Verhuizen naar Engeland: voor- en nadelen

Veel Nederlanders willen graag naar Engeland verhuizen. Dit is natuurlijk niet zomaar. Het Verenigd Koninkrijk is erg populair onder Nederlanders vanwege de prachtige natuur en de levensstijl van de Britten. Ook kiezen veel Nederlanders ervoor om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen vanwege de wereldberoemde bruisende steden en de rijke Engelse cultuur. Ook zorgt de Engelse taal ervoor dat de stap voor een verhuizing naar Engeland lager ligt dan naar andere landen.

Naar Engeland verhuizen

Het is natuurlijk niet zomaar dat je opeens besluit dat je gaat verhuizen. Misschien ga je in Engeland werken, stage lopen of misschien is het zo dat je Engeland kent vanwege je vele tripjes naar naar de mooie steden in het land. Ben jij ook een van de mensen die binnenkort naar Engeland gaat verhuizen? Dan kun je in dit artikel alle voor- en nadelen over verhuizen naar Groot-Brittannië vinden.

Hulp bij je keuze voor een emigratie naar Engeland

In dit artikel willen wij je een zo duidelijk mogelijk beeld geven over een emigratie naar Engeland. Daarom hebben we ervoor gekozen om niet alleen de voordelen te bespreken, maar ook de nadelen. Zo een internationale verhuizing is niet niks en je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je nieuwe woonplaats een beetje anders kan zijn dan het oude en vertrouwde Nederland. Denk hierbij aan de cultuur bijvoorbeeld.

Voordelen van het wonen in Engeland

We beginnen eerst met de voordelen van een verhuizing naar Engeland:

Zorgverzekering

Engeland kent geen zorgsysteem zoals in Nederland. Dit klinkt misschien heel eng als je het zo leest, maar je hoeft je hier echt geen zorgen over te maken. Engeland heeft een wereldberoemde publieke ziekenfonds. Dit heet de National Health Service (NHS)Deze wordt gefinancierd door de belastingen in het land. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat in Engeland en een baan hebt zal er elke maand automatisch een percentage van je salaris naar het ziekenfonds gaan.

De Engelse taal

Wanneer je gaat emigreren naar een land waar ze een taal spreken die jij niet kent kan het allemaal extra stressvol zijn. Stel je voor dat je bijvoorbeeld naar Thailand verhuist en Thais moet leren. Dit is erg leuk natuurlijk, maar het idee om een hele nieuwe onbekende taal te leren is toch wel een beetje eng. Gelukkig wordt er in Engeland de Engelse taal gesproken en is deze taal voor het grootste deel van de Nederlanders geen enkel probleem.

Bij het emigreren naar Engeland zul je geen last hebben van een taalbarrière. Dit betekent dat je al je zaken goed kunt regelen. Ook zorgt het voor een snellere integratieproces en zul jij je op deze manier ook welkom voelen. Wanneer je de taal van een land niet spreekt kun je je namelijk buitengesloten voelen en zal het ook vaak een stuk moeilijker zijn om je leven op te bouwen en bijvoorbeeld een baan te vinden.

De Engelse cultuur

De Engelsen staan er wereldwijd om bekend alles een beetje anders te doen. Vooral vergeleken met andere Europeanen. Zo heeft het land bijvoorbeeld nog steeds haar eigen munteenheid, de Britse Pond en wordt er links gereden in plaats van rechts. De cultuur is daardoor een tikkeltje anders. De Engelsen zijn een stuk formeler en een stuk beleefder dan Nederlanders. Dit is erg fijn wanneer je veel met andere mensen te maken krijgt. Zo voeden zij hun kinderen ook op en zul je dat ook merken aan de omgang van menigeen Engelsman.

Een rijke cultuur

Engeland is wereldberoemd vanwege haar rijke theatercultuur. Ze hebben natuurlijk een rijke geschiedenis wat betreft dichters, schrijvers en politieke figuren. Denk hierbij aan Shakespeare, Churchill of ‘Queen Elizabeth’.

De Engelse pub

Wie kent het niet? Een Engelse pub. Waar de Engelsen met vrienden en familie samenkomen om te eten en te drinken. Er is bier in overvloed en je kunt er lekker fish en chips bestellen. Heb je de volgende dag een kater? Dan kun je de volgende ochtend in dezelfde pub een heerlijk Engels ontbijtje bestellen. Lekker met bonen, bacon en een ei!

Openbaar vervoer

De meeste Nederlanders zijn weleens op stedentrip geweest naar Londen. In deze mooie én grote stad is het je misschien wel opgevallen dat het openbaar vervoer er erg goed geregeld is. Het metrosysteem in Londen staat hier in het buitenland bijvoorbeeld ook bekend om. Ook is er een goed systeem voor de treinen en bussen in het land. Zo heb je verschillende opties wanneer je wilt reizen. Het komt nog weleens voor dat de Engelsen zelf wel het een en ander te klagen hebben over het openbaar vervoer, maar dat maakt wonen in Engeland er niet minder mooi op toch?

De Engelse natuur

Wanneer je naar Engeland verhuist is het ook leuk om te weten dat Engeland prachtige natuurgebieden heeft. Je kunt er zo midden in een grote stad of midden in de natuur gaan wonen. Er is voor ieder wat wils. De Engelse natuur is erg divers. Zo heeft het land ruige bergen, vlaktes, heuvels, meren en prachtige stranden. Vaak is het zo dat bepaalde gebieden hun eigen kenmerken hebben. De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer Nederlanders Engeland gaan bezoeken vanwege de natuur.

Nadelen van het wonen in Engeland

Nu we de voordelen van het wonen in Engeland hebben besproken moeten we natuurlijk ook de nadelen bespreken. Hierbij gaat het ons erom dat jij alle voor- en nadelen voor je verhuizing naar Engeland voor jezelf goed kunt afwegen.

Huizenmarkt

Net zoals in Nederland is de huizenmarkt in Engeland problematisch. De prijzen voor het kopen van woningen zijn erg hoog en een woning huren gaat helaas ook niet gemakkelijk. Wel zijn de huizenprijzen in de grotere steden zoals bijvoorbeeld Londen het afgelopen jaar gedaald. De een zegt dat het door de Brexit komt en de ander zegt dat het door de coronapandemie komt. Wij hebben geen idee, maar zijn hier wel blij om natuurlijk. Ja, héél goedkoop zal een huis in het centrum van Londen nooit worden, maar elk klein beetje helpt toch?

Als tip kunnen wij je meegeven dat je gewoon goed onderzoek moet doen naar de huizenmarkt voordat je daadwerkelijk de stap zet om te emigreren. Kijk goed naar de woningmarkt qua huurwoningen, maar kijk hierbij ook naar de koopwoningen. Zo kun jij voor jezelf een goed beeld vormen en weet je wat je ongeveer kunt verwachten.

Het weer

Engeland staat net als Nederland bekend om haar wisselvallige weer. Het ene moment kan het keihard regenen en het andere moment kan de zon opeens gaan schijnen. Veel zonuren heeft Engeland helaas ook niet. Vaak wordt er bij een emigratie naar het weer gekeken van een land, maar bij Engeland kun je dat dus beter niet doen. Behalve als je natuurlijk van regen, kou en bewolking houdt. Dan hebben wij niks gezegd!

De Engelse taal

Zoals je eerder hebt kunnen lezen staat de Engelse taal ook in onze lijst van voordelen. Dit vanwege het feit dat wij Nederlanders vaak gewoon Engels spreken. Maar waarom staat het dan ook in de lijst van nadelen zul je nu misschien denken. Dit komt vanwege het feit dat Engeland enorm veel verschillende accenten en dialecten heeft. En deze prachtige verschillende vormen van de Engelse taal kunnen het voor ons Nederlanders best moeilijk maken om het te verstaan. Vaak kun je vragen of ze wat langzamer willen praten en dan komt het meestal wel goed.

Jouw persoonlijke situatie

Voor de meeste mensen is een emigratie een grote stap. Natuurlijk is het ook eng, want hoe ga je nou een nieuw leven opbouwen en nieuwe vrienden maken? Eigenlijk hangt dit natuurlijk ook een beetje van jezelf af. Je kunt naar Engeland verhuizen, naar een van de populaire steden, maar als jij niet je best doet zal het allemaal iets moeilijker worden.

Internationale verhuisbedrijven

De voor- en nadelen zijn een belangrijk aspect wanneer je gaat emigreren, maar vergeet niet dat je ook een internationaal verhuisbedrijf nodig hebt. Deze internationale bedrijven zijn gespecialiseerd in verhuizingen naar het buitenland. Door hun jarenlange ervaring weten zij precies wat er nodig is voor een verhuizing voor bijvoorbeeld naar Engeland. Zo hoef jij niet meer na te denken over of je een vergunning nodig hebt voor je verhuiswagen. Hoe handig is dit? Samen met het bedrijf kun je wel een handige checklist maken om te kijken wie wat doet. Zo voorkom je verwarring en kan alles soepel en vlot verlopten.

Kosten voor het verhuizen naar Engeland

Het is voor internationale verhuisbedrijven erg moeilijk om exacte prijsberekeningen te maken zonder enige achtergrondinformatie. Dit komt vanwege het feit dat de kosten voor deze internationale verhuizingen afhankelijk zijn van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Heb je bijvoorbeeld veel of grote spullen? Dan zijn er grotere verhuiswagens nodig. Ga je naar een van de grote steden verhuizen of het platteland? Is het een spoedverhuizing? Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

Vergelijk gratis offertes

Via Moova kun je voordat je gaat verhuizen met een internationaal verhuisbedrijf kijken bij wie jij het goedkoopst uit zult zijn. Dit kun je doen door offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Wij begrijpen dat jij natuurlijk helemaal de tijd niet hebt om al deze verschillende verhuisbedrijven op te zoeken en te bellen. Daarom hebben wij voor jou een oplossing bedacht.

Moova

Op onze website kun je binnen 2 minuten verhuisoffertes bij verschillende verhuisbedrijven aanvragen. Dit is helemaal gratis en geheel vrijblijvend. Dit betekent dat je naderhand dus ook nergens aan vast zult zitten. Na je aanvraag zul je de offertes via de mail ontvangen en kun je hierna op je gemak je keuze maken.

Tot slot

Wij proberen je natuurlijk zo goed mogelijk te helpen, mar het is ook belangrijk om zelf nog verder onderzoek te doen naar het emigreren naar Engeland. Kijk goed rond op het internet, neem contact op met belangrijke instanties en misschien heb je nog vrienden en familie die er het een en ander vanaf weten.

Heb je nog andere vragen?

Wij hopen dat wij jouw vragen in dit artikel hebben kunnen beantwoorden. Heb je misschien toch nog andere vragen? Dan kun je ook altijd tussen onze andere artikelen kijken. Wie weet beantwoorden wij jouw vragen daar. Is dit niet het geval? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen en kunnen wij je misschien verder helpen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer