Hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing

Verhuizen brengt enorm veel stress met zich mee. Je moet niet alleen spullen opruimen, dozen inpakken en administratieve zaken regelen, maar je moet ook dingen uitrekenen! Veel mensen weten dit niet en lopen dan tijdens een verhuizing tegen obstakels aan. Wat erg belangrijk is om te weten voor je verhuizing is hoeveel kuub het is.

Ga je binnenkort verhuizen?

Zoals je hebt kunnen lezen is er het een en ander wat er uitgerend moet worden voor je verhuizing. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Moet je dit inschatten of precies uitrekenen? Bij Moova weten we hoe lastig dit kan zijn en daarom helpen we je hier graag bij.

Je gaat verhuizen, maar hoe groot is de verhuizing?

Je inboedel is letterlijk alles wat zich in jouw woning bevindt, maar geen deel is van de woning zelf. Het zijn dus eigenlijk al jouw spullen. Letterlijk alles.

Voor een verhuisbedrijf is het altijd erg belangrijk om te weten hoe groot je verhuizing is want op basis hiervan kunnen zij uitrekenen hoeveel verhuizers en wat voor verhuiswagen er voor de verhuizing nodig is. Een verkeerde inschatting betekent bijkomende kosten en dit wil je natuurlijk niet.

Gebruik onze gratis m3-calculator

Bereken eenvoudig de grootte van je verhuizing door gebruik te maken van onze gratis m3-calculator. Je hoeft alleen informatie in te voeren en de calculator doet de rest voor je.

Wil je het toch liever zelf berekenen? Dan dien je de afmetingen van alle spullen én meubelstukken in je woning te weten zodat je de 3 maten met elkaar kunt vermenigvuldigen. Toch wel lastig om de kubieke meter uit te rekenen niet?

Gebruik onze gratis verhuisdozen-calculator

Er zijn verschillende verhuisbedrijven op de markt waar je terecht kunt voor professionele verhuisdozen. Wanneer je verhuisdozen besteld is het wel belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel dozen je nodig hebt. Hierbij is het belangrijk om te weten hoeveel spullen en vooral hoeveel zware spullen je hebt. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel verhuisdozen bestellen.

Gebruik daarom onze verhuisdozen-calculator zodat je niet onnodig veel verhuisdozen aanschaft.  

Een kleinere verhuiswagen

Een kleine verhuiswagen kan de kosten voor je verhuizing enorm laag houden. Wanneer je de kubieke meters van je verhuizing hebt uitgerekend en ziet dat het best een kleine verhuizing betreft dan kun je dus een kleine verhuiswagen in huren. Een kleine verhuiswagen heeft meestal plek voor 20 m3. Ook zijn er dan geen extra verhuizers nodig.

Een verhuizing kost vaak minder dan je denkt

Wat de exacte kosten voor en verhuizing zijn is erg moeilijk in te schatten. Dit komt doordat er meerdere factoren zijn die invloed hebben op de prijs. De omvang van je inboedel is dus erg belangrijk. Is er een extra verhuizer of zijn er meerdere verhuizers nodig? Hoe ver is je nieuwe woonplaats? Heb je een verhuislift nodig?

Wanneer een verhuisbedrijf de nodige informatie heeft kunnen zij berekenen wat jouw verhuizing je ongeveer gaat kosten.  

Vergelijk offertes bij Moova

Bij Moova kun je nu gratis offertes aanvragen bij 5 verschillende verhuisbedrijven. Hiervoor hoef je maar één aanvraagformulier in te vullen. Vervolgens zul je binnen 24 uur de vrijblijvende offertes in je mailbox ontvangen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer