Verhuizen naar Engeland

Samen met Schotland en Wales vormt Engeland een eiland in de Noordzee én de Atlantische Oceaan. Samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales vormt het één staat genaamd het Verenigd Koninkrijk.

Het Verenigd Koninkrijk staat dan ook wereldwijd bekend om haar grote steden. Denk hierbij aan het prachtige Londen, het oude Manchester of het mooie Birmingham. Voor Nederlanders zijn dit steden die aantrekkelijk zijn voor carriéretijgers, studenten of tijdelijke werknemers die verhuizen naar Engeland om er een tijd ervaring op te doen. En niet alleen Nederlanders verhuizen hierdoor naar Engeland, maar ook mensen van over de hele wereld.

Brexit veranderingen

Door de Brexit, dus sinds het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de Europese Unie behoort, is het voor Europeanen ook minder gemakkelijk om te verhuizen naar Engeland. Heb je verhuisplannen? Dan is het verstandig om eerst goed te kijken naar wat je moet regelen voordat je gaat verhuizen.

Voor internationale verhuizingen is het natuurlijk altijd het beste om jezelf goed te informeren voordat je besluit om daadwerkelijk te verhuizen of te emigreren. Maar geen zorgen, hiervoor ben je bij ons op het juiste adres. Misschien is het voor jezelf ook handig om een soort ‘checklist verhuizen naar Engeland’ te maken. Zo kun je zonder obstakels naar naar Engeland verhuizen.

Een emigratie naar het buitenland

Engeland heeft veel voordelen en het is natuurlijk ook niet zomaar dat er veel mensen naartoe emigreren. Ook is het land populair onder vakantiegangers. Maar wanneer je gaat emigreren moet je wel verder kijken en niet alleen aan de leuke aspecten van een land denken. Het land en de gekozen stad worden namelijk wel je nieuwe woonplaats. Je hele leven zal hierbij veranderen. Kijk hierbij ook goed naar andere zaken, zoals de belastingen en het zorgsysteem.

Juiste documenten en formaliteiten

Voordat je gaat verhuizen naar Engeland is het verstandig om al je officiële documenten goed te controleren. Kijk hierbij goed naar hoe lang je paspoort of ID-kaart bijvoorbeeld nog geldig is. Vergeet hierbij ook niet je Nederlandse rijbewijs te controleren. Verder heb je bij het wonen of werken in Engeland ook een verblijfsvergunning nodig.

Diploma’s meenemen

Wil je bij het verhuizen naar Engeland eventuele diploma’s meenemen? Dan wil men deze in Engeland in de Engelse taal hebben. Dit betekent dat je bepaalde documenten dient te vertalen.

Je zorgverzekering in Engeland

Voor een verhuizing naar Engeland dien je jouw zorgverzekering in Nederland op te zeggen. Veel mensen realiseren dit zich niet en lopen hierdoor later helaas tegen problemen aan. Zorg er dus voor dat je zorgverzekering goed geregeld is.

Het Engelse zorgsysteem

Engeland heeft twee verschillende zorgstelsels. De eerste is het publieke zorgsysteem. Dit heet de National Health Service (NHS). Deze wordt beheerd door de staat en wordt gefinancierd met belastinggeld. Naast het publieke zorgsysteem kan men er ook voor kiezen om een particuliere zorgverzekering af te sluiten, maar dit is een persoonlijke keuze en niet verplicht. De Engelsen die ervoor kiezen om een particuliere zorgverzekering af te sluiten doen dit vooral, omdat ze liever niet in aanraking komen met de lange wachtlijsten van de NHS.

Corona richtlijnen

Tegenwoordig vraagt het verhuizen naar Engeland om wat meer onderzoek. Dit heeft niks te maken met het specifiek verhuizen naar Engeland, maar met COVID-19. Door de coronapandemie zijn er diverse zaken bijgekomen die goed geregeld dienen te worden voordat je naar Engeland verhuist. Dit is helaas niet alleen met Engeland het geval, maar wereldwijd zijn er allemaal nieuwe maatregelen waarmee je rekening dient te houden voordat je een land in kan reizen.

Internationale verhuisbedrijven

Een internationale verhuizing vraagt om de nodige voorbereidingen. Vooral voor een land als Engeland heb je een geschikt verhuisbedrijf nodig. Dit vanwege het feit dat de oversteek over water het anders maakt dan andere verhuizingen in Europa. Je hoeft hier natuurlijk niet voor te kiezen, want een verhuizing naar Engeland kan ook gewoon over de weg of zelfs door de lucht. Deze verschillende opties zorgen ook voor grote prijsverschillen. Daarom kun je het beste wanneer je naar Engeland gaat verhuizen een verhuisbedrijf inschakelen met jarenlange ervaring met verhuizingen naar Engeland. Wanneer je dan een geschikt verhuisbedrijf vindt hoef jij je geen zorgen meer te maken over je spullen en kun je alles met een gerust hart overlaten aan de professionele verhuizers. Deze zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleidt wanneer jij uit Nederland verhuist en verhuizen zij je inboedel zonder enige problemen.

Hoeveel kost een internationale verhuizing?

Bij een verhuizing wil men vaak zijn gehele inboedel meeverhuizen. In een ander land wonen betekent natuurlijk niet dat je geen spullen meer nodig hebt. Helaas is het erg moeilijk om te weten wat een verhuizing naar Engeland gaat kosten. Dit komt vanwege het feit dat de verhuiskosten bij een internationaal verhuisbedrijf afhangen van jouw wensen en behoeften. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om of je de gehele inboedel wilt verhuizen of een gedeelte hiervan? Wil je alles uit handen geven of pak je toch liever zelf in? Zoals je kunt zien zijn er allemaal kleine factoren die invloed hebben op de kosten van internationale verhuizingen.

Gratis offertes ontvangen

Wanneer je hebt besloten om te verhuizen naar Engeland kun je het beste verhuisoffertes aanvragen bij meerdere verhuisbedrijven. Wij bij Moova begrijpen dat je hier misschien geen tijd voor hebt en daarom willen wij je graag van dienst zijn! Met een klik kun je op onze website offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Dit is allemaal vrijblijvend en zo kun jij rustig de offertes bekijken en kijken welk internationaal verhuisbedrijf het meest bij jou past.

Handige tips

Zoals je hebt kunnen lezen komt er veel kijken bij het verhuizen naar Engeland. Daarom is het verstandig om jezelf hierover goed te informeren. Vergeet bijvoorbeeld je belasting niet na te kijken bij de Nederlandse belastingdienst. Verder is een gouden tip dat het leuk en verstandig kan zijn om je goed te verdiepen in de Engelse cultuur. Britten zijn bijvoorbeeld vaak een stuk formeler. Verder is de Engelse taal voor ons Nederlanders vaak geen probleem en heb jij bij aankomst op je bestemming in Engeland geen probleem met het spreken van Engels.

National Insurance Number (NI)

Ga je ook in Engeland werken? Dan moet je niet vergeten om je National Insurance Number (NI) aan te vragen. Dit nummer kun je aanvragen nadat je een baan hebt gevonden in Engeland. Dit nummer heb je ook voor een eventuele sociale bijstand of pensioen nodig.

Waar kun je jouw National Insurance Number aanvragen?

Je NI kun je bij het Britse arbeidsbureau aanvragen. Dit is het Jobcentre Plus in je woonplaats. Neem eerst telefonisch contact met ze op om zo een afspraak te kunnen maken voor een persoonlijk gesprek. Zij laten je aan de telefoon ook gelijk weten welke documenten je dient mee te nemen naar de afspraak.

Visum aanvragen

Iedereen heeft natuurlijk wel van de Brexit gehoord en dat het Verenigd Koninkrijk daarom ook niet meer tot de Europese Unie behoort. Sinds 31 december 2020 zijn de regels voor het inreizen voor Nederlanders veranderd. Voor een verblijf minder dan 3 maanden heb je nog steeds geen visum nodig, maar jij wilt natuurlijk wel emigreren. Hierbij kun je rekenen op extra papierwerk.

Januari 2021 – verblijfsvergunning

Er gelden andere regels voor Nederlanders die al vóór 1 januari 2021 in het Verenigd Koninkrijk woonden. Deze kunnen namelijk nog steeds op de oude manier een verblijfsvergunning aanvragen.

Als je korter dan 5 jaar in Engeland woont is je verblijfsvergunning trouwens wel voorwaardelijk. Na 5 jaar kun je een permanente verblijfsvergunning aanvragen, want op den duur heb je natuurlijk wel een verblijfsvergunning nodig.

De oude regels – verblijfsvergunning

Om onder de oude regels te vallen moest de vergunning al vóór 31 juni 2021 aangevraagd zijn. Heb je dit later aangevraagd? Dan is het slechte nieuws dat je moet werken met het beruchte Britse immigratiesysteem. Het nieuwe systeem werkt met punten. Hierbij heb je al eerst een baan met een bepaald minimum bruto jaarsalaris nodig. .

De ambassade van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Emigreren naar een ander land vraagt natuurlijk om de nodige voorbereiding. En zoals men van oudsher al zegt: een goede voorbereiding is immers het halve werk. Daarom kun je het beste voor vragen contact opnemen met de ambassade van het Verenigd Koninkrijk. Telefonisch kun je een medewerker spreken, maar online op hun website kun je ook heel veel informatie vinden over het reizen naar Engeland of het emigreren naar Engeland.

BUZA

Ook op de website van het ministerie van buitenlandse zaken (BUZA) kun je heel veel informatie vinden over het wonen en werken in Engeland.

Tot slot

Zoals je ziet is het verhuizen naar Engeland niet zomaar gedaan en zijn er dingen die je goed moet regelen. Probeer dit nu dan ook echt goed te regelen zodat je straks niet onnodig tegen problemen aanloopt die je met een goede voorbereiding had kunnen voorkomen. Emigreren vraagt al om de nodige energie en wanneer je dan andere zaken moet regelen heb je hier eigenlijk helemaal geen tijd voor.

Heb je nog vragen?

Zijn er nog andere vragen die je hebt en hebben wij deze in dit artikel niet besproken? Dan kun je ook nog altijd de andere artikelen op onze website raadplegen. Wie weet kun je daar wel de antwoorden vinden op de vragen die je nodig hebt.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer