Verhuizen naar Duitsland tijdens Corona

Je wilt in Duitsland wonen, dus wil je graag beginnen met de verhuizing. Helaas is er een klein dingetje wat je tegenhoudt en dat is COVID19. Dit is natuurlijk eigenlijk helemaal geen klein dingetje, want de coronapandemie heeft bij vele mensen roet in het eten gegooid met betrekking tot hun toekomstplannen. Het is dan ook meer dan logisch dat veel mensen het een eng idee vinden om tijdens deze gekke tijden naar het buitenland te verhuizen.

Ook al is Duitsland een buurland, het blijft toch het onbekende. Hoe gaat Duitsland eigenlijk om met de coronapandemie en wat is de actuele situatie? Corona hoeft geen probleem te zijn voor je emigratie naar Duitsland en wil jij weten waarom wij dat denken? Lees dan gauw verder.

Bereidt je goed voor

Zoals men altijd zegt: een goede voorbereiding is het halve werk. Vooral voor een verhuizing over de grens. Je gaat namelijk niet alleen op reis over de grens, maar je wilt verhuizen en daadwerkelijk in Duitsland gaan wonen. Dit klinkt allemaal natuurlijk fantastisch, maar het blijft natuurlijk een grote stap.

Corona in Duitsland

Het is verstandig om altijd goed te kijken naar de actuele informatie van een land met betrekking tot corona. Hoe pakt de Duitse overheid corona aan? Wat zijn hun regels en maatregelen? Als jij het land probleemloos wilt betreden dien je wel op de hoogte zijn van de actuele informatie.

Duitse coronacijfers

Het gemiddelde van het aantal positief geteste mensen in Duitsland was deze week 50.106. Verder zijn er in Duitsland al 138 miljoen mensen gevaccineerd. Hiervan is 69,6% volledig gevaccineerd, heeft 72,6% zijn eerste vaccinatie gehad en heeft 24,9% al een derde boosterprik ontvangen.

Actuele situatie

Duitsland is een federalistische staat, dit betekent dat de deelstaten voor het grootste deel zelf hun invulling kunnen geven aan de regels en maatregelen die door de regering zijn besloten. Wel zijn er ook regels die in alle deelstaten hetzelfde zijn. Zo geldt er in alle Duitse deelstaten bijvoorbeeld de 2G-regel. Sommige staten hebben zelfs een 2G-plus regel. De ‘gewone’ 2G regel houdt in dat je gevaccineerd of hersteld moet zijn van COVID19 om zo toegang te krijgen tot een groot gedeelte van het openbare leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezoeken van winkels, horeca, hotels en zelfs het openbaar vervoer. De 2G-plus regel is dat zelfs gevaccineerden en mensen die genezen zijn van COVID19 ook een negatief testbewijs moeten hebben willen zij toegang krijgen tot deze gelegenheden.

Omdat de maatregelen verschillend kunnen zijn in de deelstaten adviseren wij je om alles voor jouw nieuwe woonplaats goed uit te zoeken. Let daarom altijd goed op een laatste update.

Wel geldt in heel Duitsland de mondkapjesplicht in openbare gelegenheden en het openbaar vervoer. Hierbij is het dragen van een medisch mondkapje verplicht. Let wel op dat het in sommige deelstaten een FFP2-masker moet zijn en een ‘gewoon’ medisch mondkapje niet volstaat.

Naar Duitsland reizen

Zoals eerder uitgelegd kun je tegenwoordig geen enkel land meer zomaar binnen reizen. Zelfs in de Europese Unie waar de open grenzen al jaren een standaard zijn kan dit niet meer. Lees verder voor meer informatie over het naar Duitsland reizen.

Laat je testen

Nederland is voor Duitsland vooralsnog een hoogrisicogebied. Dit betekent dat je verplicht bent je aan te melden op de registratiewebsite. Hier moet je ook je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of je negatieve testresultaat uploaden. Wanneer je een test moet doen en wat voor test kan ook per deelstaat verschillen, dus is het verstandig dit goed voor jezelf uit te zoeken. Wanneer je op doorreis bent hoef je jezelf niet te registreren, maar moet je wel in het bezit zijn van een vaccinatie-, herstel of testbewijs.

Als je niet gevaccineerd bent kun je Duitsland wel inreizen, maar dien je op zijn minst 5 dagen in quarantaine te gaan.

Internationale QR-code

In Duitsland kun je ook gebruik maken van onze eigen CoronaCheck-app. Hierin staat de EU Digital Covid Certificate. Deze app kun je gebruiken wanneer je volledig gevaccineerd bent, je pas je eerste dosis hebt gehad, een herstelbewijs of een bewijs van een negatieve test hebt.

Verhuisbedrijven

Wanneer je gaat emigreren heb je natuurlijk ook een internationaal verhuisbedrijf nodig. Deze bedrijven hebben professionele verhuizers die jou kunnen helpen met de verhuizing. Deze bedrijven hebben ervaring met ritten naar het buitenland en hun werknemers weten dan ook precies wat de richtlijnen in bijvoorbeeld Duitsland zijn. Andere landen hebben natuurlijk allemaal andere regels die ook nog eens per dag veranderen.

Verhuiskosten

De kosten voor een verhuizing zijn moeilijk in te schatten zonder enige achtergrondinformatie. Dit komt vanwege het feit dat de kosten voor verhuizingen niet alleen afhangen van de basisfactoren, maar ook sterk afhangen van jouw persoonlijke wensen en behoeften. De basisfactoren zijn bijvoorbeeld hoe groot je inboedel is, in wat voor huis je woont en hoeveel verhuisdozen er nodig zijn. Jouw wensen en behoeften zijn weer extra taken zoals bijvoorbeeld een in-/uitpakservice, extra verhuizers of extra verhuiswagens. De basisfactoren zijn noodzakelijk voor een verhuizing en een verzoek van jou tegen betaling niet, maar het maakt een verhuizing wel makkelijker voor jou, want zo zijn er geen beperkingen waar jij mee te maken krijgt.

Gratis verhuisoffertes aanvragen

Je kunt het beste de websites van verhuisbedrijven in jouw regio raadplegen om te kijken of je gratis offertes aan kunt vragen. Hierbij moet je wel goed opletten dat dit geheel vrijblijvend is en dat je na aanvraag niet zomaar vast zult zitten aan een overeenkomt.

Moova wordt altijd aanbevolen

Wij begrijpen dat jij het natuurlijk veel te druk hebt met het regelen van jouw emigratie naar Duitsland. Daarom heb jij toch geen tijd om alle verhuisbedrijven in jouw regio op te zoeken en daar contact mee te zoeken? Daarom hebben wij bij Moova de volgende oplossing bedacht.

Bij Moova kun je online makkelijk binnen 2 minuten je gegevens invullen en offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Hierna krijg jij zo snel mogelijk de offertes toegestuurd en kun je op je gemak je keuze maken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat jouw voorkeur heeft. Deze service is niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend!

Verhuizers en de actuele informatie over coronavirus

De gevolgen van het coronavirus heeft iedereen wereldwijd wel kunnen merken en zo ook de verhuizers. Wellicht heb jij ook het een ander te verduren gehad. Een verhuizer moet tegenwoordig tijdens een verhuizing rekening houden de regels en extra genomen maatregelen. Het personeel van de verhuisbedrijven kennen de coronaregels goed. Zij weten bijvoorbeeld dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Op deze manier kunnen zij ook zorgen voor een veilige verloop van je verhuizing. Ook de transport van jouw spullen zal daarom vlot verlopen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verplichtingen en regels waaraan je je dient te houden. Wij benadrukken nogmaals dat je de actuele informatie goed in de gaten houdt en verder wensen wij je veel succes met je verhuizing naar Duitsland.

Heb je nog vragen?

Zijn er nog andere vragen die je hebt? Dan kun je natuurlijk ook even tussen de andere artikelen op onze website kijken. Misschien dat we jouw vraag in een van de andere artikelen beantwoorden!

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer