Verhuislift huren

Een verhuizing kun je uitbesteden, maar ook zelf voordelig uitvoeren. Wel wil je natuurlijk je spullen schadevrij vervoeren. Ook de grotere objecten, zoals bijvoorbeeld een antieke kast of piano. Misschien heb je een smal trappenhuis waardoor de spullen niet veilig naar beneden getild kunnen worden. In zulke gevallen is het verstandig om een verhuislift te huren.

Het gemak van een verhuislift huren

Zoals eerder uitgelegd kan het zijn dat het huren van een verhuislift noodzakelijk is, maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Als je weleens eerder een verhuislift gehuurd hebt dan weet je hoe handig en tijdbesparend dit kan zijn.

Een complete verhuizing

Bij een complete verhuizing zijn er altijd wel grotere of zwaardere objecten die verhuisd moeten worden. Deze kun je wel zelf tillen, maar wanneer dit niet goed gedaan wordt of er niet voldoende ruimte is om de objecten te draaien of dragen kunnen deze beschadigd raken. Ook is het beter voor je rug en de rug van de verhuizers, omdat de liften objecten gemakkelijker naar beneden kunnen vervoeren.

Het is dus eigenlijk ook veiliger voor iedereen tijdens de verhuizing wanneer je een verhuislift huurt.

Is een trappenhuis voldoende?

Vaak denkt men ook: hey, maar ik heb een trappenhuis! Maar is er dan ook nagedacht over de verdiepingen? Je kunt je voorstellen dat wanneer je op 12 hoog woont een verhuizing erg lang kan duren wanneer de ervaren verhuizers via al deze verdiepingen de spullen naar beneden moeten tillen.

Ook de eerder besproken grote objecten, zoals een antieke kast of piano wil je niet alleen snel verhuizen, maar ook in een goede staat in de nieuwe woning neerzetten.

Witgoed vervoeren

Een ander heel belangrijk voorbeeld is het vervoeren van je witgoed. Ook al is er een professionele verhuizer aanwezig, je wasmachine of koelkast wordt tijdens het dragen gewoonweg heen en weer geschud. Dit is echter erg slecht voor je apparaten.

Soorten verhuisliften

Je hebt vast al weleens een verhuislift gezien, maar wist je dat er niet alleen één type verhuislift is, maar meerdere? Dus het kan verstandig zijn om bij verhuizingen van tevoren goed te kijken naar welk soort verhuislift je nodig hebt. Het verhuisbedrijf kan je hiermee door middel van een paar simpele vragen goed van dienst zijn.

De drie bekendste en vooral handigste liften zijn de ladderlift, de elektrische lift en de motorlift. Wat is nu het verschil tussen deze drie verhuisliften? Dit leggen wij je graag uit.

Ladderliften

Laten we beginnen met de ladderlift. Deze heeft een grote verhuisbak die vastzit aan twee ladders. De ladderlift heeft niet echt een hoog bereik, maar aan de andere kant wel weer een hoog laadvermogen. Ladderliften reiken tot ongeveer 12 meter. Om je hiervan een beeld in verdiepingen te geven kunnen we zeggen dat dit ongeveer tot de 3e verdieping zal zijn.

Elektrische verhuislift

Een elektrische verhuislift heeft een kleinere verhuisbak, dus ook een fors lager laadvermogen. Wel is zijn reikhoogte meer, want deze kan vaak tot 20 meter reiken.

De motorlift

Daarnaast heb je ook nog de motorlift. Deze komen vaak tot hoogtes van ongeveer 30 meter. Wel is het zo dat het laadvermogen bij deze lift lager ligt, want de motor werkt op benzine en is het helaas niet elektrisch.

Eisen bij het huren van een verhuislift

Een verhuislift bij een woning plaatsen is een hele klus. Een verhuiswagen is natuurlijk wat makkelijker. Deze heeft alleen een goede parkeerplek nodig. Bij een verhuislift is dit echter toch een ander verhaal. Je woning moet beschikken over een balkon of een groot raam. Dit natuurlijk in verband met de objecten die in de verhuislift geladen moeten worden.

Eisen qua veiligheid

Ook moet je rekening houden met de afstand waarop de lift moet staan. Dit is minimaal 4 á 5 meter en voor hogere liften zelfs meer. Ook moet je opletten met struiken of planten. De lift moet namelijk op een harde ondergrond staan, want een zachte ondergrond zal ervoor zorgen de lift inzakt wat erg gevaarlijk kan zijn. Ook moeten de verhuizers om de lift heen kunnen lopen, omdat zij op een veilige manier de objecten moeten verplaatsen

Gouden tip

Een laatste gouden tip is dat je misschien de buren van tevoren kunt waarschuwen wanneer er een verhuislift in de straat wordt geplaatst. Zo kunnen zij er rekening mee houden en komt niemand voor vervelende situaties te staan op de verhuisdag zelf.

Altijd een ervaren verhuizer

Nu vraag je jezelf misschien af of jij aan de eisen van het huren van een verhuislift voldoet, maar je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Er is altijd een ervaren verhuizer die komt kijken of alles aan de veiligheidseisen voldoet. Zo kan hij/zij kijken of de verhuislift bij jou geplaatst kan worden.

Zijn er dingen waardoor jijzelf al twijfelt? Dan kun je het beste even contact opnemen met het verhuisbedrijf. Vaak vragen zij dan om foto’s om je zo beter en sneller van dienst te kunnen zijn.

Kosten verhuislift huren

Vaak denkt men dat goedkoop verhuizen met een verhuislift niet mogelijk is. Wanneer je de voordelige tarieven opzoekt zul je zien dat dit zeker niet het geval is.

De prijzen voor het huren van een verhuislift hangen af van een aantal belangrijke factoren. Zo kan een verhuisbedrijf dus hoge voorrijkosten rekenen als deze niet uit de buurt komt. Kom je bijvoorbeeld uit Den Haag? Dan kun je het beste een verhuisbedrijf uit Den Haag inhuren. Kom je uit Amsterdam? Dan heb je een verhuisbedrijf uit Amsterdam nodig als je de kosten laag wilt houden.

Gratis offertes ontvangen

Verder ligt het er ook aan hoeveel uur of dagen je de lift wilt huren. Let er wel op dat veel bedrijven een starttarief rekenen. Dit betekent dat je het eerste uur wat meer betaald. De gemiddelde kosten voor het huren van een lift zijn €55 tot €150 per uur. Let wel op dat het opbouwen van de lift ook wat tijd in beslag neemt. Dit wordt vaak tegen het uurtarief doorberekend.

Voor meer informatie over de prijzen kun je het beste contact opnemen met het verhuisbedrijf zodat zij je hierin goed kunnen adviseren.

Een verhuislift mét of zonder bediening

Het kan zijn dat sommige verhuisbedrijven hun liften zonder bediening verhuren. Meestal moet je dan wel zelf het een en ander er vanaf weten, want je moet wel weten hoe je de lift moet opbouwen én je hebt hier ook de nodige materialen voor nodig. Is dit niet het geval? Dan kun je het beste een lift huren met professionele bediening. Zij kunnen de verhuislift opbouwen, bedienen en weer afbouwen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer