Verhuisdozen; alles wat je moet weten

Ga je binnenkort verhuizen en is het je opgevallen dat er tegenwoordig enorm veel soorten verhuisdozen op de markt zijn? Heb je daarom geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Hoeveel verhuisdozen heb je eigenlijk nodig en zijn er goedkope verhuisdozen die ook goed hun werk doen? Voordat de verhuisdag is aangebroken is het belangrijk dat jij goed voorbereid op pad gaat en hier helpt Moova je graag bij.

Verhuisdozen zijn immers iets wat iedere verhuizing wel nodig heeft.

Zware spullen en nog zwaardere spullen

Wanneer je zware en kwetsbare voorwerpen hebt wil je deze natuurlijk zo veilig mogelijk verhuizen. Hierbij is het belangrijk om de beste verhuisdozen in huis te hebben. Deze hebben een dubbele bodem en worden ook door professionele verhuizers gebruikt. Extra stevigheid is in het geval van grotere en zwaardere objecten namelijk erg belangrijk. Wat ook goed is om te weten is dat je voor deze professionele en dus stevige verhuisdozen geen tape nodig hebt want deze zijn voorzien van autolock.

Stevige verhuisdozen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kan een verhuisdoos kopen een lastige taak zijn. Je wilt immers wel je verhuisdag soepel laten verlopen en je wilt die dag niet te maken krijgen met ingescheurde dozen. Professionele verhuisdozen zijn gemaakt van 2 of 3 lagen karton en hebben hierbij ook nog eens stevige handvatten. Zo kunnen de dozen veilig opgetild worden en op deze manier voorkom je ook nog een ongelukken. De dozen kunnen namelijk niet alleen veilig gestapeld worden, maar de verhuizers kunnen dan ook veilig met de verhuisdozen sjouwen.

Breekbare spullen

Voor je breekbare en dus kwetsbare spullen is het ook erg belangrijk om sterke verhuisdozen te hebben. Allereerst is het vooral belangrijk om deze spullen op de juiste manier in te pakken zodat je de kans op beschadigingen verkleint. Hiervoor kun je inpakpapier, wikkelfolie of noppenfolie gebruiken. Vervolgens kun je beginnen met inpakken en hiervoor heb je dus een stevige verhuisdoos nodig. Zo kun jij de spullen veilig opbergen in de dozen.

Aandachtspunten bij de aanschaf van verhuisdozen

Je hebt al eerder kunnen lezen over autolock verhuisdozen, maar wat is dit nu precies? Dit zijn verhuisdozen diet je niet dicht hoeft te plakken. Je kunt ze in 1 beweging opzetten en dichtklikken. Ook weet je nu dat de kwaliteit van je karton erg belangrijk is zodat je deze tijdens de verhuizing veilig kunt stapelen. Wanneer je online verhuisdozen besteld scheelt dit niet alleen een onhandige rit naar de bouwmarkt, maar de dozen worden ook nog eens vaak dezelfde dag verzonden. Zo krijg jij de dozen eenvoudig thuisbezorgd en hoef je deze niet zelf naar huis te vervoeren.

Tip: ga naar de supermarkt

Het is je waarschijnlijk ook al opgevallen dat verhuisdozen best prijzig zijn. Er bestaan natuurlijk nog altijd een goedkope verhuisdozen. Bijvoorbeeld de dozen uit de supermarkt! Heb jij dus een supermarkt in de buurt die nog veel (fruit) heeft staan? Dan kun je misschien vragen of jij deze dozen mee mag nemen. Zo heb je geen scherpe prijs nodig, want het is helemaal gratis! Wel is het helaas zo dit vaak niet al te grote dozen zijn en je dus vaak niet zomaar 50 liter kwijt kunt.

Let op!

Maak een verhuisdoos nooit te zwaar! Dit is niet alleen slecht voor je rug, maar de onderkant van de verhuisdoos kan uitscheuren en dit wil je natuurlijk niet. Let dus niet alleen op de draagkracht van de verhuisdozen, maar ook op het draagvermogen.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Om het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt uit te rekenen kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuisdozen-calculator. Je hoeft alleen wat vragen te beantwoorden en de calculator doet de rest! Zo weet je precies hoeveel dozen je nodig hebt om soepel naar je nieuwe woning te kunnen verhuizen. Je wilt immers niet met teveel of te weinig verhuisdozen komen te zitten toch?

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer