Emigreren naar Frankrijk; een bed & breakfast beginnen

Aad en Peter zijn al 15 jaar getrouwd en sinds zij elkaar kennen gingen zij al op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ze zijn daar niet alleen nog meer verliefd op elkaar geworden, maar ook op het prachtige land. Begin 2021 hebben zij ondanks Corona er toch voor besloten om te vertrekken naar La Rochelle. Natuurlijk was dit een hele onderneming en moesten zij wel hulp inschakelen van een bedrijf om hen te helpen met hun verhuizen. Na alle papierwerk zelf geregeld te hebben, hebben zij via Moova een verhuisbedrijf kunnen vinden die hen heeft geholpen met hun verhuizing. Zo is hun verhuizing minder chaotisch gelopen dan gedacht.

Verschil in culturen

Zoals Aad mooi verwoordt: ‘’Zo een emigratie maakt je heel erg bewust van de (d)effecten van je eigen cultuur. Op vakantie leer je een land ook wel kennen, maar wanneer je er woont zal je het verschil heel snel merken.’’ Volgens Peter komt dit vooral door de heimwee die ervaart nadat je letterlijk heel je leven achter je hebt gelaten. Het beste wat je dan volgens Peter ook kunt doen is direct beginnen met de juiste stappen en alles wat je uit handen kunt geven uit handen geven. Zo kun jij je focussen op andere dingen tijdens verhuizing dan bijvoorbeeld de inboedel.

Een bed & breakfast op komst?

Verder zijn zij ook enorm blij met de grote keuken in hun nieuwe grote huis. Het staat in een prachtige omgeving vol met natuur. De extra ruimte die zij nu hebben is toch wel heerlijk. In Nederland woonden zij in het centrum van hartje Rotterdam en was hun appartement een stuk kleiner. Met de vrienden zij de afgelopen jaren een goede relatie hebben opgebouwd in Frankrijk kunnen zij zo heerlijk samen koken en dineren aan hun mooie kookeiland. Ze hebben zoveel ruimte in de woning dat zij nu aan het twijfelen zijn om een bed&breakfast te beginnen. Alhoewel, zoals Aad het zegt: ‘’We zijn vertrokken voor de rust en een bed&breakfast beginnen brengt ons natuurlijk geen rust.’’ Dus staat dit idee nog even op een laag pitje. In de nabije toekomst is het wel een diepgewortelde droom die Aad en Peter willen verwezenlijken. To be continued..

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer