Kat verhuizen met minder stress

Verhuizen kan voor katten een stressvolle gebeurtenis zijn en stressvolle gebeurtenissen zijn natuurlijk niet fijn. Daarom is het belangrijk om niet alleen jezelf, maar ook de kat goed voor te bereiden op de verhuizing. Ook tijdens en na de verhuizing is aandacht voor je kat erg belangrijk.

Kat tijdelijk naar een opvang brengen

De voorbereidingen voor een verhuizing, de verhuisdag zelf én de weken na de verhuizing kunnen voor jou als baasje enorm zwaar zijn. Daarom kiezen baasjes er steeds vaker voor de om de kat of meerdere katten ruim op tijd naar de tijdelijke opvang te brengen. Zo kun je op je gemak je kat laten wennen. Vreemde katten zijn geen probleem, omdat de medewerkers van de opvang precies weten hoe zij de kant moeten opvangen. Je kat chippen is in dit geval wel belangrijk en bij veel opvangcentra zelf een vereiste.

Laat je kat rustig wennen

Katten zijn koppige en territoriale dieren. Ze hebben hun eigen routine en vinden het verschrikkelijk wanneer dit in de war wordt geschopt. Wanner je spullen aan het inpakken bent in verhuisdozen is het belangrijk om je kat hierbij te betrekken, omdat de beestjes dit vaak eng vinden. Verstop brokjes droogvoer rondom de dozen zodat je tijdens het inpakken nog wat aandacht an je kat kunt geven.

De verhuisdag zelf

Tijdens de verhuizing wanneer je allemaal verhuizers over de vloer hebt is het verstandig om de kat in een aparte ruimte te zetten. Zorg er wel voor dat die voldoende eten en drinken heeft en controleer of alle deuren en ramen goed dicht zijn. Zorg er ook voor dat je de kat omringd met zijn favoriete speeltjes. Wanneer je de kat met de auto vervoert is het belangrijk om weer voldoende eten en drinken mee te geven. Zet eventueel ook wat van zijn favoriete speeltjes in zijn kattenmand.

Is je kat gewend aan het nieuwe huis?

Laat je kat minstens twee weken wennen aan jullie nieuwe huis. De meeste katten hebben hier genoeg aan. Zijn je katten eraan gewend geraakt dat jullie zijn verhuisd? Dan kunnen je katten weer nar buiten. Geef je kat wel voldoende de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving zodat er niks fout kan gaan. Bijvoorbeeld dat je kat terugloopt naar de oude woning of in de war is en de nieuwe woning niet kan vinden. Als je kat gechipt is hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer