Kosten verhuisbedrijf: een uitleg

Een verhuizing kan door jezelf uitgevoerd, maar je kunt er ook voor kiezen om professionele verhuizers in te huren. Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt zal dit je enorm veel tijd en energie besparen waardoor je een soepele verhuizing zult hebben. Vele Nederlanders weten niet dat je met professionele verhuisbedrijven ook goedkoop kunt verhuizen en daarom wordt deze optie helaas vaak overgeslagen. Dit is erg jammer en daarom helpt Moova je graag met goedkoop verhuizen.

Waarom zou je verhuizen met een verhuisbedrijf?

Tijdens een verhuizing moet er niet alleen inboedel verhuist worden, maar moet je vaak nog heel veel meer werkzaamheden uitvoeren. Nu je gaat verhuizen is het daarom verstandig om naar een verhuisbedrijf te kijken zodat meerdere verhuizers je met je verhuizing kunnen helpen. Zij hebben vakkennis en weten door hun ervaring precies hoe zij (grote)meubels en andere objecten moeten inpakken en verhuizen.

Erkende verhuisbedrijven

Veel van de landelijke verhuisbedrijven in Nederland zijn aangesloten bij de brancheorganisatie van erkende verhuizers. Hierdoor kunnen ze je bepaalde garanties bieden, maar hiervoor moeten zij wel de nodige kosten aan de organisatie afdragen. Zij hebben verder ook hogere personeelskosten en al deze extra verhuiskosten worden natuurlijk aan de klant doorberekend waardoor zij vaak hogere tarieven hebben.

Deze verhuisbedrijven hebben allemaal dezelfde voorwaarden en hierdoor kunnen ze je bij de boeking een garantiecertificaat afgeven. Zo kun jij er te allen tijde zeker van zijn dat de verhuizing door zal gaan. Ook is je inboedel enorm goed verzekerd en krijg je bij schade aan je inboedel niet te maken met een eigen risico.

Een niet erkend verhuisbedrijf

Een niet erkende verhuizer kan zijn tarieven laag houden omdat zij geen extra kosten hebben. Het zijn vaak regionale verhuizers die je graag willen helpen met je verhuizing. Echter is het wel zo dat deze verhuisbedrijven allemaal andere voorwaarden hebben en het dus extra belangrijk is om deze goed door te lezen. Laat jezelf ook goed voorlichten over de verzekeringen en vraag altijd of er sprake is van een eigen risico.

(Niet)erkende verhuizers. Waar kies je nu voor?

De service bij alle bedrijven zijn eigenlijk wel gelijk. Of het nu een erkend verhuisbedrijf is of niet. Er wordt altijd met professionele verhuizers gewerkt en meestal zijn deze verhuisbedrijven ook gewoon goed verzekerd. Zorg er altijd voor dat jij je goed voorbereid zodat je later niet tegen verrassingen aan zult lopen. Heb je een groter budget en vindt je de garanties van een erkend verhuisbedrijf wel fijn? Dan kun je daar natuurlijk ook gewoon voor kiezen!

Huur een verhuislift

Tijdens een verhuizing heb je vaak meer nodig dan alleen een aantal verhuizers. Zo kan een verhuislift soms bijvoorbeeld noodzakelijk zijn zodat de verhuizing op een veilige manier kan verlopen. Wil je een verhuislift huren? Dan kun je bij het verhuisbedrijf altijd om de nodige informatie vragen.

Een tijdelijke opslag

Bij een complete verhuizing naar bijvoorbeeld een kleinere woning is er vaak inboedel dat niet meeverhuist kan worden. In dit geval kiest men er vaak voor om de spullen in een opslagruimte op te slaan. Veel verhuisbedrijven hebben een opslagruimte. Erkende verhuisbedrijven zijn zelfs verplicht om een opslagruimte te hebben. Zo kan de verhuiswagen ingeladen worden met de objecten die verhuist moeten worden en kan de verhuiswagen later ingeladen worden met de objecten die naar de opslagruimte moeten.

Kosten verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisbedrijf, dat verschilt enorm. Iedere verhuizing is uniek en vraagt dan ook om een andere aanpak. Ook zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Voor de exacte kosten voor jouw verhuizing kun je bij Moova gratis offertes aanvragen. Zo weet je precies hoeveel je verhuizing kost. Er wordt hierbij meestal naar de hoeveelheid spullen gekeken, hoeveel verhuizers er nodig zijn en wat voor soort woning het betreft.

Kosten verhuisbedrijf. Gebruik onze verhuiscalculator

Wil je toch de gemiddelde kosten voor jouw verhuizing weten? Dan kun je nu gebruik maken van onze verhuiscalculator. Door de calculator te gebruiken krijg je een indicatie van je totale verhuiskosten, want door op het internet te zoeken naar ‘gemiddelde kosten verhuizing’ zul je helaas niet veel wijzer worden.

Gratis offertes bij Moova

Wanneer je gratis offertes aanvraagt bij Moova zal deze naar 5 verschillende verhuisbedrijven gestuurd worden. Vervolgens zul je binnen 24 uur de gratis offertes in je mailbox ontvangen en kun jij op je gemak alle verhuisbedrijven, aangeboden diensten én hun kosten met elkaar vergelijken.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer