Stevige verhuisdozen, welke moet ik hebben?

Op het eerste gezicht kan het kopen van verhuisdozen ingewikkeld lijken. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Je kunt het namelijk zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Het verhuizen naar een nieuwe bestemming is al stressvol genoeg, dus wij begrijpen dat jij geen tijd hebt om na te denken over hoe jij je spullen veilig naar je nieuwe woning kunt vervoeren.

Tegenwoordig kun je veel verschillende soorten verhuisdozen kopen. Hierbij is het wel belangrijk om goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Op deze manier weet je ook hoe de spullen ingepakt moeten worden en kunnen de verhuizers de dozen veilig in de verhuiswagen of opslag stapelen.

Online verhuisdozen kopen scheelt je een rondje bouwmarkt

Voor kostbare spullen en artikelen wil je natuurlijk niet zomaar de eerste beste vouwdozen van de bouwmarkt gebruiken. Deze zijn vaak goedkoper, maar kunnen je enorm in de steek laten op de verhuisdag zelf.

Online kun je vaak wat stevige verhuisdozen vinden tegen een scherpe prijs én het wordt gewoon bij je thuis bezorgd! Op deze manier hoef jij je ook geen zorgen te maken over de enorm onhandige winkelwagen vol met dozen.

Een grote verhuisdoos voor zware spullen

Stevige verhuisdozen zijn gemaakt van dubbel golf karton. Deze worden ook altijd gebruikt door professionele verhuisbedrijven. Deze zijn stevig en hebben een draagkracht van 50 tot 100 kilo en hebben daarbij een inhoud van 50 liter. De afmeting van deze doos is 48,5 x 3,2 x 3,6 cm. Ook is het goed om te weten dat je voor deze dozen geen tape nodig hebt omdat ze allemaal voorzien zijn van autolock. Zo hoef je de doos alleen maar in elkaar te vouwen en je kunt gaan! Enorm tijdbesparend dus.

Professionele verhuisdozen met stevige handvatten

Kijk altijd goed naar het soort verhuisdoos. Inspecteer de lagen en kijk hierbij of er gebruik is gemaakt van 2 of 3 lagen karton. Dit is namelijk een sterke verhuisdoos. Verder moeten de verhuisdozen ook voorzien zijn van stevige handvatten zodat de bodem tijdens de verhuizing niet kan inscheuren.

Andere verhuismaterialen

Het verplaatsen of opbergen van je spullen moet ook op een veilige gebeuren. Dit betekent dat je objecten goed moet inpakken. Hiervoor kun je noppenfolie of inpakpapier gebruiken. Ook stickers en tape kunnen van pas kopen.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt kun je nu eenvoudig met onze verhuisdozen-calculator berekenen. Hiervoor hoef je alleen wat informatie door te geven. Spaar je bijvoorbeeld veel boeken? Heb je veel antiek? Op basis van deze informatie kan de calculator precies uitrekenen hoeveel dozen je nodig hebt.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer