Verhuizen naar Frankrijk tijdens Corona

Je wilt verhuizen naar het prachtige Frankrijk, maar toch corona een zorg die jouw plannen blokkeert. Wil je eigenlijk nog wel naar Frankrijk verhuizen? Hoe gaat de Franse overheid om met corona en hoe is de situatie vandaag de dag in het Frankrijk? Dit zijn natuurlijk logische vragen en met dit artikel willen wij je graag helpen. Wel kunnen we je vertellen dat je eigenlijk geen reden hebt om je zorgen te maken als je wilt emigreren naar Frankrijk. Zie hieronder waarom.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is een gezegde die we sinds kleins af aan al horen en eigenlijk is het ook echt waar. Vooral voor iets belangrijks als internationale verhuizingen. Je gaat namelijk niet alleen in Frankrijk reizen, maar je gaat in Frankrijk wonen. Ook al klinkt dit heerlijk, het blijft toch een grote stap, want je verhuist toch wel naar het buitenland.

Informatie

Wellicht heb jij je al suf gezocht op het internet naar informatie over de Franse regering of hoe je naar Frankrijk kunt reizen of misschien zelfs over internationale verhuizingen in het algemeen. Dit is een erg goede eerste stap, want er zijn nu overal ter wereld extra regels en maatregelen waar je rekening mee moet houden wanner je naar een land reist. Omdat elk land het anders aanpakt en dit erg verwarrend kan zijn willen wij je zo goed mogelijk helpen. Het Verenigd Koninkrijk zal de dingen bijvoorbeeld anders aanpakken dan de Nederlandse overheid. De meeste landen hebben maatregelen die per dag veranderen en daarom wordt het aangeraden om tot het moment van aankomst alles goed in de gaten te houden zodat jij het land zonder problemen kunt betreden.

Wat wij je als gouden tip kunnen geven is om goed op de site van buitenlandse zaken te kijken naar de situatie in Frankrijk. Buitenlandse zaken update hun informatie regelmatig.

Franse COVID-19 cijfers

Volgens onze laatste update is het gemiddelde van het aantal positief geteste mensen de afgelopen week 6193 besmettingen geweest. De situatie op dit moment is dus een stuk gunstiger dan een aantal maanden geleden. Dit komt door de hoge vaccinatiegraad en de extra maatregelen die Frankrijk heeft genomen in een poging het virus in te dammen.

In Frankrijk heeft 79,60% hun eerste dosis van de vaccinatie gehad en is 75,90% al volledig gevaccineerd omdat zij hun tweede dosis hebben gehad. De Franse overheid is ook snel met de boosterprik, want 46,30% van de inwoners heeft namelijk ook al een boosterprik gehad.

Het begin van de coronapandemie in Frankrijk

In januari 2020 werd in Frankrijk de eerste besmetting van het virus vastgesteld. Hierna ging het net als elders in de wereld hard met de cijfers. Er werd te laat ingegrepen en de ziekenhuizen raakten overbelast. Het was in maart 2020 dat de Franse overheid zijn eerste lockdown aankondigde. Ze gooiden de grens dicht en de Fransen mochten alleen nog de straat op met een dringende reden én met een speciaal document. Ging je toch wel naar buiten zonder dit document? Dan kon je rekenen op een hoge boete. De Franse politie moest dit handhaven en controleerden iedereen op straat. Het openbaar vervoer werd ook ingeperkt.

Actuele situatie

Gelukkig is het vandaag de dag anders en gaat het toch iets beter met de cijfers, zoals je aan de actuele informatie kunt zien. Ook is Frankrijk natuurlijk allang niet meer op slot. Dit komt door de speciale maatregelen die wij later in dit artikel met je zullen bespreken. Je bent in Frankrijk namelijk verplicht om je aan een aantal regels en maatregelen te houden wil je dingen ondernemen.

COVID-19 maatregelen Frankrijk

Er zijn bepaalde regels waar men zich aan moet houden in Frankrijk. In Frankrijk moet je bijvoorbeeld in alle openbare ruimten een mondmasker dragen. In de open lucht hoeft dit niet meer. Wel moeten we zeggen dat het in de drukke centra van de grotere steden, bijvoorbeeld in Parijs, vaak wel wordt aangeraden om toch nog een mondkapje te dragen. Je zult zien dat Fransen over het algemeen toch liever een mondmasker dragen, dus is dit geen groot probleem voor hen. Ook is de 1,5 meter afstand maatregel nog steeds van toepassing.

Passe sanitaire

In Frankrijk is het ook zo dat iedereen vanaf 12 jaar een passe sanitaire, ofwel een coronabewijs, moet kunnen tonen wanneer zij op plekken komen waar er meer dan 50 mensen zullen zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld evenementen. Ook is het zo dat je alleen op vertoon van de passe sanitaire toegang kunt krijgen tot de horeca, winkelcentra, ziekenhuizen etc.

Laten testen

Ga je binnenkort al naar Frankrijk reizen? Dan kun je je in Frankrijk laten testen op COVID-19, maar dit is wel tegen betaling. Het is zelfs zo dat de Fransen sinds oktober 2021 ook moeten betalen voor een test tenzij het op doktersvoorschrift wordt gedaan.

Naar Frankrijk reizen

Wanneer je naar Frankrijk reist zijn er wel bepaalde inreisvoorwaarden waar je je aan dient te houden. Je moet in het bezit zijn van je EU Digital Covid Certificate (DCC), het maakt dan ook niet uit of je per vliegtuig, trein of auto reist.

In je DCC staat je vaccinatiebewijs. In dit bewijs staat dat je de laatste vaccinatie minmaal 7 dagen geleden moet hebben gehad. Als je het Janssen vaccin hebt gehad dan moet dit minimaal 28 dagen geleden geweest zijn voordat je Frankrijk in mag reizen. Als je al eerder corona hebt gehad en daarom maar één vaccinatie hebt gekregen dan moet je die vaccinatie ook minimaal 7 dagen eerder hebben gehad. Je mag ook een herstelbewijs laten. Wel moet je herstelbewijs laten zien dat je minimaal 15 dagen of maximaal 180 dagen geleden positief bent getest.

Als je niet gevaccineerd ben en dit ook niet wilt dan heb je een negatieve test nodig om Frankrijk in te reizen. Dit moet een PCR-test zijn die 72 uur van tevoren is afgenomen of een antigeen sneltest die 48 uur van tevoren is afgenomen. Gelukkig hoeven wij Nederlanders bij aankomst in Frankrijk niet in quarantaine.

Internationale QR-codes

Jij moet uiteindelijk ook naar Frankrijk reizen en hebt daarom je internationale QR-code nodig in de CoronaCheck-app. Zoals je eerder hebt kunnen lezen heb je deze nodig om Frankrijk in te reizen. Deze heb je dus nodig wanneer je volledig gevaccineerd bent, als je pas je eerste vaccin hebt gekregen, een herstelbewijs of het bewijs van een negatieve test hebt.

CoronaCheck-app en certificaten

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, moet je niet vergeten om in de CoronaCheck-app je EU Digital Covid Certificate aan te maken. Zo wordt alles geüpload in je app.

Internationale verhuizingen

Jij wilt natuurlijk niet alleen naar Frankrijk reizen, maar je wilt echt naar Frankrijk verhuizen. Dit betekent dat jij je goed moet voorbereiden, want je hebt een internationale verhuizing op de planning staan! Voor de verhuizing van je inboedel kun je het beste een verhuisbedrijf inhuren die gespecialiseerd is in internationale verhuizingen. Deze bedrijven hebben ook verhuizers in dienst die de nodige ervaring hebben met het buitenland. Zij weten precies wat zij moeten doen zodat je spullen onderweg niet zomaar beschadigen. Deze verhuizers kunnen er daarom goed voor zorgen dat jouw spullen netjes op bestemming in jouw nieuwe woonplaats en nieuwe huis in Frankrijk afgeleverd zullen worden.

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar het buitenland

De gemiddelde kosten voor een verhuizing zijn moeilijk in te schatten. Hier heeft een verhuisbedrijf meer informatie voor nodig. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld hoe groot je inboedel is, de bereikbaarheid én grootte van je woning. Hoe meer spullen hoe meer verhuizers en verhuisdozen er natuurlijk nodig zijn om de verhuizing vlot te laten verlopen. Verder hangt de hoogte van prijs ook af van jouw persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld extra services? Denk hierbij aan een in-/uitpak service. Heb je misschien een extra verhuizer nodig, omdat je dit zelf fijner vindt?

Vraag gratis offertes aan

Zoals je kunt zien zijn er veel factoren die invloed hebben op de prijs. Je kunt daarom het beste offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven om voor jezelf een beeld te kunnen vormen over de prijs en mogelijkheden. Lees wel goed de kleine lettertjes, want soms kun je met een klik zomaar vastzitten aan een overeenkomst waar je niet op zit te waachten.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Wij begrijpen dat jij natuurlijk helemaal geen tijd hebt om verschillende verhuisbedrijven te contacten, want je hebt het veelte druk met emigreren! Hiervoor hebben wij bij Moova een oplossing bedacht. Bij ons kun je namelijk gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Dit kun je gemakkelijk online doen. Na je aanvraag krijg je de dag erna offertes binnen via de e-mail van de verschillende verhuisbedrijven en kun jij op deze manier op je gemak een keuze maken tussen de bedrijven. Zo weet jij ook precies wat je kunt verwachten.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen heeft de Franse regering bepaalde maatregelen genomen. Wij hebben geprobeerd om je in dit artikel van zoveel mogelijk actuele informatie te voorzien en je een aantal tips mee te geven. De regels kunnen per dag veranderen wat erg verwarrend kan zijn voor buitenlanders. Je zult zien dat de Fransen over het algemeen allemaal een mondkapje dragen, dus is het dragen van een mondkapje het beste wat je kunt doen. Wanneer je dit in alle ruimtes doet hoef je niet meer te twijfelen of na te denken over hoe het nou ook alweer zat en zit je altijd goed.

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot je emigratie naar Frankrijk? Of wil je jezelf wat meer inlezen? Dan verwijzen wij jou graag door naar de andere artikelen op onze website.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer