Woningontruiming; binnen één dag

Woningontruimingen kunnen ver van tevoren gepland worden, maar het kan natuurlijk ook weleens om spoed gaan. Denk hierbij aan een overlijden of uitzetting. Wat de reden ook is, het is en blijft een zware klus. Ontruimingsbedrijven willen je hier graag bij helpen zodat jij je kunt concentreren op andere zaken. Dat is wel fijn toch?

Mag een woning ontruiming eigenlijk wel?

Wil jij je woning ontruimen omdat je veelte veel spullen heb opgespaard en je hier nu vanaf wilt? Misschien verhuis je naar een nieuw appartement en kun je jouw inboedel niet meeverhuizen? In dit soort gevallen mag je uiteraard gewoon een ontruimingsbedrijf inschakelen. Het is jouw woning. Ontruiming of geen ontruiming, dat bepaal jij!

Bij een grote schoonmaak, verhuizing of overlijden mag er dus ontruimd worden. Echter is dit bij een uitzetting niet het geval. Bij een uitzetting gaat het vaak om een geschil tussen de verhuurder en huurder of een bedrijfsontruiming vanwege een faillissement. In dit soort gevallen mag een huis of bedrijfspand niet zomaar ontruimd worden en is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig. Niemand mag er natuurlijk zomaar uitgezet worden.

Moet de woning bezemschoon opgeleverd worden?

Ga je verhuizen en is je oude woning een huurhuis? Dan is het meestal zo dat het huis kaal opgeleverd moet worden bij de verhuurder. In het geval van een koopwoning moet de woning verkoopklaar opgeleverd worden. Het opleveren van de woningen moet conform de voorwaarden van de verhuurder of makelaar.

Een woning ontruimen na een overlijden

Voor nabestaanden is het ontruimen van het huis van de overledene een lastige en zware taak. Het is een moeilijke periode waarbij je eigenlijk helemaal de kracht er niet meer voor hebt om nog aan andere taken dan de afscheid te denken. De emotionele betrokkenheid is voor nabestaanden dan ook te groot. Daarom wordt er vaak gekozen om de ontruiming uit handen te geven aan een professioneel ontruimingsbedrijf. De ontruimers zullen het huis snel ontruimen en hebben hierbij ook een discrete werkwijze. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken om waardevolle spullen. Hierover worden van tevoren altijd duidelijke afspraken gemaakt. Komen de ontruimers later nog persoonlijke spullen tegen? Dan wordt er direct contact met je opgenomen. Op deze manier kun je een woningontruiming met een gerust hart aan de vakmannen overlaten.

De werkzaamheden van de ontruimers bij een woningontruiming

Tijdens een woningontruiming gaat het niet alleen om het leeghalen van de woning en het afvoeren van inboedel, maar het gaat om nog heel veel meer. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontruimen van woningen weten precies hoe zij te werk moeten gaan. Een huis bezemschoon opleveren betekent uiteraard ook dat er schoonmaak- én herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet de woning conform de voorwaarden van woningbouwverenigingen of makelaars opgeleverd worden. Dit betekent kaal en dus in originele staat.

Wat zijn de kosten voor een woningontruiming?

Een woningontruiming laten uitvoeren brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Echter is het voor een bedrijf erg moeilijk om zonder informatie de gemiddelde prijs voor een woningontruiming te berekenen. Elke woningontruiming is namelijk anders en zo zijn dus ook de prijzen voor alle ontruimingen anders. De kosten voor een woningontruiming lopen nogal uiteen. Er moet altijd rekening worden gehouden met verschillende factoren. Gaat het bijvoorbeeld om grote woning of misschien een kleinere woning? Is de woning ernstig vervuild of gaat het om een overlijden? Dit soort factoren en nog heel veel meer hebben invloed op de prijs van een woningontruiming.

Heb je een woningontruiming nodig? Vraag dan nu gratis offerte(s) aan

Wil jij vrijblijvend woningontruiming kosten vergelijken zonder dat je aan verplichtingen vast komt te zitten? Dan kun je bij Moova eenvoudig gratis offertes aanvragen. Met één aanvraag bij Moova wordt het formulier naar 5 verschillende bedrijven gestuurd. Vervolgens zullen deze bedrijven binnen 24 uur de gratis offertes naar je mailen. Er wordt natuurlijk altijd rekening gehouden met je wensen en op deze manier kun jij alles vergelijken een kiezen voor het ontruimingsbedrijf met een scherpe prijs.

TIP: Inboedel opkopen of goede doelen

Ontruimingsbedrijven kopen vaak bruikbare inboedel op en geven dan een korting aan de uiteindelijke prijs op de offertes. Heb jij nog veel bruikbare spullen? Dan is het verstandig om jezelf goed te informeren over het inkopen van inboedel en wie weet kun jij ook genieten van een fikse korting!

Verder kun je er ook voor kiezen om je inboedel een tweede leven te geven. Ontruimingsbedrijven doneren graag al je spullen aan lokale goede doelen. Zo help je niet alleen andere mensen, maar ook het milieu!

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer