Verhuizen naar Oostenrijk

Oostenrijk, het mooie land dat oudsher al een populair vakantieland onder Nederlanders die houden van wintersport. Veel van deze mensen zijn in de loop der jaren ook in Oostenrijk gaan wonen. Het land staat niet alleen bekend vanwege het skiën, maar verder heeft het land ook een prachtige natuur en kun je er heerlijke wandelen in de bergen. Het land heeft ruim 8 miljoen inwoners, maar nog steeds zul je er voldoende ruimte hebben om te genieten van al deze dingen.

Ga jij ook verhuizen naar Oostenrijk?

Ben jij ook iemand die van al deze dingen geniet en binnenkort een nieuwe uitdaging aangaat door je stoute schoenen aan te trekken en te emigreren naar Oostenrijk? Lees dan gauw dit artikel verder en misschien kunnen wij je hierbij een beetje helpen.

Waarom is Oostenrijk zo populair onder Nederlanders?

Oostenrijk heeft prachtige authentieke dorpjes met allemaal prachtige en typische Oostenrijkste huizen. Dit in combinatie met de aardige Oostenrijkers geven Nederlandse mensen een warm welkom. Ook kun je er in het land heerlijk eten en is er voor ieder wat wils.

Oostenrijk: wintersportbestemming

Verder is Oostenrijk natuurlijk al jaren dé favoriete wintersportbestemming van Nederlanders. Of men nu met familie of vrienden gaat, in Oostenrijk is het altijd gezellig tijdens het skiseizoen. De pistes in de skigebieden zijn namelijk erg modern en de pistes bieden ook een grote diversiteit als het gaat om beginners en gevorderden. Dit in combinatie met de prijzen maakt het allemaal natuurlijk nog leuker. De prijs-kwaliteitverhouding in Oostenrijk is enorm goed en in tegenstelling tot andere andere landen zijn de skipassen in Oostenrijk goed te betalen.

Andere belangrijke zaken

Naast alle leuke punten die we net genoemd hebben moeten we natuurlijk ook zeggen dat Oostenrijk nog veel meer te bieden heeft. Zo is de taal voor menigeen Nederlander goed te leren (als men het niet al spreekt). Zo hoef je bij je emigratie niet een heel compleet nieuwe taal te leren. Ook erg handig voor wanneer je met een gezin verhuist.

Europese Unie (EU)

Oostenrijk is al sinds 1995 lid van de Europese Unie. Dit betekent dat het vrij makkelijk is om er te gaan werken en om er een langere tijd te verblijven. Voor veel mensen biedt een EU-lidmaatschap veel zekerheden met zich mee. Naast dat het allemaal wat makkelijker te regelen is geeft het mensen ook een fijn gevoel om te weten dat alles in Europese landen goed en netjes geregeld is. Dit is toch weer een zekerheid dat je nodig hebt wanneer je gaat emigreren. Of je nu naar steden als Salzburg of Wenen verhuist of dat je kiest voor een klein dorpje, Oostenrijk heeft enorm veel goed te bieden. Het is een kwestie van je goed oriënteren en dan weten wij wel zeker dat je emigratie super zal gaan.

Handige checklist

Als je jezelf goed voorbereid voordat je naar Oostenrijk gaat zul je niet zo snel tegen problemen aanlopen. Daarom raden wij je aan om een handige checklist te maken voor je verhuizing naar jouw nieuwe woonplaats zodat je alle belangrijke stappen kunt afvinken en zo dus ook niks zult vergeten.

Voorbereiden op het emigreren naar Oostenrijk

Een verhuizing in Nederland gaat soms al chaotischer gepland, dus laat staan wanneer het gaat om het verhuizen naar Oostenrijk. De voorbereiding op een emigratie is een belangrijk aspect van het hele proces. Zorg er daarom voor dat je weet wat je moet doen en wat je moet meenemen wanneer je naar Oostenrijk verhuist. Wacht niet tot de dag van emigratie in zicht komt, maar zorg er dus voor dat je er helemaal klaar voor bent wanneer de dag aanbreekt.

Benodigde documenten voor het verhuizen naar Oostenrijk

Het is erg belangrijk om je documenten goed te controleren. Met deze documenten bedoelen wij je paspoort/ID-kaart en je Nederlandse rijbewijs. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat deze documenten nog een lange tijd na je verhuizing geldig zullen zijn. Je zult ze namelijk nodig hebben bij het regelen van heel veel belangrijke zaken. Denk hierbij aan je nieuwe baan, het regelen van belasting en bij het huren/kopen van een huis een bij een makelaar. De eerste maanden na je verhuizing heb je natuurlijk helemaal geen tijd of de kracht om achter dit soort zaken aan te gaan. Emigreren vergt al de nodige energie, dus je wilt dit natuurlijk helemaal niet.

Zorgverzekering

Wanneer je emigreert dien je in Nederland je zorgverzekering op te zeggen. Je bent verplicht om dit te doen, want je bent natuurlijk niet meer woonachtig in Nederland. Wanneer je eenmaal in Oostenrijk woont ben je via je werk automatisch verzekerd. En je gezin ook! Hoe fijn is dat?

Verhuizen naar Oostenrijk en de coronapandemie

Of je nu naar Oostenrijk gaat verhuizen of naar een ander land aan de andere kant van de wereld, er is tegenwoordig een ding wat we allemaal gemeen hebben en dat is de COVID19 pandemie. Er zijn wereldwijd allemaal nieuwe regels en maatregelen met betrekking tot het inreizen van een land. Zo dus ook bij Oostenrijk. Het is zelf zo dat Oostenrijk erg strenge eisen heeft voor haar inwoners. Hou vooral de website van BUZA in de gaten en kijk ook op de website van de ambassade van Oostenrijk voor actuele informatie.

Actuele situatie

Nieuws, regels en maatregelen die je echt elke dag in de gaten te houden. Het is namelijk zo dat alles met de dag kan veranderen. Hou het wel echt in de gaten zodat je precies weet wat jou te doen staat en dan niet alleen wanneer je Oostenrijk inreist, maar ook wanner je er woont. Je wilt natuurlijk wel op de hoogte zijn van de actuele situatie in het land.

Internationaal verhuizen

Naar Oostenrijk verhuizen is natuurlijk internationaal verhuizen. Hierbij moet je ook je inboedel verhuizen. Dit kan onvoorziene kosten met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat je bij een verhuizing naar het buitenland goed kijkt naar een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen. Zij hebben dan verhuizers in dienst die jouw inboedel probleemloos naar je nieuwe adres in Oostenrijk kunnen verhuizen.

Verhuiskosten

De verhuiskosten voor het internationaal verhuizen van jouw inboedel zijn moeilijk in te schatten. Dit komt vanwege het feit dat de belangrijke aspecten van elke verhuizing weer anders zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van je inboedel, in wat voor soort woning je woont en of je huis goed bereikbaar is voor het verhuisbedrijf. Verder heb jij natuurlijk ook nog eens je eigen wensen. Wil jij er bijvoorbeeld een in- en uitpakservice bijhuren? Of kies je er toch voor om alles zelf in te pakken? Heb je misschien nog extra verhuizers nodig? Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat de prijs van jouw verhuizing kan beïnvloeden.

Om het niet te gek te maken qua kosten is het aan te raden om bij verschillende verhuisbedrijven verhuisoffertes aan te vragen.

Moova

Wij begrijpen dat je door je emigratie natuurlijk helemaal geen tijd hebt om elk verhuisbedrijf in jouw regio te bellen of mailen om een offerte aan te vragen voor jouw internationale verhuizing. Dit is alleen maar meer dan logisch. Voor dit probleem hebben wij dan ook een mooie oplossing bedacht.

Gratis verhuisoffertes

Wanneer je gaat verhuizen naar Oostenrijk kun je op onze website binnen 2 minuten gratis verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo krijg jij snel de offertes thuisgestuurd en kun je op je gemak een keuze maken uit de verhuisbedrijven die jou het meeste aanspreken. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend en dit betekent dus dat jij nergens aan vast zult zitten totdat jij hier zelf toestemming voor geeft. Kies je er uiteindelijk voor om helemaal geen verhuisbedrijf in te huren? Dan is dit natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Tot slot

Om het samen te vatten: zorg voor een goede voorbereiding! Wanneer jij dit doet zul je binnen no time verhuisd zijn en kun je gaan wonen op de door jouw uitgekozen nieuwe plek in Oostenrijk. Bereidt je dus goed voor en verhuis met een gerust hart.

Wij hopen dat alles voor jouw internationale verhuizing goed zal verlopen dat jouw gekozen verhuisbedrijf de verhuizing in goede banen zal leiden.

Heb je nog andere vragen?

Zijn er nog andere vragen die je hebt met betrekking tot je verhuizing naar Oostenrijk? Dan verwijzen wij je graag door naar de andere artikelen op onze website. Wie weet kun je het antwoord op jouw vraag in een van de andere artikelen vinden. Heb je misschien een specifieke vraag waarbij je denkt dat wij je kunnen helpen? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer