Opslagruimte huren

Bij een verhuizing komt onwijs veel kijken en automatisch wordt hierbij ook aan heel veel dingen gedacht. Een ding wat wij je uit ervaring kunnen vertellen is dat het wel vaak voorkomt dat er niet aan een (tijdelijke) opslagplaats wordt gedacht. Terwijl wanneer je gaat verhuizen zo een tijdelijke opslagruimte erg handig kan zijn. Vaak hebben mensen geen ervaring met het huren van een (tijdelijke) opslag en denken zij hier daarom niet aan.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Verder hangt de hoeveelheid opslagruimte dat je tijdens een verhuizing nodig hebt af van verschillende factoren. Wij weten natuurlijk niet wat jouw persoonlijke situatie is. Hoeveel opslagruimte je nodig hebt kun je zelf het beste uitrekenen.

De wereld van extra opslagruimte

In dit artikel hebben wij geprobeerd om alle informatie met betrekking tot het huren van een opslagruimte voor je samen te vatten. Op deze manier proberen wij je een beetje wegwijs te maken in de wereld van extra opslagruimte. Wij weten ook zeker dat wanneer jij een keer tijdens een verhuizing extra opslagruimte huurt je echt nooit meer anders wilt.

Verschillende soorten opslagruimte

Je kunt op veel verschillende manieren een opslagruimte huren. Ook de ruimte die je kunt huren is niet overal hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende soorten opslagruimtes met diverse formaten.

Particulieren

Je kunt ruimte huren bij een particulier. Dit kan bijvoorbeeld een schuur zijn. Echter moet je hierbij wel opletten, want een goedkope opslagruimte betekent niet dat de service en voorwaarden ook goed zijn.

Professionele verhuurders

Bij professionele verhuurders heb je vaak duidelijke voorwaarden en richtlijnen en bij een particulier is dit vaak niet zo. Maak daarom altijd van tevoren goede afspraken over de prijs en opzegtermijn. Ook is het verstandig dat wanneer jij je complete inboedel in zo een ruimte wilt plaatsen, te kijken naar de kwaliteit van de ruimte. Je wilt natuurlijk niet dat je spullen in een vochtige ruimte staan en dat deze de kans lopen te beschimmelen.

Leegstaande garages

Er worden door zowel particulieren als woningbouwbedrijven ook leegstaande garages verhuurd. Hierbij is het ook belangrijk om naar de kwaliteit te kijken.

Opslagruimte huren bij een verhuisbedrijf

Huur je een verhuisbedrijf in voor je verhuizing? Dan kun je hier vaak voor een scherpe prijs tijdelijk je inboedel opslaan. Maar dit kan natuurlijk alleen als je het verhuisbedrijf ook daadwerkelijk inhuurt voor je verhuizing. Zij berekenen de prijs voor opslag dan door in de totaalkosten. Hierdoor zijn de kosten bij een verhuisbedrijf nogal verwarrend, omdat je moeilijk de kosten kunt vergelijken met andere bedrijven. Ook kun je vaak tussendoor niet bij je spullen wanneer je iets nodig denkt te hebben.

Self-storage

Als laatste optie is er nog de self-storage. Bij deze bedrijven kun je een ruimte of opslagboxen huren waar je jouw spullen kunt opslaan én kun je gewoon bij je spullen. Vaak hebben zij een service met een mobiele opslag. In dit geval wordt er dan een container bij jou voorgereden die je kunt inladen. Vervolgens wordt deze weer meegenomen en opgestapeld. Wil je hier ook tussendoor bij? Dan dien je dit van tevoren aan te geven zodat zij de container voor je kunnen klaarzetten. Het fijne van deze professionele bedrijven is dat je niet te maken krijgt met verborgen kosten en alles duidelijk staat aangegeven.

Extra opslagservices

Wanneer je de juiste ruimte hebt gevonden is het ook verstandig om te kijken naar de extra services die je erbij kunt huren. Bij de bedrijven kun je vaak een aanhanger of bus huren. Zo kun je gemakkelijk je inboedel opslaan. Kijk ook naar de ruimtes waar je in- en uit kunt laden. Is dit bijvoorbeeld overdekt? Zijn er liften en karren beschikbaar om je spullen te vervoeren naar je eigen opslagbox? Biedt het bedrijf je gratis verhuisdozen aan om je spullen op te slaan? Is er een parkeerplaats?

Kosten opslagruimte

De prijzen voor de huur van een opslagruimte zijn erg verschillend. Vaak hebben bedrijven wel vaste prijzen, maar kan het ook voorkomen dat bijvoorbeeld zakelijke klanten andere prijzen krijgen. Verder hangen de vaste prijzen voor de huur natuurlijk ook af van de vestiging, formaat van de ruimte, en je opzegtermijn.

Extra kosten

Een opslagruimte huren brengt de eerste maand wel extra kosten zich mee. Het maakt niet uit of het dan een tijdelijke opslag of een mini opslag is. Bij de huurprijs komen vaak nog eenmalige kosten bij. Denkt hierbij aan administratiekosten of toegangskosten. Toegangskosten zijn de kosten wanneer een box of zoals eerder uitgelegd een container klaar moet worden gezet wanneer je tussendoor spullen nodig hebt. Let ook op dat je in veel gevallen een borg moet betalen. De borg is vaak een maand huur.

Gouden tip: inboedelverzekering

Je zou denken van wel, maar de bedrijven waar je een ruimte huurt zijn niet aansprakelijk bij schade aan jouw spullen. Dus het is een goed idee om goed te regelen dat deze verzekerd zijn. Je kunt bij je inboedelverzekering nakijken of extra opslag ook gedekt is en anders kun je dit misschien snel afsluiten. Wel moeten we zeggen dat het ook voorkomt dat sommige opslagbedrijven automatisch een verzekering voor je afsluiten. Deze zit dan bij je huur inbegrepen en kun je dit op je offerte controleren.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen hoeft het huren van extra opslagruimte niet duur te zijn. Je kunt het zo duur en zo voordelig maken als je zelf wilt. Kies daarom een goed bedrijf uit dat ook jouw voorkeur heeft zodat jij je huisraad veilig kunt verplaatsen en opslaan in de ruimte. Op deze manier hoef jij je ook geen zorgen te maken over je spullen en kun jij deze weer ophalen wanneer dit jou uitkomt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog andere vragen met betrekking tot een verhuizing? Dan verwijzen wij je graag door naar de andere artikelen op onze website.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer