Verhuiscontainer huren

Voer gemakkelijk zelf je verhuizing uit door een verhuiscontainer te huren via Moova. Een verhuiscontainer heeft veel voordelen en het belangrijkste voordeel is toch wel het gebruiksgemak.

Wanneer er een verhuizing op de planning staat probeert men van alles te bedenken om de verhuizing makkelijker te maken, want we willen het allemaal natuurlijk zo snel mogelijk achter de rug hebben. Maar zijn er eigenlijk wel manieren op je verhuizing makkelijker te maken? Vaak wordt er dan meteen gedacht aan de standaard dingen zoals bijvoorbeeld het inhuren van verhuizers of een verhuiswagen.

Echter zijn er nog veel meer manieren om je verhuizing makkelijker te maken. Heb je bijvoorbeeld al weleens gedacht aan het huren van een opslagcontainer. Tijdens je verhuizing kan het gebruik van een verhuiscontainer handig zijn, want vaak past een gehele inboedel namelijk gewoon in één container.

Verhuiscontainer voor de deur

Wil jij binnenkort gaan verhuizen? Dan kun je kiezen voor een verhuiscontainer huren. Deze geldt dan als een soort tijdelijke opslagruimte en kunnen jouw spullen veilig opgeslagen worden. Dit is erg handig tijdens bijvoorbeeld verhuizingen die wat langer duren.

Wat is een verhuiscontainer precies?

Verhuiscontainers zijn er in verschillende afmetingen en het is dé ideale oplossing wanneer je tijdelijk de inboedel van je oude woning moet opslaan. Je kunt zelf aan de hand van de hoeveelheid spullen en de grootte van je meubels een berekening maken hoeveel opslag nodig is, dus hoe groot de container moet zijn.

Mobiele opslagcontainer huren

Bij een verhuiscontainer huren moet je goed kijken naar het type container. Er zijn namelijk twee verschillende soorten containers. Ten eerste zijn er de mobiele opslagcontainers. Deze mobiele opslagboxen zijn kleine verhuiscontainers. Deze zijn handig voor wanneer je binnen Nederland verhuist. De container wordt voor je deur afgeleverd waarna je deze kan vullen. De container staat dan voor je deur op een voor jou makkelijk bereikbare plek. Je kunt de container dan vullen waarna deze weer opgehaald zal worden. Daarna wordt deze als opslagbox opgeslagen.

Zeecontainers vs. mobiele verhuiscontainers

Misschien heb je de Rotterdamse haven of een andere haven weleens bezocht en heb je al eerder een zeecontainer gezien. Deze worden ook wel maritieme containers genoemd. Het is een metalen kist die gebruikt wordt om goederen te vervoeren. Het handige van deze containers is ook dat de afmetingen standaard zijn waardoor ze ook via de weg of het spoor vervoerd kunnen worden. Hierbij hoeven de goederen die eerder ingeladen zijn ook niet verplaatst te worden. Dit bespaard niet alleen veel tijd, maar ook geld natuurlijk.

De zeecontainers worden niet gebruikt voor opslag, maar zijn er meer voor internationale verhuizingen. Deze containers zijn een ideale oplossing voor wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen en je de hele inboedel mee wilt nemen. Hiervoor kan een mobiele verhuiscontainer namelijk niet gebruikt worden.

Een klein nadeel voor verhuurbedrijven van zeecontainers is dat deze niet ingeklapt kunnen worden. Dit betekent dat de container bij weinig spullen halfleeg kan zijn. Dit neemt dan onnodig veel ruimte in beslag en kost dus extra geld. Wel wordt er tegenwoordig steeds meer geëxperimenteerd met zeecontainers waarmee men steeds efficiënter mee kan werken.  

Verhuizen met opslagcontainers

Wij leggen in dit artikel het gehele proces van het verhuizen met opslagcontainers graag aan je uit. Je kunt het beste persoonlijk contact opnemen met het bedrijf waar jij de container wilt huren. Vaak is dit een erkende verhuizer. Uit ervaring is gebleken dat zij niet alleen erg vriendelijk zijn, maar ook erg flexibel. Daarom is goede communicatie tussen jou en het bedrijf erg belangrijk. Een verhuiscontainer huren betekent dat de container de ochtend van de afgesproken dag, dus waarschijnlijk jouw verhuisdag, voor de deur wordt afgeleverd. Het wordt dan op jouw oude adres geplaatst, dus de woning waaruit jij gaat verhuizen.

Voordelen van tijdelijke opslag

Het handige aan wanneer jij ervoor kiest om een verhuiscontainer als tijdelijke opslag te gebruiken, is dat de containers zo ontworpen zijn dat ze echt overal geplaatst kunnen worden. Dit betekent dat de containers dus gewoon bij jou voor de deur op een parkeervak geplaatst kunnen worden of zelfs bij jou op de stoep. Misschien denk je dat dit voor overlast kan zorgen bij je buren, maar er wordt via duidelijke afspraken natuurlijk wel rekening gehouden met de buren. De container moet namelijk wel in de buurt staan voor wanneer je spullen wilt laden. Zo kunnen jij of de verhuizers dit netjes en op een veilige manier doen. Wanneer de mobiele verhuiscontainer ingeladen is kan deze weer worden opgehaald om je inboedel naar je nieuwe adres of tijdelijke opslag te vervoeren. En zo simpel is het! Meer hoef je niet te doen.

Voordelen van een verhuiscontainer huren

Het grootste voordeel bij verhuiscontainer huren is natuurlijk het besparen in je verhuiskosten. Het huren van een verhuiscontainer brengt veel andere voordelen met zich mee en deze leggen wij je graag uit.

Verhuiscontainer huren voor de deur

Omdat de containers voor je deur geplaatst kunnen worden door het verhuur- of verhuisbedrijf hoef jij jouw spullen alleen nog maar in te laden. Dit bespaart je niet alleen enorm veel brandstofkosten en tijd. maar dit kun je dus ook lekker in je eigen tempo doen.

Je inboedel verhuizen

In een verhuiscontainer kun je trouwens niet alleen de kleine spullen kwijt, maar kun je ook de grotere meubels verhuizen. Let wel op dat je met het stapelen van de spullen ervoor zorgt dat dit op een overzichtelijke manier gebeurd, want dan kun je in je nieuwe woning weer alles op een rustige manier uitladen. Probeer ook zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte zodat je veel spullen met de containers kunt verhuizen.

De huurperiode

Huur je de verhuiscontainer voor meerdere dagen? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je spullen. De container kan gewoon op slot en is je inboedel daarom altijd veilig opgeslagen.

Extra voordelen

Bij een verhuizing is er al genoeg stress en wil je niet afhankelijk zijn van anderen. Vaak moet je bij het huren van bijvoorbeeld een verhuiswagen een bestuurder erbij huren. Bij een opslagcontainer hoeft dit niet. Als je goede afspraken maakt met de verhuurder wordt de opslagcontainer netjes op tijd geleverd en kun jij rustig je verhuizing voortzetten zonder dat je met iemand rekening hoeft te houden.

Nadelen van een verhuiscontainer huren

Natuurlijk zit aan ieder voordeel ook een nadeel. Na de vele voordelen aan je uitgelegd te hebben willen wij je natuurlijk ook inlichten over de nadelen van het verhuizen met een verhuiscontainer. Ten eerste kan het huren van een verhuiscontainer best prijzig zijn. Echter, is het wel verstandig om online de prijzen op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven, want de prijzen variëren enorm. Verder is het zo dat je de container wel zelf moet verplaatsen naar je nieuwe woning. Dit betekent dus dat je voor het transport moet zorgen aangezien je dit natuurlijk niet zelf kan. Dit kun je bij het verhuurbedrijf zelf navragen. Zij bespreken dan samen met jou de verschillende opties, want deze service kun je bij een verhuisbedrijf zelf vaak huren. Met een verhuiswagen heb je dit soort problemen dan weer niet!

Verhuizen of opslaan

Verhuiscontainer naar de nieuwe woning verhuizen of opslaan? Bij het huren van een verhuiscontainer kun je aangeven of je de verhuiscontainer direct naar de nieuwe woning wilt verplaatsen of deze voor een bepaalde periode wilt opslaan in een opslag. Je keuze hiervoor kan afhangen van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je oude huis voor een bepaalde datum opgeleverd moet zijn en je nog niet meteen naar je nieuwe huis kunt verhuizen. Dan moet je toch wel je inboedel in een opslagruimte opslaan. In dit geval dus een verhuiscontainer. Misschien moet je nog klussen in het nieuwe huis en kun je hierdoor ook niet direct na je verhuizing intrekken. In dit soort situaties kan het dus fijn zijn dat je jouw inboedel tijdelijk kunt opslaan. Natuurlijk zijn er aan opslag ook kosten verbonden. Denk hierbij aan de opslaglocatie of opslagperiode, maar het zal zeker de moeite waard zijn om je spullen tijdelijk en veilig op te slaan.

Let op de omgeving

Een container wordt altijd op een vocht- en vorstvrije plaats opgeslagen. Dit wordt gedaan zodat jouw inboedel geen schade oploopt. Denk hierbij aan hoge temperatuurverschillen of luchtvochtigheid waar rekening mee moet worden gehouden. Je wilt na een verhuizing je waardevolle spullen toch wel schadevrij terugkrijgen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen is een verhuiscontainer helemaal top! Je reserveert een container, de chauffeur zet deze voor je woning af, je vult hem en hij wordt weer netjes opgehaald. Makkelijk ben je waarschijnlijk nog nooit verhuisd. Het zal de verhuiskosten misschien iets meer omhoog krikken, maar uit ervaring van mensen is gebleken dat dit het zeker wel waard is.

Zorg ervoor dat je van tevoren wel goede en duidelijke afspraken maakt met het verhuur- of verhuisbedrijf. Hiermee wordt er miscommunicatie voorkomen en komt er niemand achteraf voor onnodige verrassingen te staan. Gelukkig hebben de meeste verhuur- en verhuisbedrijven een zeer goede service en willen zij niks anders dan jou een zorgeloze verhuizing bezorgen. Wanneer jij dus ook een zorgeloze verhuizing wilt is het verstandig om het huren van een verhuiscontainer in overweging te nemen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer