Grote gaten vullen muur

Wanneer er in een woning gewoond is kun je er eigenlijk niet omheen. De grote gaten in de muur. Bij een verhuizing naar een nieuwe woning moeten deze vaak diepe schroefgaten netjes opgevuld worden. Hiervoor moet je wel op de juiste manier te werk gaan en het juiste vulmiddel en plamuurmes gebruiken. Echter is het vullen van gaten of een scheur in de muur niet de enige herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, dus let hier goed op.

Zijn herstelwerkzaamheden echt nodig?

Bij een verhuizing moet de oude woning altijd bezemschoon of verkloopklaar opgeleverd worden. Dit betekent dat de woning niet alleen kaal moet zijn, maar dat er ook geen enkele beschadiging mag zijn. Dit betreft niet alleen de woning zelf, maar bijvoorbeeld ook de tuin.

Schakel een professioneel bedrijf in

Heb je geen ervaring met herstelwerkzaamheden zoals het afwerken van muren? Dan kun je hier een professioneel bedrijf voor inhuren. Veel verhuisbedrijven zijn ook ontruimingsbedrijven. Dit betekent dat zij dit ook voor je kunnen uitvoeren. Zij zullen dan niet alleen herstel-, maar ook schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren.

Opvullen van grote gaten in de muur

De meest voorkomende herstelwerkzaamheden zijn het vullen van grote gaten in de muur. De vakmannen zullen alle muren, plafonds, wanden én hoeken inspecteren zodat zij later aan de slag kunnen gaan met een grote gaten vuller. Dit is een middel met een uitstekende hechting waardoor het vulmiddel goed zal binden. Deze wordt vaak op de gehele oppervlak aangebracht om alle oneffenheden weg te werken. Eenmaal aangebracht zal deze ook niet inzakken. Het vulmiddel krimpt ook niet, zelfs niet op beton.

Een kant en klare vullers

Een ander middel waar je moeiteloos gaten mee kunt vullen is een kant en klare vuller. Deze wordt in lagen aangebracht en wordt vaak alleen gebruikt wanneer het kleine herstelwerkzaamheden zijn. Hierbij kun je denken aan het opvullen van kleine gaatje en/of scheuren.

De poedervorm vullingen

Poedervorm vullingen zijn gemaakt op basis van gips en soms zelfs cement. Wel is het verstandig om bij het vulmiddel met gips geen gebruik te maken van een vochtig plamuurmes, want gips kan niet goed tegen vocht. Heb je een vulmiddel op basis van cement? Dan is vocht geen probleem. De Alabastine grote gatenvuller is hier bijvoorbeeld een goed middel voor.

Voorbereiding – vochtige doek

Maak het oppervlak altijd goed schoon. Voor het verwijderen van losse stukjes kan pleisterwerk te pas komen. Met behulp van een tang kun je eventuele spijkers of schroeven verwijderen. Voor grotere gaten waarbij je een snellere droogtijd wilt en waarbij je wilt dat het middel zich sneller vindt kun je de muur van tevoren vochtig maken met een vochtige doek. Wanneer het middel uitgehard is kun je de wand egaliseren met een schuurspons. O deze manier kun je de laatste oneffenheden wegwerken

Wat kost het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf?

Herstelwerkzaamheden aan woningen zijn erg verschillend. Een ontruimings- of verhuisbedrijf heeft voor de juiste prijsberekening altijd wat meer informatie nodig.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer