen tijd hebt om verschillende verhuisbedrijven in jouw regio op te zoeken. En dan moet je ook nog eens de tijd nemen om de offertes aan te vragen. Hiervoor hebben wij bij Moova nu een oplossing bedacht.

Bij Moova kun je gemakkelijk online verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Dit is een gratis service waarbij je wel een verplicht veld hebt die je dient te beantwoorden. Dit duurt ongeveer maar 2 minuten. Zo kan de informatie doorgestuurd worden naar onze partners. Wanneer je de offertes hebt ontvangen kun je rustig alles doorkijken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jou past. Zoals eerder vermeld is dit geheel vrijblijvend, dus waarom zou je dit eigenlijk niet doen?

Tot slot

We hebben geprobeerd om je van een volledige lijst te voorzien met betrekking tot de maatregelen in Denemarken. De regels in alle landen veranderen wel met de dag, dus het zou verstandig zijn om dit regelmatig op te zoeken zodat je wel up-to-date blijft. Zoek alles goed uit zodat je reis zonder problemen zal verlopen.

Heb je nog vragen?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot het emigreren naar Denemarken? Kijk dan gerust nog even rond op onze website, want wij hebben nog heel veel andere artikelen die jou misschien een beetje kunnen helpen met je emigratie naar Denemarken.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer