Bereken je inboedel in m3

Wil je precies uitrekenen uit hoeveel kubieke meters (m3) je inboedel bestaat? Dat kan met de Moova inboedel calculator. Per ruimte kun je aangeven welke spullen je mee wilt verhuizen. Als je al je spullen hebt aangegeven bieden we je ook aan om een PDF uit te draaien met jouw verhuis volume gegevens.

M3 offerte start

Verhuisvolume berekenen

 m³

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Werkkamer

Wasruimte

Zolder

Schuur

Tuin

Selecteer een geldig formulier

M3 berekenen: hoe werkt dat?

Ga je binnenkort verhuizen en ben je op het internet op zoek naar informatie? Dan is er een hele grote kans dat je hebt gelezen over kubieke meters. Dit is namelijk een van de eerste dingen die je moet weten voordat je jouw verhuizing kunt inplannen. Maar hoe kun je nu de kubieke meters van je inboedel berekenen?

Wat zijn kubieke meters eigenlijk?

Een kubieke meter is een volumemaat. Deze hoort bij de standaardmaat van 1 meter. Misschien kun je het je nog herinneren van de basisschool toen we allemaal nog volumematen moesten leren. Echter wordt het in het dagelijkse leven niet vaak gebruikt waardoor menigeen Nederlander vergeten is wat het eigenlijk inhoudt.

Moova helpt je graag met het herinneren van wat het ook alweer is. Een kubieke meter is gelijk aan een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Het is de hoeveelheid ruimte die een lading inneemt in de lengte, breedte en hoogte.

Waarom zijn kubieke meters bij een verhuizing belangrijk?

Voor het berekenen van de volume van je inboedel zijn kubieke meters nodig. Hoe meer volume er is, hoe meer ruimte er in de verhuiswagen nodig is en moet de verhuiswagen dus groter zijn. Een standaard vrachtwagen heeft plek voor 91 kubieke meter en hierbij mag het niet hoger zijn dan 4 meter. De meest gebruikte pallets zijn europallets en deze vrachtwagen heeft dan ook plek voor 33 pallets. Deze kunnen niet gestapeld worden. Wanneer goederen stapelbaar zijn past er natuurlijk veel meer in de wagen. Echter is de hoogte van de vracht dan ook erg belangrijk om te weten en daarom worden de kubieke meters altijd berekent. Door deze berekening te maken weet je precies wat voor wagen je nodig hebt voor het transport voor je spullen.

Een verhuisbedrijf kan kubieke meters berekenen, maar ook jij kan dit nu met ons handige tool. Je hoeft alleen je informatie in te vullen en het aantal kubieke meters wordt voor jou uitgerekend.

Kan je per kubieke meter ook je verhuiskosten berekenen?

De calculator van Moova berekent alles op basis van standaardmaten. Daarom zal de uitkomst van de berekening van de calculator dan ook geen precieze indicatie zijn, maar een goede inschatting. Het is namelijk zo dat er standaardmaten zijn, maar de ene kast kan natuurlijk net iets kleiner of groter dan de ander zijn. Daarom is het antwoord op deze vraag dat het niet niet mogelijk om de verhuiskosten van je verhuizing per kubieke meter te berekenen.

Zelf kubieke meters berekenen van je inboedel berekenen

Het is heel goed mogelijk om zelf de kubieke meters van je inboedel te berekenen. Echter kan dit wel een tijdrovende klus zijn, want je hebt het natuurlijk wel over al je spullen. Wil je het toch zelf proberen? Dan kun je beginnen met rekenen!

De kubieke meter van een object berekenen door je doe alles in meter of centimeters te vermenigvuldigen. Dit betekent dat je de lengte x breedte x hoogte moet doen. Heb je een boekenkast van 1 meter breed, 60 centimeter diep en 2 meter hoog? Dan vermenigvuldig je 1×0,60×2 en de uitkomst is van 1,2 kubieke meter. Best simpel toch?

Hoeveelheid verhuisdozen dat in een verhuiswagen past

De standaardmaat voor verhuisdozen is 48,5x32m5x38cm met een inhoudt van 60 liter. Met deze afmetingen kun je dus zeggen dat er 10 van zulke dozen in 1 kubieke meter passen. Verhuis je bijvoorbeeld met een kleine bakwagen? Dan passen daar ongeveer 200 verhuisdozen in. Bereken gemakkelijk hoeveel verhuisdozen nodig zijn voor jouw verhuizing met onze verhuisdozen calculator.

Maak het jezelf makkelijk en gebruik de m3 calculator van Moova

De kuub van je inboedel kun je nu laten uitrekenen door onze slimme m3 calculator. Dit is heel makkelijk, want je hoeft alleen het aantal objecten en verhuisdozen in te voeren. De slimme rekenmachine van Moova zal vervolgens alles voor je uitrekenen. Bereken alles bij Moova en laat de slimme calculator het aantal kubieke meters voor je berekenen. Download gratis je hele inventarislijst in PDF formaat om te gebruiken bij jouw verhuizing.

Vraag een gratis offerte aan

Met de informatie die je van de calculator hebt gekregen kun je een gratis offerte aanvragen. Bij Moova krijg je met één offerteaanvraag gratis offertes in je mailbox van 5 verschillende verhuisbedrijven. Deze kun je binnen 24 uur verwachten. Verhuizen is erg lastig en daarom willen wij bij Moova je het allemaal een stuk makkelijker maken.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer