Verhuizen naar Engeland tijdens Corona

Je hebt besloten dat je naar Engeland gaat verhuizen, maar er is een ding wat je tegenhoudt. COVID19. De coronapandemie heeft voor veel mensen roet in het eten gegooid met betrekking tot hun vakantie of emigratieplannen. Veel mensen vinden het gewoonweg een eng idee om tijdens deze onzekere tijden huis en haard te verlaten voor het onbekende.

Hoe gaat de Engelse overheid eigenlijk om met corona en wat is de actuele situatie in het land? Een ding wat we je met zekerheid kunnen vertellen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over je emigratie naar Engeland vanwege corona. In dit artikel kun je lezen waarom niet.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De titel van dit paragraaf is een gezegde die wij als Nederlanders al sinds kinds af aan horen en dit is niet zonder reden. Het is namelijk echt waar. Vooral met betrekking tot een emigratie naar het buitenland. Je gaat namelijk niet alleen ergens naartoe reizen, maar je wilt er daadwerkelijk gaan wonen. In een nieuwe woning op jouw gekozen bestemming. Dit klinkt natuurlijk heerlijk, maar het blijft wel een grote stap.

Informatie over COVID19 in Engeland

Wellicht heb jij het internet al helemaal afgezocht naar informatie over de Britse overheid, corona en het reizen naar Engeland. Misschien heb je zelfs al gezocht op informatie over internationale verhuizingen. Als je dit al hebt gedaan is dit een verstandige keuze van je geweest, want er zijn nu niet alleen in Engeland extra regels en maatregelen waar rekening mee moet worden gehouden, maar overal ter wereld. Het is helaas niet meer zo dat je zomaar een land kunt inreizen. Het is zelfs zo dat voor sommige landen een inreisverbod geldt of dat je er alleen naartoe kunt reizen wanneer het echt noodzakelijk is.

Verwarring en nieuws updates

Omdat alle landen het anders aanpakken kan het allemaal erg verwarrend zijn. Veel landen veranderen hun regels en maatregelen ook met de dag waardoor het aangeraden wordt om echt tot het moment van aankomst alle nieuws goed in de gaten te houden. Zo kun jij het land dan hopelijk zonder problemen betreden.

Engelse COVID-19 cijfers

Het aantal positief geteste mensen in Engeland was de afgelopen week 7363. Verder heeft het Verenigd Koninkrijk op dit moment 67,7% van de bevolking volledig gevaccineerd en 73,95% heeft zijn eerste vaccinatie gehad. Samen is dit bij elkaar 77 miljoen gegeven vaccinaties. Dit betekent dat het land wereldwijd op de derde plaatst staat voor het grootste aantal gevaccineerden.

Het begin van de Engelse coronapandemie

Het Verenigd Koninkrijk heeft aan het begin van de coronapandemie de situatie erg onderschat. Hierdoor kwamen de maatregelen erg langzaam op gang en waren de gevolgen desastreus. Eigenlijk ging het zoals in de rest van de wereld, want laten we eerlijk zijn, wie had dit allemaal nou verwacht? Op 19 maart 2020 kondigde het Verenigd Koninkrijk haar eerste lockdown aan. Hiermee heeft het land ook erg lang gewacht en wilde dit eigenlijk ook liever vermijden. In totaal heeft het land ‘maar’ 3 lockdowns gehad. Het einde van de maatregelen werd al op 19 juli 2021 ingeluid en dit ondanks de opnieuw stijgende besmettingscijfers.

Actuele situatie

In Engeland kun je eigenlijk nog vrij weinig merken van het coronavirus als je het vergelijkt met andere landen. Ook is het land dus sinds juli 2021 niet meer op slot. Wel ben je nog verplicht je aan kleine maatregelen te houden:

  • Het is verplicht om in openbare ruimtes een mondmasker te dragen
  • Men moet nog steeds zoveel mogelijk thuis werken
  • Bij symptomen ben je verplicht een test te doen en wanneer je positief test moet je uiteraard in quarantaine

Naar Engeland reizen

Zoals we eerder besproken hebben kun je tegenwoordig niet meer zomaar een land binnen reizen. Zelfs de landen binnen de Europese Unie niet. Het Verenigd Koninkrijk heeft 2 lijsten die zij hanteren. De rode lijst en de rest van de wereld. Op de rode lijst staan dus landen die zwaar getroffen zijn en als niet veilig worden beschouwd.

Testen, testen, testen

Wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk reist moet je het Passenger Locator Form (PLF) invullen. Verder moet je een PCR of antigeen sneltest hebben. Deze test moet max 48 uur van tevoren zijn afgenomen. Ook moet je van tevoren een PCR test boeken voor je tweede dag na aankomst, omdat je dan verplicht bent om je nog een keer te testen. Wordt je bij deze test positief getest? Dan ben je verplicht in quarantaine te gaan.

Ongevaccineerden

Voor reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn gelden dezelfde regels, maar zijn er ook een aantal extra regels. Deze moeten 10 dagen in zelfisolatie gaan op het adres dat zij hebben opgegeven op het PLF formulier. Ook moeten zij niet alleen PCR test reserveren voor dag 2, maar ook voor dag 8.

Internationale QR-codes

In het Verenigd Koninkrijk kun je ook gebruik maken van de CoronaCheck-app. Hierin krijg je de EU Digital Covid Certificate. Deze app heb je nodig wanneer je volledig gevaccineerd bent, als je pas je eerste dosis hebt gehad, een herstelbewijs hebt of een bewijs van een negatieve test.

Jij wilt niet alleen naar Engeland reizen, maar je wilt echt verhuizen en emigreren. Bekijk daarom voor actuele informatie ook altijd de website van buitenlandse zaken, want zij updaten deze regelmatig.

Verhuisbedrijven

Voor een internationale verhuizing is het natuurlijk erg belangrijk dat je een verhuisbedrijf inhuurt die veel ervaring heeft met verhuizingen naar het buitenland. Zo een verhuisbedrijf weet precies wat er gedaan moet worden om de verhuizing in goede banen te leiden. Verder zijn zij ook goed op de hoogte van de nieuwe regels en maatregelen van de Nederlandse overheid met betrekking tot verhuizingen.

Verhuiskosten

De kosten voor het inhuren van professionele verhuizers zijn erg verschillend. Dit komt door verschillende factoren. Erkende verhuizers zijn natuurlijk iets duurder dan de budgetproof verhuizers. Beide zijn professioneel, maar bij een erkende verhuizer krijg je wel garanties en verzekeringen mee.

Ook spelen jouw persoonlijke keuzes een grote rol in het berekenen van de verhuiskosten. Je kunt zelf aangeven wat jij precies allemaal wilt, maar dit zal wel enigszins invloed hebben op de prijs. Wil je bijvoorbeeld hulp met spullen inpakken in je oude huis? Wil je een uitpakservice boeken voor in het nieuwe huis?

Gratis offertes aanvragen

Je kunt het beste verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Wel moet je hierbij opletten dat het gratis is én dat je niet zomaar opeens ergens aan vast zult zitten.

Bij Moova hebben wij hier een oplossing voor bedacht. Je kunt bij ons op de site namelijk binnen 2 minuten gemakkelijk offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo krijg jij zo snel mogelijk de offertes binnen op jouw e-mailadres en kun je op je gemak kijken naar welke jouw voorkeur heeft.

Verhuizers inhuren

Ook kent het personeel de regels met betrekking tot corona goed. De verhuizer weet bijvoorbeeld dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen iedereen. Dit betekent dat er ruimte moet zijn tijdens de verhuizing om voldoende afstand te kunnen houden. De verhuizer weet precies wat er gedaan moet worden om verspreiding van het virus tegen te gaan zodat er veilig verhuist kan worden. Verhuizingen tijdens COVID19 zijn anders dan voorheen, maar dat betekent niet dat jouw verhuisdag niet soepel kan verlopen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen is er nog heel wat om te regelen voor je verhuizing naar Engeland. Ook weet je nu dat er allerlei verplichtingen en regels zijn waar je je aan moet houden. In dit artikel hebben wij geprobeerd om jou hier zoveel mogelijk bij te helpen. Helaas is het wel zo dat de maatregelen met de dag kunnen veranderen, dus probeer dit zelf ook zo goed mogelijk in de gaten te houden.

Heb je nog andere vragen?

Heb je misschien nog andere vragen met betrekking tot jouw emigratie naar Engeland? Kijk dan gerust ook eens even tussen de andere artikelen op onze website. Misschien dat wij jouw vraag daar beantwoorden.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer