Verhuizen naar Portugal tijdens Corona

Je wilt verhuizen en in Portugal wonen, maar tegelijkertijd heb je ook corona waar je tegenwoordig rekening mee moet houden. Kun je namelijk nog wel gewoon in Portugal gaan wonen? Dit is tijdens corona natuurlijk wel een ander verhaal. Je denkt wel twee keer na voordat je gaat vertrekken om in een ander land te gaan wonen.

Máár wees eens even eerlijk: is corona eigenlijk wel zo een groot probleem voor jouw verhuizing naar Portugal? Lees gauw verder en wie weet is corona toch geen probleem voor jouw verhuizing naar het buitenland!

Noodtoestand Portugal

Toen de autoriteiten in Portugal op 18 maart 2020 de alarmfase lieten ingegaan dacht met dat het voor een paar dagen zou zijn. Natuurlijk bleek dit niet zo te zijn en duurde het allemaal wat langer. In die periode mocht niemand zijn huis verlaten tenzij dit noodzakelijk was. Net zoals dit toen het geval was in Frankrijk en Spanje. En dan moest je ook nog eens in het bezit zijn van de nodige bewijsdocumenten. We kunnen ons voorstellen dat toen je deze dingen toentertijd op het nieuws zag dat je misschien bent gaan twijfelen over je beslissing en dacht ‘ik wil niet meer naar Portugal verhuizen’!

Actuele informatie Portugal

De stand van zaken is inmiddels gewijzigd. Ondertussen is het grootste gedeelde van de bevolking ingeënt en zijn de meeste maatregelen weer opgeheven. De enige maatregel waar men nog wel rekening mee dient te houden is het dragen van een mondkapje. Dit is voor iedereen ouder dan 10 jaar verplicht. Op het eiland Madeira is dit zelfs vanaf 6 jaar al verplicht. Deze regels gelden niet meer in de buitenlucht, maar alleen nog in alle openbare binnenruimtes. Denk hierbij aan het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. Wel wordt er in geval van drukte in de wat grotere steden of in het geval van evenementen aangeraden om een mondkapje te dragen. Eigenlijk een beetje zoals het eerder met Nederland of zelfs bijna in heel Europa het geval was. Ook moet je wanneer je met meerdere huishoudens geen afstand kan houden in huis een mondkapje dragen.

De eilanden Madeira en Porto Santo

Verder geldt er nog op Madeira en Porto Santo een avondklok van 02:00 tot 05:00 en in Sāo Miguel van 23:00 tot 05:00. In de rest van Portugal geldt er geen avondklok meer. Dit is natuurlijk ook fijn om te weten wanneer jij en je gezin gaan verhuizen.

Reisadvies Portugal

Op vakantie naar Portugal is toch wel anders dan naar Portugal verhuizen, máár het hele verhaal rondom de inreisvoorwaarden zijn wel hetzelfde. Het vasteland van Portugal heeft een geel reisadvies en de Azoren is groen op de kaart. Dit betekent dat het reizen naar Portugal voor ons Nederlanders geen probleem is. Ook is er geen quarantaine plicht voor ons Nederlanders bij aankomst in Portugal. Vergeet ook niet dat je in het vliegtuig vanaf 13 jaar een mondkapje moet dragen.

Praktische tips

Wanneer je naar Portugal gaat maakt het niet uit of je dit per vliegtuig of auto doet. Je moet in het bezit zijn van een Coronabewijs. Dit doe je door je EU Digital Covid Certificate (DCC) te tonen in de Coronacheck-app.

Welke bewijzen moet je overhandigen?

Je moet een vaccinatiebewijs overhandigen van een bevoegde instantie, een herstelbewijs of een negatief testbewijs.

Vaccinatiebewijs

Uit je vaccinatiebewijs moet blijken dat je bent gevaccineerd en moet je bij het inreizen minimaal 14 dagen geleden je laatste vaccinatie hebben gehad.

Herstelbewijs

Je herstelbewijs moet laten zien dat je in de afgelopen 180 dagen COVID19 hebt gehad. Als je beide niet hebt dan kun ook nog gebruiken maken van en negatief testbewijs.

Testbewijs

Zo kun je met een PCR-test (72 uur voor vertrek) of met een antigeen sneltest (48 uur voor vertrek) Portugal zonder problemen binnenkomen. Echter, geldt een antigeen sneltest alleen voor het vaste land van Portugal. Ga je dus naar een van de eilanden van Portugal verhuizen, bijvoorbeeld Madeira of de Azoren dan móet je in het bezit zijn van een PCR-test.

Quarantainehotel

Voor de eilanden is het tevens ook mogelijk om je bij aankomst te laten testen. Wel loop je dan het risico dat je positief test en naar een quarantainehotel moet. Let ook op dat de kosten voor een eventuele quarantainehotel voor je eigen rekening zijn en deze ook hoog kunnen oplopen.

Reizen binnen Portugal

Zo zie je maar dat in Portugal wonen tijdens COVID19 niet heel anders is dan in Nederland wonen. Ga je met de auto naar Portugal verhuizen of wil je een roadtrip maken door het land? Dan is het advies om te proberen om zoveel mogelijk het contact te vermijden.

Accomodaties

Wanneer je een hotel bezoekt in Portugal ben je verplicht om bij aankomst je coronabewijs te tonen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Wat is toegankelijk?

Verder zijn de mooie Portugese stranden gewoon toegankelijk en zijn de restaurants ook gewoon open. Wanneer je een restaurant binnen gaat moet je wel je mondkapje dragen, maar wanneer je eenmaal aan tafel zit mag je hem af doen, want je moet natuurlijk wel gewoon kunnen eten.

Contact met Nederland

Je kunt natuurlijk altijd contact blijven houden met familie en vrienden door middel van een virtuele borrel via Skype of Facetime. Vrienden, familie en kennissen zullen je wel vaak berichtjes sturen om te vragen hoe de situatie in Portugal is, maar gelukkig is Portugal een land in de Europese Unie en hoeft men zich niet geen zorgen te maken. Dit maakt het natuurlijk wel een stuk makkelijker wanneer je naar Portugal gaat verhuizen.

Andere zaken

Verder is het in Portugal natuurlijk heerlijk genieten van het weer voor ons Nederlanders. Misschien is het weer zelfs wel een van de grootste redenen dat je wilt emigreren? Voor het weer zit je in Nederland helemaal niet goed. In Portugal kun je lekker wandelen in de natuur, een weekendje weg of een stedentrip in eigen land maken.

Verhuisbedrijf

Voor verhuizingen naar het buitenland wordt het sterk aangeraden om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Deze ervaren verhuizers zullen je spullen veilig en wel op transport zetten naar je nieuwe huis in Portugal. Door hun ruime ervaring met verhuizingen naar het buitenland zullen ze ervoor zorgen dat alles netjes en vlot verloopt.

De kosten voor een internationale verhuizing

De gemiddelde kosten voor een internationale verhuizing zijn moeilijk in te schatten. Dit komt vanwege het feit dat een verhuizing altijd heel erg uniek is en sterk afhangt van jouw persoonlijke situatie. De een heeft bijvoorbeeld een groot huis met weinig inboedel. De ander heeft een kleinere woning, maar wel heel veel spullen. Ook speelt de bereikbaarheid van je woning een grote rol en de extra services die jij erbij wilt huren ook. Daarom kun je het beste offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven.

Waar kan ik een internationaal verhuisbedrijf vinden?

Je kunt online zoeken naar internationale verhuisbedrijven en hierbij kun je ook offertes aanvragen. Je kunt het beste bij verschillende bedrijven offertes aanvragen, omdat de prijzen nogal kunnen verschillen. Wij begrijpen ook wel dat je hier misschien helemaal geen tijd voor hebt en daarom hebben wij een oplossing voor dit probleem bedacht!

Moova.nl

Bij Moova kun je gemakkelijk online verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Dit doe je door een simpel vragenlijst in te vullen waarna er meerdere offertes van bedrijven naar je toe worden gestuurd. Dit scheelt je niet alleen heel veel tijd, maar op deze manier kun jij op je gemak kijken naar welk verhuisbedrijf er het beste bij je past of kiezen voor het voordeligste bedrijf! Makkelijker kunnen we het je toch niet maken!?

Tot slot..

Ga je binnenkort verhuizen? Kijk dan goed naar de benodigdheden en probeer goed te kijken naar de maatregelen in Portugal zodat je precies weet waar je straks mee te maken krijgt. Zo kun jij makkelijk je verhuizing in gang zetten en beginnen aan je leven in Portugal.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer