Emigreren naar Spanje: dromen komen uit!

Wij zijn Alex (1987) en Anna (1992). Wij zijn niet alleen een stelletje, maar runnen ook samen een succesvol online marketingbureau. Vanwege onze ervaringen met Spanje willen wij binnenkort naar Spanje verhuizen. Tijdens onze zoektocht online kwamen we er toch achter dat informatie online moeilijk te vinden en onoverzichtelijk is. Daarom zijn we op het idee gekomen om mensen die ook willen emigreren en de nodige dingen moeten weten te helpen met informatie op onze website!

Waarom naar Spanje?

Maar waarom hebben wij nou uiteindelijk voor Spanje gekozen? Nou, heel simpel eigenlijk. Wij zijn sinds onze kinderjaren beide vaak op familievakanties geweest in Spanje. Toen we later oud en wijs genoeg waren om zelf op vakantie te mogen kozen we ook al snel voor Spanje. Het is ook daarom dat we veel kennis hebben over het leven in diverse regio’s in Spanje. Natuurlijk is een vakantie anders dan het echte leven, maar met een beetje basiskennis kom je al een eind!

Van Nederland naar Spanje verhuizen

Toen Anna in 2014 voor haar studie naar het buitenland mocht was de keuze ook al snel gemaakt. Ook de stad was een makkelijke keuze. Beide waren al vaker (en samen) in Madrid geweest en vonden het fantastisch om hier dan een tijd te mogen wonen. Na er 1 jaar gewoond te hebben in 2014 moesten we helaas terug naar Nederland zodat Anna haar studie af kon maken. Voor Alex was het heen en weer reizen makkelijk, omdat Alex zijn werkzaamheden allemaal online zijn. Na het afstuderen van Anna zijn we weer naar Madrid vertrokken voor een periode van 2 jaar. Van 2016 tot 2019 om precies te zijn. Uiteindelijk hebben we besloten om even terug naar Nederland te gaan om alles in Nederland te verkopen en op te zeggen zodat we hierna definitief naar Spanje kunnen emigreren zonder ook maar iets in Nederland achter te hoeven laten. Ja, behalve vrienden en familie natuurlijk.

Tot in de puntjes gepland met Moova

We zijn momenteel dan ook druk bezig met onze emigratie naar Spanje en willen we eind volgend jaar al geëmigreerd zijn naar Madrid. Natuurlijk is Corona ertussen gekomen, maar dit houdt ons zeker niet tegen. Een ding wat het voor ons zeker ook allemaal makkelijker heeft gemaakt is dat we de verhuizing uitbesteed hebben. Dit koste ons niet eens zoveel meer dan we dachten en we hoefden ons verder ook geen zorgen meer te maken over randzaken, zoals onze inboedel. Via Moova hebben wij meerdere offertes aangevraagd bij verschillende verhuisbedrijven en op basis van de kosten én de services die zij ons konden bieden hebben wij onze keuze gemaakt en datum al gepland! Het is zo fijn om hier niet meer over te hoeven nadenken. Naast dat onze inboedel hier wordt ingepakt hebben er ook voor gekozen om onze inboedel daaruit te laten pakken door de verhuizers. Zo hoeven wij (Anna dus) in Spanje alleen nog te kijken wáár de spullen moeten staan nadat de verhuisdozen zijn uitgepakt.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer