Beste land om te wonen 2023

Wat is het beste land om te wonen? Het buitenland is aantrekkelijk en dit is niet alleen het geval voor bijvoorbeeld internationale studenten, maar steeds meer gezinnen kiezen er tegenwoordig ook voor om te emigreren en zo een leven in een ander land op te bouwen. Er zijn natuurlijk een aantal factoren die hiervoor zorgen. In dit artikel gaan wij deze bespreken en hierbij vertellen we je ook graag wat de beste plekken zijn om te gaan wonen. Ben jij ook aan het nadenken om te verhuizen naar het buitenland? Lees dan gauw verder.

Vroeger was alles beter.. of toch niet?

Vroeger ging men gemiddeld een keer per jaar op reis en dat was dan tijdens de zomervakantie van de kinderen. Wie kan het zich niet herinneren? Dat iedereen zich altijd verheugde op de zomer omdat er dan een ‘verre’ en lange vakantie gepland stond. De een ging naar de camping in Frankrijk terwijl de ander misschien wel naar de Verenigde Staten vloog voor een lange zomervakantie.

Mensen hebben nu de wereld gezien

Tegenwoordig is het natuurlijk een heel ander verhaal. De gemiddelde Nederlander gaat nu veel vaker per jaar op vakantie en is de zomervakantie niet de enige periode waarin er gekozen wordt voor vakanties naar het buitenland. De mensen hebben nu niet alleen vaak een hoog inkomen, maar ook de levensstandaard in het algemeen is natuurlijk een stuk hoger. En het is nu ook gewoonweg een stuk goedkoper om naar bestemmingen over de hele wereld te vliegen.

Het is dan ook eigenlijk geen wonder dat mensen tijdens een vakantie al vaak weten wat hun volgende bestemming wordt.

Wat is belangrijk om naar te kijken?

Een groot deel van van deze mensen kiest er dan ook voor om te emigreren. Sommigen maken nieuwe vrienden, sommigen kijken naar de high tech economie van een land en anderen kijken weer naar het niveau van het universitair onderwijs.

Ook is de ‘Prosperity Index’ lijst die jaarlijks wordt uitgebracht door verschillende bekende bronnen belangrijk bij het maken van een keuze. Hierbij worden elk jaar de top tien van beste landen besproken. Voor dit rapport wordt er vaak gekeken naar de levenskwaliteit, levensverwachting, werkgelegenheid en gezondheidszorg in een land. Ook de geluk van mensen is belangrijk. Prachtige natuur of een heerlijk klimaat spelen hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Verder wordt er natuurlijk ook naar de rechten van burgers en hun vrijheid gekeken.

Wat zijn dan de beste landen om te wonen en werken?

Top tien van beste land om te wonen in 2023 is:

  1. Zweden
  2. Finland
  3. Denemarken
  4. Canada
  5. Duitsland
  6. Nederland
  7. Nieuw-Zeeland
  8. Het Verenigd Koninkrijk
  9. Spanje
  10. Oostenrijk

 

Waarom staat Zweden op nummer 1?

Zweden staat al jaren op de eerste plaats dat is natuurlijk niet zomaar. Het land heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land scoort op bijna alle punten hoog in de lijst. Het enige wat minder is in Zweden zijn de kosten van levensonderhoud.

Scandinavische landen zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen zijn door de hoge inkomens en goede arbeidsmarkt in het land ook gewoonweg duurder om te wonen. Maar door de hoge inkomens wordt dat wel weer gecompenseerd.

In het land is verder alles ook goed geregeld. Van het openbaar vervoer in de steden tot aan de vrijheid van individuen in het land. Sociale zekerheid, verzekeringen en de werkgelegenheid zijn uitstekend, hun cultuur is toegankelijk en.. moeten we eigenlijk nog doorgaan over de rest? Alles is er namelijk gewoon fantastisch geregeld.

De Nederlandse droom

Van oudsher houdt menigeen Nederlander al van emigraties. Zo wordt er door Nederlanders tegenwoordig niet alleen gekozen voor de gezelligheid van Spanjaarden of de netheid van Zwitserland maar zijn er ook nog steeds verre landen die vroeger al populair waren en dit ook vandaag de dag nog steeds zijn. Daarvoor hoef je alleen de geschiedenisboeken open de slaan om te weten welke landen dit zijn. Om je enkele voorbeelden te geven: Canada, Australië, Nieuw-Zeeland. Veel mensen uit Nederland zijn na de oorlog en nog jaren later naar deze landen vertrokken, omdat zij dacht dat dit beter zou zijn voor hun welzijn. Vele zijn teruggekeerd, maar ook vele niet. In deze landen kun je dan ook vaak nog ‘Dutch clubs’ vinden waarbij Nederlanders samenkomen om Nederlandse feestdagen te vieren.

De reden dat men toentertijd voor deze landen koos was vanwege het feit dat het koninkrijk van Nederland speciale afspraken met deze landen had gemaakt. De Nederlandse regering wilde juist dat mensen gingen emigreren en zorgde er door middel van deze afspraken dan ook voor dat deze landen arbeidsimmigranten uit Nederland zouden opnemen.

Emigreren vandaag de dag

Zoals je hebt kunnen lezen kiezen mensen tegenwoordig niet alleen meer voor de bekendere landen, maar heeft men de vrijheid om te verhuizen naar waar ze maar willen. Of dit nu een stad in Ierland, IJsland of Japan is. Door de globalisering kom je tegenwoordig zelfs in de kleinste dorpjes ter wereld mensen tegen die oorspronkelijk ergens anders vandaan komen. Vrouwen of mannen die verliefd zijn geworden tijdens een vakantie en voor bijvoorbeeld de liefde zijn vertrokken naar ’the middle of nowhere’.

Wil jij ook emigreren?

Ben jij ook aan het nadenken over een emigratie? Misschien weet je al precies waar je naartoe wilt of misschien ben je hier nog heel hard over aan het nadenken. Wat het ook is, het is belangrijk om jezelf goed de tijd te gunnen om de juiste keuze te maken. Doe goed onderzoek, kijk op het internet rond en denk goed na over wat jij in de toekomst wilt. Vaak zijn er ook Facebookpagina’s waar mensen bijeenkomen die al een emigratie en de nodige ervaring achter de rug hebben. Deze mensen willen je vaak graag helpen bij het maken van je keuze.

Beste boeken over emigreren

Tot slot..

Wil jij weten wat er allemaal precies bij een emigratie komt kijken of heb je misschien nog andere vragen met betrekking tot een verhuizing naar een bepaald land? Dan kunnen wij je geruststellen, want wij hebben namelijk enorm veel artikelen op onze website die jij kunt raadplegen. Hierin bespreken we niet alleen de algemene zaken, maar ook zaken met betrekking tot een bepaald land. Wil jij bijvoorbeeld meer weten over het verhuizen naar Spanje, Italië of bijvoorbeeld Frankrijk? Dan zul je informatie omtrent deze landen (en nog heel veel meer) op onze website vinden!

Een kleine tip: heb je een verhuisbedrijf nodig?

Vergeet je niet na te denken over je inboedel? Wil je al je spullen meenemen of verkoop je deze? Misschien kies je voor een opslagplaats? Als je eerst een rondreis gaat maken is het natuurlijk handiger om je backpack vol te gooien en te vertrekken, maar bij een verhuizing waarbij je in een land gaat wonen en werken moet je natuurlijk wel weten wat je met je spullen gaat doen.

Neem jij je spullen mee?

Als je ervoor kiest om je inboedel mee te verhuizen is het verstandig om te kijken naar een internationaal verhuisbedrijf. Dit bedrijf kan je spullen namelijk op de juiste manier naar je nieuwe adres in het door jouw gekozen land verhuizen. Dan hoef jij alleen nog uit te pakken en nergens meer over na te denken. Ook dit kun je zelfs uit handen geven door een in- uitpakservice in te huren! Makkelijk toch?

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer