Verhuizen naar Spanje

Naar Spanje verhuizen is een grote stap. Ook kan het moeilijk zijn voor de omgeving. Familie en vrienden vinden het namelijk vaak erg jammer dat iemand naar het buitenland vertrekt. In dit geval dus Spanje. Wat ga je daar eigenlijk allemaal doen? Ga je Nederland en al je vrienden en familie dan niet missen? Hierover is vaak al erg goed nagedacht. Een internationale verhuizing is niet zomaar een beslissing die over een nacht ijs is genomen. Als je gaat emigreren heb je hier vaak al een lange tijd over nagedacht en wanneer je eenmaal de stap gaat zetten om het daadwerkelijk te doen ben je ook vaak gewoon zeker van je zaak!

Redenen om te verhuizen naar Spanje

Veel Nederlanders vertrekken graag naar Spanje. Dit is al van oudsher zo en zal waarschijnlijk zoals het ernaar uitziet ook zo blijven. Vaak is het de Spaanse cultuur, de Spaanse taal en het klimaat dat ons Nederlanders zo aanspreekt. Vergeet ook de prachtige Spaanse costa’s niet waar Nederlanders graag overwinteren.

Denk goed na over een aantal zaken

Spanje is een land dat bij de Europese Unie (EU) hoort en daarom is het ook een stuk makkelijker om naar Spanje te verhuizen dan bijvoorbeeld naar Mexico. Let wel op dat dit niet betekent dat je hier niks meer voor hoeft te regelen. Ook al behoort Spanje tot de EU en is het makkelijker om daar naartoe te verhuizen, er zijn toch wel zaken waar je rekening mee moet houden voordat je er gaat wonen.

Goede voorbereiding

Als je wilt emigreren is het slim om jezelf hier van tevoren goed over te informeren. Zo voorkom je dat je straks voor minder leuke verrassingen komt te staan. Spanjaarden hebben uiteindelijk ook een andere werkwijze met betrekking tot het regelen van zaken, dus wat je in Nederland kunt regelen kun je dan ook alvast het beste in Nederland regelen.

Wij weten heel goed hoe belangrijk jezelf voorbereiden is en daarom hebben wij via de artikelen op onze website geprobeerd om je hier een beetje bij te helpen. Hopelijk heb je tijdens het proces van je emigratie dan ook wat aan onze informatie. Lees dus gauw verder.

Internationaal verhuizen

Wanneer je naar Spanje gaat emigreren betreft het natuurlijk een internationale verhuizing. Je gaat emigreren naar Spanje en wij gaan ervan uit dat je hierbij ook je spullen mee wilt verhuizen. Logisch toch? Wel is het bij een internationale verhuizing verstandig om te zoeken naar een verhuisbedrijf die ook daadwerkelijk gespecialiseerd in internationale verhuizingen. Zo een verhuisbedrijf heeft dan ook verhuizers met de nodige expertise in dienst. De verhuizers kunnen je verhuizing dan zo goed mogelijk voorbereiden en zullen er dan ook voor zorgen dat je verhuizing vlot zal verlopen.

De verhuiskosten van een verhuizing naar Spanje

Veel mensen vragen zich af wat zo een verhuizing naar Spanje nu precies kost. Helaas is dit erg moeilijk in te schatten. De kosten van een verhuizing variëren namelijk enorm. Dit komt vanwege het feit dat verhuizing altijd verschillend zijn. Zo dus ook internationale verhuizingen.

Internationale verhuisbedrijven moeten rekening houden met verschillende factoren. Zij moeten ten eerste altijd rekening houden met jouw wensen. Heb je eigenlijk wel bepaalde wensen? Het zijn namelijk wel vaak de persoonlijke wensen van de klant die de prijzen een beetje omhoog duwen. Denk hierbij aan een in-/uitpakservice die je erbij huurt of pak je toch liever je eigen inboedel is. Heb je misschien een verhuislift nodig? Verder is de grootte van je inboedel ook belangrijk, want wil je jouw complete inboedel verhuizen of verhuis je maar een deel van je inboedel mee naar Spanje? De hoeveelheid spullen heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer tijd dit zal kosten en hoe groter de verhuiswagen is die ingezet moet worden.

Vraag gratis offertes aan voor de exacte kosten

Wij begrijpen helemaal dat je de kosten van je verhuizing wilt weten. Jij moet natuurlijk ook weten wat je hiervoor nodig hebt. Daarom kun je het beste gratis offertes aanvragen bij meerdere verhuisbedrijven. Zo kun jij de prijsverschillen zien en kun je voor jezelf een goed beeld vormen.

Moova.nl

Verhuisoffertes bij meerdere verhuisbedrijven aanvragen? Hier heb je toch eigenlijk helemaal geen tijd voor!? Elk bedrijf bellen of mailen.. Ook dit begrijpen wij volkomen. Daarom hebben wij geprobeerd om hier een oplossing voor te bedenken. Op onze website kun je tegenwoordig gemakkelijk vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Dit kost je een paar minuten, dus het is ook nog eens zo gedaan. hierna krijg je gratis offertes van deze verschillende verhuisbedrijven naar je toegestuurd en kun je thuis op je gemak een keuze maken.

Officiële documenten

Wil je met een gerust hart in Spanje wonen? Dan is het verstandig om goed naar je officiële documenten te kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de geldigheidsduur van je paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Heb je nog eventuele diploma’s die je wilt opvragen? Dan kun je dit gemakkelijk online bij DUO doen. Hiervoor heb je wel je Digi-D code nodig.

Documenten vertalen of legaliseren

Sommige papieren dien je voor gebruik in Spanje te vertalen of legaliseren. Informatie hierover kun je bij de Spaanse ambassade aanvragen. Dit kan gemakkelijk online, maar je

Zorgverzekering

Veel mensen realiseren zich niet dat de zorgverzekering een van de zaken is dat goed geregeld moet worden. Gelukkig is in Spanje het zorgsysteem erg goed geregeld via het Seguridad Social. Vergeet niet in Nederland je verzekering bij je Nederlandse zorgverzekeraar op tijd op te zeggen, want dit ben je wel verplicht te doen wanneer je naar het buitenland verhuisd.

De belastingdienst

Veel Nederlandse ondernemers vertrekken naar Spanje om een eigen onderneming te beginnen. Hierbij is het extra belangrijk om alles met betrekking tot je verhuizing naar Spanje goed te laten verlopen. Neem daarom ruim op tijd contact op met de Nederlandse belastingdienst om zeker te weten dat je alles goed hebt afgelosten. Ook kun je een formulier aanvragen en aangeven dat je naar Spanje verhuist. Hierna krijg je een brochure toegestuurd over wat. je hier allemaal voor moet regelen.

Auto exporteren

Wil je jouw inboedel zelf vervoeren en meeverhuizen naar Spanje? Of heb je gewoon liever je eigen vertrouwde Nederlandse auto die je mee wilt verhuizen? Dan kan dit natuurlijk. Veel buitenlanders nemen graag hun eigen auto mee. Je auto exporteren naar Spanje kun je als Nederlander dan ook gewoon doen. In Spanje kost dit je natuurlijk wel wat, maar je kunt uiteindelijk in Spanje wel gemakkelijk je auto invoeren.

Vergeet de siësta niet!

Wanneer je aan Spanje denkt denk je ook aan de siësta. Iedereen heeft hier toch weleens van gehoord? De siësta is de lunch of middagdutje van de Spanjaarden. Heel de stad gaat ongeveer vanaf 14:00 tot 17:00 in een soort slaapstand. Behalve de cafe’s en baretjes natuurlijk. We bedoelen meer de winkels, kantoren, scholen en bezienswaardigheden. Dit betekent dus dat je hier wel echt rekening mee moet houden wanneer je bepaalde zaken in het land wilt regelen. Wil je bijvoorbeeld een Spaanse bankrekening openen? Moet je langs de gemeente? Weet je niet wanneer deze weer open zullen zijn? Dan moet je heel goed naar de openingstijden kijken en rekening houden met de siësta, want doe je dit niet? Dan zul je voor een gesloten deur staan.

Een kleine verandering

In een groot deel van de grote steden, zoals Madrid of Barcelona zul je merken dat de siësta een beetje aan het veranderen is. Het is al langere tijd zo dat veel studenten bijvoorbeeld niet per se naar huis gaan om een dutje te doen, maar gezellig met vrienden afspreken. Dit komt natuurlijk ook door de globalisering. Buitenlandse werknemers en studenten hebben hier dan toch wel hun invloed op. Echter, kantoren, banken en winkels zullen ook in de grote steden gewoon gesloten blijven tijdens de siësta. Dat is nu eenmaal een regel in de Spaanse cultuur!

Tot slot..

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er wel belangrijke zaken die je voor je aankomst in Spanje geregeld kunt hebben. Ga ruim op tijd aan de slag. In ieder geval wel minimaal drie maanden van tevoren. In dit artikel hebben wij geprobeerd om een aantal handige tips voor jouw emigratie naar Spanje op een rijtje te zetten. Dit hebben wij zo beknopt mogelijk proberen te doen. Je gaat immers niet inpakken om op vakantie te gaan, maar je gaat echt emigreren. Wij hopen dan ook dat wij je met onze praktische tips op weg hebben kunnen helpen.

Heb je nog andere vragen?

Zijn er nog andere vragen die je hebt over het verhuizen naar Spanje of vragen over andere belangrijke zaken? Dan kun je natuurlijk ook altijd de andere artikelen lezen over het emigreren naar Spanje. Deze kun je op onze website vinden. Dit geldt uiteraard ook voor artikelen over emigratie met betrekking tot andere landen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer