Huisontruiming; wie doet wat?

Je hoort waarschijnlijk vaker iets over een verhuizing dan over een ontruiming. Gelukkig maar, want een woningontruiming gebeurd namelijk vaak vanwege minder leuke redenen. Meestal gaat het om een overlijdensgeval, maar soms kan het bijvoorbeeld ook met een uitzetting te maken hebben.

Huis ontruimen na overlijden

Een woning ontruimen na een overlijdensgeval is nooit leuk. Vooral voor de nabestaanden niet. De emotionele betrokkenheid is voor hen te groot waardoor het extra zwaar kan zijn om de woning zelf leeg te halen. Het is dan ook vaak precies om deze reden dan men ervoor kiest om een professioneel ontruimingsbedrijf in te huren. Zo een emotioneel proces neemt een ontruimingsbedrijf graag voor je uit handen. De ontruimers zullen het huis leeghalen en zo nodig ook bezemschoon opleveren.

Zijn je waardevolle spullen veilig bij de professionele vakmannen?

Je hoeft nergens aan te denken wanneer je professionele ontruimers inhuurt. In de eerste instantie denkt men vaak direct aan alle kostbare spullen in de woning. Dit hoeft niet. Er worden van tevoren namelijk altijd duidelijke afspraken gemaakt over deze spullen. Komen de ontruimers tijdens de ontruiming nog andere belangrijke items of documenten tegen? Dan wordt er altijd direct contact met je opgenomen.

Wat doen de ontruimers precies?

Een ontruimingsbedrijf haalt natuurlijk je woning leeg, maar wist je dat er nog heel veel meer bij komt kijken? Hierbij kun je denken aan herstelwerkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook aan schoonmaakwerkzaamheden. Verder hebben ontruimingsbedrijven ook jarenlange ervaring met woningbouwverenigingen en/of makelaars waardoor zij precies weten wat er voor de huisontruiming nodig is. Zo voorkom je dat je straks een maand extra huur moet betalen aan een verhuurder omdat de woning niet aan de voorwaarden voldoet.

Schoonmaken én bezemschoon opleveren

Nadat het huis leeggehaald is moeten de ontruimers direct door met andere werkzaamheden. Eerst worden de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Hierbij moeten zij de vloeren zoals bijvoorbeeld vloerbedekking en laminaat verwijderen. Ook kan er bij een situatie waarbij er bijvoorbeeld gerookt is in de woning nicotineaanslag verwijderd worden. Nadat dit allemaal achter de rug is moeten zij ook nog eens schoonmaken. Zoals je kunt lezen is kennis en persoonlijke aandacht tijdens een huisontruiming erg belangrijk.

Een professionele huisontruiming en je spullen tijdelijk opslaan

Zoals je hebt kunnen lezen kun je het leeghalen van je huis eenvoudig overlaten aan professionele vakmannen. Dit scheelt jou weer al je schaarse en waardevolle tijd. Heb je inboedel wat je niet meegenomen kan worden? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen op dit op te laten slaan in een opslagplaats. Ontruimingsbedrijven hebben vaak een eigen opslagplaats waar je tegen een scherpe prijs gebruik van kunt maken. Ook kun je ervoor kiezen om items te doneren aan goede doelen. Ontruimingsbedrijven helpen je hier graag bij.

Wat zijn de kosten van een huisontruiming?

Een huisontruiming(senioren) heeft geen vaste prijs. Dit heeft te maken met het feit dat een woningontruiming altijd anders is. Gaat om een kleine of grote woning? Grote huizen betekent vaak ook meer inboedel. Er moet naar de spullen gekeken worden en de hoeveelheid afval.

Gratis offerte aanvragen bij Moova

Wil jij weten hoeveel het kost om je oude huis leeg te laten halen door professionals? Dan kun je nu bij Moova eenvoudig gratis offertes aanvragen. Je aanvraag is snel ingevuld en wordt naar 5 verschillende ontruimingsbedrijven gestuurd. Zo weten de bedrijven precies wat jouw wensen zijn en kunnen zij een gratis offerte voor je opmaken. Deze kun je allemaal binnen 24 uur in je mailbox verwachten.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer