Verhuiswagen huren

Tijdens een verhuizing krijg je te maken met veel kosten, dus is het begrijpelijk dat je een beetje op je portemonnee wilt letten. Je kunt tijdens een verhuizing om hulp vragen bij je vrienden, kennissen of familie. Echter, moet je dan ook wel denken aan hoe je al je spullen gaat vervoeren. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een verhuisbus? Lees gauw verder voor tips, want je zult hoogstwaarschijnlijk een verhuiswagen nodig hebben.

Verhuiswagen huren kosten

Als je online hebt gezocht naar de prijzen voor het huren van een busje dan is het je misschien al opgevallen dat de prijzen erg variëren. De goedkoopste die wij hebben kunnen vinden was rond de €25 en de duurste €150 per dag. Dus goedkoop verhuizen is best mogelijk, maar dan moet je wel goed onderzoek doen vóór jouw verhuizing begint. Een verhuiswagen huren is immers niet het enige dat je als verhuiskosten kunt rekenen.

Factoren die invloed hebben op de prijs

Waarom verschillen die prijzen online dan zo erg? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Het ligt er natuurlijk ten eerste aan wat voor verhuisbusje je wilt huren. Er zijn namelijk zoveel soorten bussen die de bedrijven op hun wagenpark hebben staan.

Denk hierbij aan verschillende soorten bestelbusjes, een bestelwagen of bijvoorbeeld een grote verhuisbus. Een grotere bus is natuurlijk iets duurder, maar bedenk wel dat je dan ook minder vaak heen en weer hoeft te rijden. De grootte is ook belangrijk, omdat je niet een te grote bus wilt huren als je weinig spullen hebt.

Ook zijn de verzekeringen die actief zijn een belangrijk factor. Als je bij het huren van de bus bijvoorbeeld een WA- verzekering neemt zal dit goedkoper zijn dan wanneer je een allrisk verzekering afsluit. Hierbij speelt ook je eigen risico een grote rol. Hoe lager het eigen risico, hoe meer jij betaalt bij het huren van de bus. Let ook op dat sommige jongeren, tot 25 jaar vaak een toeslag moeten betalen vanwege hun leeftijd.

Goedkoop verhuiswagen huren

Zoals eerder uitgelegd variëren de kosten voor het huren van een verhuiswagen. Vaak is het zo dat deze op doordeweekse dagen goedkoper zijn. Wel moet je bij het berekenen van de totale kosten rekening houden met de brandstof- en verzekeringskosten. Je bent natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor het ophalen en netjes inleveren van de verhuiswagen.

Om te besparen op het huren van verhuisbussen is het beste wat je kunt doen offertes aanvragen bij verhuisbedrijven of autoverhuurbedrijven. De bussen bij een verhuisbedrijf zijn vaak wel inclusief de nodige materialen zoals verhuisdekens en spanbanden. Ook heb je er vaak de mogelijkheid om steekwagens en hondjes bij te huren. Deze kleine items kunnen jouw verhuizing een stuk makkelijker maken.

Verhuiswagen huren kilometervrij

Het is verstandig om een verhuiswagen kilometervrij te huren. Vooral bij een verhuizing kan het vaak voorkomen dat je meerdere keren heen en weer rijdt tussen het laad- en losadres. Door kilometervrij te huren ben je niet beperkt in de aantal kilometers die je maakt.

Kleine verhuiswagen huren

Een kleine verhuiswagen huren is verstandig als de chauffeur enkel een B rijbewijs bezig. Ook met weinig ervaring met het rijden in een verhuiswagen kan je met een normaal B rijbewijs nog makkelijk overweg met een kleine verhuiswagen.

Verhuisdekens & spanbanden

Verhuisdekens zijn tijdens een verhuizing erg belangrijk. Met het gebruik van verhuisdekens kun je jouw inboedel beschermen tegen eventuele schades. Denk hierbij aan krassen of vegen die tijdens het vervoer van de spullen kunnen ontstaan. Spanbanden zijn ook erg belangrijk tijdens het verhuizen. Zonder spanbanden kun je jouw inboedel namelijk niet vastzetten en kunnen er onnodige schades ontstaan.

Steekwagens & hondjes

Een steekwagen is handig wanneer je zwaardere objecten wilt verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine zijn. Een hondje is ook makkelijk om spullen te verplaatsen, omdat je dFan je rug niet onnodig belast.

Vergeet de borgsom niet

Een verhuiswagen huren betekent ook dat je borg moet betalen. Hierbij hoef je niet per se contant geld achter te laten, maar kan dit ook gewoon gereserveerd worden op je creditcard. De hoogte van je borg heeft ook weer te maken met het soort verhuiswagen dat je huurt. Denk hierbij niet alleen aan de afmetingen van de bus, maar ook aan het eigen risico. Maar goed, als alles goed gaat en jij de bus gewoon weer netjes en onbeschadigd inlevert, krijg je ook je borg terug.

De verhuisbus terugbrengen

Een verhuisbus huren kan per 24uur of per kalenderdag. Dit ligt volkomen aan het bedrijf waar jij je verhuiswagen huurt. Soms kun je dit zelf bepalen. Kijk goed naar de openingstijden van de vestigingen. Dit kan namelijk handig zijn voor wanneer jij het verhuisbusje kunt terugbrengen. Red jij het nog om het busje vóór sluitingstijd in te leveren? Dan kun je natuurlijk het beste huren per kalenderdag.

Bij sommige vestigingen kun je de verhuisbus zelfs tot middernacht terugbrengen. Let hierbij wel goed op, want dit is gecompliceerder dan je denkt. Het wordt juridisch gezien zelfs sterk afgeraden. De reden hiervoor is vanwege het feit dat jij verantwoordelijk blijft voor de bus tot het verhuurbedrijf weer opengaat.

Voorkom onnodige discussies

In de tussentijd kunnen er dus schades ontstaan waar jij niks mee te maken hebt. Dit kan niet alleen leiden tot discussies met het verhuurbedrijf, maar kan het ook leiden tot erg vervelende situaties. Ook wordt de bus de volgende dag gecontroleerd op schades zonder dat jij hierbij aanwezig bent. Je kunt bij dit soort controles namelijk het beste ook zelf aanwezig zijn.

Let bij het terugbrengen buiten sluitingstijd ook op waar je parkeert. Soms is dit namelijk gewoon aan de openbare weg en als je dan vergeet te betalen is de boete gewoon voor je eigen rekening. Als je kiest voor 24 uur huren, dan is het zo dat je het de volgende dag op dezelfde tijd weer ophaalt. Heb jij de bus vanochtend om 11 uur opgehaald? Dan moet je de bus morgenochtend om 11 uur weer terugbrengen.

Eigen risico

Bij autohuur is het altijd verstandig om de verzekeringen goed na te kijken. Een verhuisbusje huren valt hier natuurlijk ook onder. Vaak is het zo dat je het ook niet gewend bent om in een verhuisbus te rijden. Daarom komt het nog best vaak voor dat er schade wordt gereden in verhuiswagens. In dit soort gevallen wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn.

WA-verzekering

Wat voor problemen je krijgt na schade heeft te maken met wat voor schade je hebt gemaakt, het soort verzekering én de hoogte van het eigen risico. Alle autoverhuur hebben verplicht een WA-verzekering. Dit houdt in dat als je schade toebrengt aan anderen je standaard verzekerd bent. Zo dekt het bedrijf zichzelf in wanneer er ongelukken gebeuren en hoeven zij de schades aan de andere voertuigen niet zelf te betalen. Maak je schade aan de bus zelf? Dan valt dit niet onder de WA-verzekering. Wanneer je zelf schade maakt aan de gehuurde bus wordt dit alleen gedekt wanneer je een extra allriskverzekering hebt afgesloten.

Hoog eigen risico

Helaas komt het nog steeds te vaak voor dat je deze verzekering bij veel bedrijven niet kunt afsluiten. Ook hanteren zij vaak een hoog eigen risico. Dit is een bedrag dat je zelf moet betalen tot de hoogte van je schade. Het maakt dan ook niet uit wát voor schade je maakt. Kleine dingen zoals een lekke band of gebroken ruit vallen onder je eigen risico, maar ook de grotere ongelukken. Je kunt het eigen risico verlagen, maar dan wordt het huren van de wagen wel een stuk duurder. Dit raden wij je wel echt aan, want stel je voor dat er toch iets gebeurt en het is niet jouw schuld, dan hoef je zelf niet veel mee te betalen.

Vaak zeggen mensen dat ze al een verzekering hebben, maar de auto is natuurlijk niet van jou, dus heb je niks aan je eigen verzekering. Jouw verzekering is namelijk gekoppeld aan je eigen auto. Ook moet je niet denken dat je genoeg hebt aan je aansprakelijkheidsverzekering, want bij alle verzekeringen is het zo geregeld dat schade met (gehuurde) motorrijtuigen is uitgesloten.

Praktische tips

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan kun je nog geen verhuisbus huren. Ben je wel 21 jaar of ouder? Dan moet je wel tenminste al 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Ook is het zo dat alleen de huurder van de verhuiswagen deze mag besturen. Ben jij niet de enige die de bus gaat besturen? Dan kun je extra betalen en een bijrijder bijschrijven.

Verhuiswagen met laadklep huren

Ook is het belangrijk om een verhuiswagen te huren met deuren aan de zijkant van de bak of een laadklep. Vooral als je weet hoeveel verhuisdozen moet verhuizen is het handig om een wagen met laadklep te huren.  Deze kan je in hoogte verstellen door middel van het besturingspaneel. Erg handig tijdens een verhuizing!

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer