Verhuizen naar Frankrijk

Naar het buitenland verhuizen is een grote stap. Niet alleen voor de emigrerende Nederlanders, maar ook voor hun omgeving. Iedereen vraagt zich namelijk af of het wel goed gaat komen. En wat ga je er nu allemaal precies doen? Ga je Nederland niet missen? Echter, is het een beslis sing waar al langer over nagedacht is. Mensen die emigreren zijn al vaak jaren bezig met de voorbereiding voor hun emigratie. Jij waarschijnlijk ook. Voordat het nieuws met vrienden, familie en kennissen wordt gedeeld is er dan ook vaak al jarenlang over nagedacht. Het is niet een vertrek naar het buitenland voor een langere tijd of het bezoeken van een vakantiehuis. Je gaat er daadwerkelijk wonen en dit vraagt om de nodige voorbereiding. Ook de mentale. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een betaalbaar verhuisbedrijf?

 
VERHUIZEN NAAR FRANKRIJK
 
Selecteer een geldig formulier

Kun je dan ook zomaar naar Frankrijk emigreren?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen vraagt een emigratie wel om de nodige voorbereiding. Maar wat moet je dan precies allemaal regelen? Je gaat emigreren naar het mooie Frankrijk. Dit is een land binnen de Europese Unie (EU) en wanneer je daar gaat wonen zal het toch allemaal niet zo moeilijk zijn? Ja, het verhuizen naar Frankrijk is een stuk makkelijker dan wanneer je in een land gaat wonen dat niet bij de EU is aangesloten. Echter, betekent dit natuurlijk niet dat je niks meer hoeft te doen. Er zijn toch echt wel een aantal factoren waar je goed naar moet kijken en deze dien je ook god geregeld te hebben. Wij weten hoe belangrijk dit allemaal is en daarom hebben wij geprobeerd om je met dit artikel te helpen. Hopelijk kunnen wij je zo een beetje wegwijs maken in de wereld van een emigratie naar Frankrijk.

In Frankrijk wonen

Frankrijk is voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Het is dan ook daarom dat het ook een populaire bestemmingsland is voor emigrerende Nederlanders. Wij kunnen tal van redenen bedenken over waarom iemand naar Frankrijk zou willen verhuizen. Natuurlijk spelen het lekkere klimaat en de Franse keuken hier een grote rol in, maar wanneer je echt gaat verhuizen moet je natuurlijk wel verder kijken dan alleen naar het prachtige Frankrijk. Het land wordt namelijk wel je nieuwe woonplaats. Probeer daarom goed onderzoek te doen naar de politieke stabiliteit van het land, hoe het zorgsysteem geregeld is. Vergeet bij je onderzoek ook niet naar de belasting in Frankrijk te kijken en hoe deze geregeld is. Dit soort dingen zijn in het buitenland namelijk altijd wel anders geregeld dan in Nederland.

Gouden tip: de taal

Het Frans kan voor sommigen toch nog wel een lastige taal zijn om te leren. Wanneer je in Frankrijk bent zul je merken dat het toch echt nodig is om Frans te kunnen spreken. Mensen in het land spreken niet zo goed Engels en ook al spreken ze Engels.. De voorkeur gaat altijd uit naar het Frans. Probeer daarom van tevoren als een beetje Frans te leren spreken. Misschien heb je ooit al Franse lessen gevolgd en heb je basiskennis van de Franse taal. Wanneer dit het geval is zul je merken dat wanneer je naar Frankrijk gaat verhuizen je ook minder problemen zult ervaren met je emigratie. In Frankrijk bouw je op den duur toch wel een eigen leven op en hierbij horen natuurlijk wel nieuwe contacten en relaties waarbij er een grote kans is dat zij geen Engels spreken. Bereidt jezelf daarom goed voor.

Internationaal verhuizen

Naar Frankrijk verhuizen betekent natuurlijk internationaal verhuizen. Je gaat emigreren en we nemen aan dat je hierbij toch wel al je spullen wilt meeverhuizen. Dit is natuurlijk meer dan logisch. Voor een internationale verhuizing is het wel verstandig om op zoek te gaan naar internationale verhuisbedrijven. Dit zijn verhuisbedrijven die de nodige ervaring hebben met verhuizingen naar het buitenland en jou hier dan ook goed bij kunnen helpen. Een internationale verhuizer weten wat zij of jij voor de verhuizing moeten regelen en zo zal de verhuizing daarom lekker vlot en zonder enige problemen verlopen. In Frankrijk kun je dan gemakkelijk zonder al te veel moeite aan je nieuwe leven beginnen.

Verhuiskosten van een internationale verhuizing

Verhuiskosten kunnen enorm verschillen en het ligt dan ook vaak aan de persoonlijke situatie van de klant hoeveel een verhuizing zal kosten. Zulke internationale verhuisbedrijven moeten bijvoorbeeld rekening houden met wat jij wilt, maar zij moeten ook kijken naar wat kan. Hierbij moet er gekeken worden naar de grootte van jouw inboedel, hoeveel verhuiswagens hiervoor nodig zijn en in wat voor woning je woont. Op deze manier kan er gekeken worden naar wat er nodig is om jouw inboedel snel naar Frankrijk te kunnen verhuizen. Hierbij moet er dus zoals eerder vermeld ook rekening worden gehouden met jouw wensen. Wil je de spullen zelf inpakken of huur je er een in-/uitpakservice bij? Wil je er een verhuislift bij huren of denk je dat het allemaal via het trappenhuis verhuisd kan worden? Heb je extra verhuizers nodig? Soms kiezen mensen ervoor om hun spullen tijdelijk in een opslag op te slaan en niet meteen mee te nemen naar hun nieuwe woning. Dit zijn allemaal vaak voorkomende wensen en situaties van klanten. Als je nog andere zaken hebt waar je meer informatie over wilt dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met het verhuisbedrijf zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Gratis offertes aanvragen

We begrijpen dat je toch liever een overzicht zou willen hebben van de gemiddelde kosten of zelfs een exacte prijsberekening. Je kunt hierbij dan ook het beste gratis offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo kun jij voor jezelf een beeld vormen over hoeveel het allemaal ongeveer kan kosten.

Moova.nl

Wij begrijpen dat je misschien helemaal geen tijd hebt om verschillende verhuisbedrijven te bellen of mailen om een offerte aan te vragen. Daarom hebben wij bij Moova een oplossing voor je bedacht. Op onze website kun je namelijk gemakkelijk vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Dit is snel en je hebt het zo gedaan. Hierna krijg je de gratis offertes naar je toegestuurd en kun je op je gemak kijken wat het beste verhuisbedrijf is voor jou om in te huren.

Werken in Frankrijk

Misschien heb je al een baan gevonden in Parijs of in een van de andere Franse steden en is dat de reden dat je naar Frankrijk wilt verhuizen. Misschien heb je nog je helemaal geen nieuwe baan kunnen vinden en moet je dit zo snel mogelijk nog doen. Een baan zoeken in het buitenland betekent wel dat je op de hoogte moet zijn van een aantal dingen, omdat het natuurlijk geen Nederland is en de werkcultuur ook ander is.

Heb je speciale documenten nodig om in Frankrijk te werken?

Zoals eerder uitgelegd behoort Frankrijk tot de EU en hoef je als Nederland niet in het bezit te zijn van speciale papieren of documenten. In. deEU is er namelijk vrij verkeer van werknemers. Daarom hoef je ook geen werkvergunning aan te vragen.

Werk zoeken in Frankrijk

Wanneer je de Frans spreekt zal het vinden van een baan natuurlijk een stuk makkelijker gaan, maar kun je in Frankrijk eigenlijk een baan vinden? Dit kan op veel verschillende manieren.

Arbeidsbureau: Pôle-Emploi

Je kunt je bij het arbeidsbureau, ook wel de Pôle-Emploi genoemd inschrijven als werkzoekende. De kantoen van Pôle-Emploi zijn in heel Frankrijk te vinden. Wel moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen wanneer je jezelf gaat inschrijven. Ten eerste moet je aan kunnen tonen dat je in Frankrijk woont, heb je geldige legitimatiebewijs nodig én je moet een Franse bankrekening hebben.

Uitzendbureaus

Je kunt je ook inschrijven bij uitzendbureaus. Dit kan voor fulltime werk zijn, maar ook voor tijdelijk werk. Zij kunnen je dan helpen met werk zoeken binnen de regio waarin jij woonachtig bent. Er is ook een bekend kantoor genaamd Association pour l’Emplooi des Cadres (APAC). Dit bureau zet zich speciaal in voor hoog opgeleiden.

Het internet

Verder heb je natuurlijk ook nog altijd het internet. Op bijvoorbeeld de Franse Indeed, LinkedIn of The Local kun je niet alleen je CV achterlaten voor werkgevers, maar kun je ook solliciteren op vacatures die jou het meest aanspreken.

De bedrijfscultuur in Frankrijk

Frankrijk en Nederland verschillen toch wel heel erg wanneer het aankomt op bedrijfscultuur. In Frankrijk is er nog steeds heel erg de hiërarchische afstand tussen werkgevers en werknemers. Dit is ook iets wat je gelijk zult merken op de werkvloer in Frankrijk. Vooral omdat wij Nederlanders dit natuurlijk helemaal niet meer gewend zijn. Fransen zullen ook aan het begin dan ook altijd de kat uit de boom kijken en het vooral over het weer en de koetjes en kalfjes hebben. Het is niet netjes om Frankrijk direct ’to-the-point’ the komen.

Emigreren naar Frankrijk: uitkering en pensioen

Het is belangrijk dat je in Nederland goed kijkt naar je eventuele uitkering of in Nederland opgebouwde AOW.

Uitkering

Het is namelijk zo dat je niet altijd recht hebt op een uitkering in het buitenland. Het is helaas ook niet zo dat je gewoon zomaar kunt vertrekken. Frankrijk betaalt je namelijk ook niet zomaar een uitkering uit en straks zit je dus misschien zonder inkomen wanneer het blijkt dat jij geen recht hebt op je uitkering in het buitenland. Neem daarom altijd van tevoren contact op met het UWV of desbetreffende gemeente om dit van te voren goed te regelen.

Pensioen

De regels met betrekking tot je Nederlandse AOW kun je ook het beste navragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Dit kun je ook het beste vóór je vertrek naar Frankrijk doen zodat je niet tegen problemen aan zult lopen. Vaak is het zo dat je AOW-pensioen en inkomensondersteuning AOW blijft behouden bij een emigratie aan Frankrijk, maar hierbij moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Kijk dit daarom goed na.

Belangrijke zaken: reisdocumenten

Wanneer je buiten de EU reist moeten je reisdocumenten minimaal drie maanden geldig zijn. Gelukkig is Frankrijk lid van de EU en zit er in jouw geval geen minimale geldigheidsduur verbonden aan je documenten. Toch is het wel belangrijk dat je in Nederland goed kijkt naar de geldigheid van belangrijke documenten zoals je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit zijn namelijk documenten die je in Frankrijk nodig zult hebben om je emigratie in goede banen te leiden. Aan het begin van je emigratie heb je natuurlijk ook helemaal geen tijd om nieuwe documenten aan te vragen bij de Nederlandse ambassade. Verder ben je vaak ook verplicht om deze documenten te overhandigen bij bijvoorbeeld een huis kopen of als je in Frankrijk gaat werken.

Diploma’s

Fransen vragen tijdens sollicitatiegesprekken vaak naar eventuele diploma’s. Daarom is het handig om je diploma’s mee te nemen naar Frankrijk. Neem je liever je uittreksel mee? Dan kun je die altijd gemakkelijk op de website van DUO aanvragen.

Verzekeringen

Een ander voordeel van het emigreren naar Frankrijk is hun wereldwijd bekende zorgsysteem. Wij weten dan ook bijna zeker dat jij je zorgverzekering in Nederland niet zult missen. De ziektekosten zijn in Frankrijk ook een stuk lager vergeleken met Nederland en de kwaliteit is ook zeer hoog. Goed geregeld toch?

Vergeet in Nederland dan ook niet je zorgverzekering en andere verzekeringen op te zeggen.

Tot slot..

In dit artikel hebben wij geprobeerd om de praktische tips voor een emigratie naar Frankrijk zo beknopt, maar goed mogelijk uit te leggen. Je gaat immers naar Frankrijk verhuizen en niet alleen een tweede huis kopen. Heb je alles op een rij gezet en ga je echt verhuizen naar Frankrijk? Dan hopen wij dat je wat aan onze handige tips hebt gehad, maar wij adviseren je wel om nog verder goed onderzoek te doen naar wat er allemaal nodig is voor je emigratie.

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot een emigratie naar Frankrijk? Dan verwijzen wij je je graag door naar de andere artikelen op onze website. Zijn wij iets vergeten te bespreken of spreek je toch liever een van onze medewerkers? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wellicht kan een van onze medewerkers je verder helpen zodat jij met een gerust hart naar Frankrijk verhuist.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer