Vloer verwijderen; hoe begin je?

Heb je besloten om de vloeren in de woning te veranderen? Misschien ga je verhuizen of heb je en ontruiming op de planning staan en moeten de vloeren verwijderd worden. Een vloer laten verwijderen is een lastig klusje en dit kun je eigenlijk ook maar beter aan echte vakmannen overlaten. Deze kunnen ook altijd direct een nieuwe vloer leggen. Scheelt je enorm veel tijd en werk!

Het is een specialistische klus

Of het nu een tapijt, tegels of laminaat betreft, een vloer verwijderen moet altijd op de juiste manier gedaan worden. Het is natuurlijk ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle laatste resten vloer en lijmresten verwijderd worden zodat de nieuwe vloer netjes gelegd kan worden. Hiervoor is vaak een vlijmscherp machinaal mes nodig.

Hoe moet je beginnen met (pvc)vloer verwijderen?

Bij het verwijderen van een vloer moet je rekening houden met verschillen zaken. Vloerbedekking is bijvoorbeeld altijd over het gehele oppervlak gelijmd. Dit laten verwijderen is dus niet eenvoudig. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van een tapijtstripper. Een pvc vloer verwijderen gebeurd ook altijd met een speciale stripmachine.

Voor een (ongewapend) zandcement dekvloer wordt altijd een elektrische breekhamer gebruikt. Ook gelijmd parket is moeilijk te verwijderen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar of er wateroplosbare lijm gebruikt is en geen sterke lijm zodat het losgeweekt kan worden. Is er sprake van extra verlijmd laminaat? Dan vraagt dit ook om een speciale aanpak.

Een oude houten vloer verwijderen idem dito. Professionals hebben je oude houten vloer verwijderd voordat je het weet!

Zoals je kunt zien vraagt dit allemaal wel om een specialistische aanpak en wanneer je het door professionals laat uitvoeren kun je ervan verzekerd zijn dat dit ook op de juiste manier .

(pvc) vloeren verwijderen – een tijdrovende klus

Een oude vloer verwijderen is een lastige klus en kun je dus beter overlaten aan mannen die gespecialiseerd zijn en hier ook de juiste middelen voor hebben. Deze heren hebben ook ervaring met het verwijderen van verschillende soorten vloeren en kunnen je goed helpen. Of het nu om een betonnen vloer, zwevend parket of gewapend zandcement gaat. Ze staan altijd voor je klaar.

Ligt er ook vloerverwarming?

Het is erg belangrijk om eerst te kijken of er vloerverwarming aanwezig is. Je moet de vakmannen altijd kunnen vertellen of er sprake is van een ondervloer en wat voor soort. Dit kan namelijk gestort of gefreesd zijn en beide vragen om een ander aanpak.

Een nieuwe vloer

Wil je van interieur veranderen en moet de oude vloer eruit? Kies dan ook voor een nieuwe vloer zodat deze direct gelegd kan worden. Op deze manier hoef je nergens meer op te wachten.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer