Verhuizen naar Zwitserland: corona

Misschien heb jij sinds kort pas besloten om naar Zwitserland te verhuizen en zijn je plannen nieuw. Het kan ook zo zijn dat jij al een jarenlange droom hebt om naar Zwitserland te emigreren, maar dat de coronapandemie je plannen in de war heeft geschopt. Hiermee had je natuurlijk helemaal geen rekening gehouden! Wie eigenlijk wel?

Als je dit jaar of binnenkort naar Zwitserland gaat verhuizen wil je waarschijnlijk wel graag weten wat de actuele situatie is. Dit is natuurlijk meer dan logisch. Internationaal verhuizen is over het algemeen al een beetje eng en een hele grote stap voor mensen, dus laat staan nu met het coronavirus.

Waarom verhuizen mensen eigenlijk naar Zwitserland?

Veel mensen verhuizen voor een onbepaalde tijd naar Zwitserland vanwege hun werk. Ook zijn er weer mensen die het economisch gezien erg goed hebben en liever verkassen naar Zwitserland met haar aangename fiscale klimaat. De belastingen zijn in het land namelijk een stuk fijner dan in Nederland voor mensen die wat meer verdienen. Een andere reden waarom men ervoor kiest om naar Zwitserland te emigreren is de natuur. Het land heeft enorm veel ongerept gebied en wie op zoek is naar rust en ruime zit hier dus goed op zijn/haar plek.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Als Nederlander zijnde horen we dit natuurlijk sinds kleins af aan. Wie heeft dit niet eerder gehoord? Na wat meer ervaring te hebben gekregen in het leven zijn we langzaamaan toch wel achter gekomen dat het ook echt waar is. Een goede voorbereiding is inderdaad al het halve werk. Vooral wanneer het aankomt op zoiets groots en belangrijks als en emigratie naar het buitenland. Je gaat namelijk niet alleen op vakantie naar het buitenland, maar je hebt ervoor gekozen om er daadwerkelijk te gaan wonen.

Dit klinkt allemaal heel mooi, maar nogmaals, het is wel een grote stap. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent en jezelf zo goed mogelijk inleest over niet alleen het emigreren, maar ook het emigreren tijdens corona. Veel informatie op het internet is namelijk erg algemeen, maar ieder and is natuurlijk anders en ieder land heeft zo haar eigen regels en maatregelen met betrekking tot corona. Wanneer jij iets leest op het internet over coronamaatregelen in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk dan zul je hier niks aan hebben, want jij gaat naar Zwitserland en die hebben weer hele andere regels dan de andere landen. Ook de Nederlandse overheid heeft bijvoorbeeld zo haar eigen regels.

Zwitserland en corona

In dit artikel bespreken wij de aanpak van Zwitserland tijdens de coronapandemie. Hoe hebben zij het als land gedaan en hoe gaan zij er vandaag de dag mee om? Al deze informatie staat natuurlijk ook op het internet, dus zorg ervoor dat je hier alles over leest. Misschien kom je nog praktische tips tegen waar je veel aan zult hebben.

Het aantal besmettingen in Zwitserland

Deze week zijn er gemiddeld 41.183 inwoners van Zwitserland positief getest. Net zoals in andere landen zijn er dagelijks veel besmettingen vanwege de Omikron variant. Gelukkig is deze variant een stuk zwakker dan de voorgaande varianten en worden mensen er minder ziek van. Hierdoor is er ook geen druk op de ziekenhuizen en beginnen heel veel landen de nieuwe variant als een gewone griep te behandelen.

De Zwitserse vaccinatiecijfers

Van de 8,6 miljoen inwoners van het land heeft 70,3% de eerste vaccinatie gehad, is 68,6% volledig gevaccineerd en heeft 39,8% ondertussen ook de boostershot gehad.

Laatste update van de coronapandemie in Zwitserland

Zwitserland en haar buurland Oostenrijk scoren nogal laag wanneer het aankomt op de vaccinatiecijfers. Men zegt dat het waarschijnlijk komt door de cultuur in deze landen. Zwitsers mensen hebben een soort eigengereidheid en hierdoor hebben ze veel lokale bestuursvormen. Het is dan ook hierdoor dat de Zwitserse mensen niet echt bereid zijn om naar de centrale overheid te luisteren.

De maatregelen

Wat zijn de maatregelen in Zwitserland nu precies? Het is verplicht om thuis te werken. Verder mogen bedrijven hun werknemers vragen om een vaccinatie- herstel of testbewijs. Maskers zijn in alle openbare binnenruimtes verplicht. Bij alle evenementen is een vaccinatie- of herstelbewijs nodig. Ook wel de 2G regel genoemd.

2G regel en de 2G+ regel

Openbare gelegenheden morgen ook als zij willen (het is niet verplicht) overgaan op de strengere 2G+ regel. Met deze nieuwe maatregel moeten mensen die voldoen aan de 2G regel nog een extra PCR-test afleggen. Dit betekent dat zij dan ook een extra negatieve coronatest moeten laten zien. Een ander land dat ook gebruik maakt van de de 2G+ regel is Duitsland.

Kantons van Zwitserland en maatregelen

De federale regering in Zwitserland bepaald het wettelijke kader. Voor de implementatie zijn de kantos zelf bevoegd. Hierbij mogen zij dus ook strengere maatregels of beperkingen op regionaal niveau invoeren. Sommige kantons hebben hierdoor strengere of juist weer minder strenge maatregelen.

Reizen naar Zwitserland

Tegenwoordig is het een stuk moeilijker om landen in te reizen. Ook binnen de Europese Unie. Landen hebben allerlei voorwaarden waar je aan moet voldoen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een forse boete en zul je weer terug naar Nederland moeten vliegen.

Nu jij naar Zwitserland gaat emigreren moet je natuurlijk ook voldoen aan de voorwaarden van de Zwitserse overheid. Ander kun je natuurlijk niet naar Zwitserland verhuizen. Hiervoor heb je ook extra benodigde documenten nodig.

Wat zijn de eisen om Zwitserland in te kunnen reizen?

Wanneer je op doorreis bent naar Zwitserland hoef je niks te doen, maar jij wilt het land inreizen. Dit betekent dat je goed moet weten wat de voorwaarden zijn om het land binnen te komen. Bij het inreizen kun je altijd je vaccinatie of herstelbewijs tonen. Deze mogen in Zwitserland niet ouder zijn dan 270 dagen. Dit betekent dat je je laatste prik maximaal 270 dagen geleden gehad moest hebben of dat je maximaal 270 dagen geleden positief bent getest op corona.

Ben je niet gevaccineerd en heb je ook geen herstelbewijs? Dan dien je in het bezit te zijn van een negatief testbewijs. Dit moet een PCR-test zijn van maximaal 72 uur oud of een antigeentest van maximaal 24 uur oud. Ook ben je verplicht om 48 uur voor je aankomst in Zwitserland het ‘SwissPLF‘ in te vullen. Dit formulier hoef je niet in te vullen wanneer je met de trein of auto Zwitserland inreist. Kom je met het vliegtuig of de bus? Dan is deze registratie wel verplicht.

Doe de check

Alle reizigers die Zwitserland inreizen moeten van tevoren online de Travel-Check doen. Hier kun je dan zien welke regels er voor jou van toepassing zijn. Let wel op dat alle reiziger een COVID-certificaat moeten laten zien. Die is het bewijs van je vaccinatie, herstel of negatieve testuitslag.

Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen is wat lastiger dan ‘normaal’ verhuizen. Het vergt wat extra planning en aandacht. Het verhuizen naar een ander land betekent natuurlijk ook dat je je inboedel meeneemt. Je kunt dan wel gemakkelijk zelf verhuizen, maar je kunt je inboedel natuurlijk niet met het openbaar vervoer meenemen. Daarom kun je het beste een verhuisbedrijf inhuren. Zij hebben een verhuisteam met jarenlange ervaring met verhuizingen naar het buitenland. De verhuizers verzorgen hierbij de transport voor je inboedel en verder zorgen zij ervoor dat je spullen netjes aankomen op je nieuwe adres.

Welke kosten komen kijken bij het internationaal verhuizen?

Het is erg moeilijk om een gemiddelde schatting te maken voor de kosten van een verhuizing naar het buitenland. Dit komt vanwege het feit dat alle verhuizingen anders zijn. Ook de standaardkosten van een verhuizing verschillen per verhuizing. De brandstofkosten zijn nooit hetzelfde, de grootte van een inboedel is nooit hetzelfde, maar ook het soort woning verschilt altijd. Hierbij moet er dan ook nog gekeken worden naar de bereikbaarheid van je woning. Daarom is het moeilijk om zonder enige achtergrondinformatie een schatting te maken van de kosten voor jouw verhuizing.

Ook spelen jouw wensen en behoeften een grote rol in de prijs. Ja, het personeel moet betaald worden en het transport, maar wil jij er nog extra services bijhuren? Want dit zal ervoor zorgen dat de prijs op zal lopen. Wil je bijvoorbeeld voor vertrek hulp bij het inpakken of heb je besloten om dit toch zelf te doen? Wil je bij aankomst nog extra verhuizers inhuren die alles voor je uitpakken? Heb je extra vervoer nodig voor je inboedel? Zoals je kunt zien zijn er heel veel services die jij erbij kunt huren. Het is natuurlijk niet per se nodig, maar het zal je verhuizing wel een stuk makkelijker maken!

Verhuisoffertes

Wij Nederlanders houden ervan om dingen van tevoren goed uit te zoeken en netjes te regelen. Daarom begrijpen wij het helemaal dat jij toch echt een prijsberekening wilt hebben. Dit is toch hartstikke normaal? Daarom geven wij je als tip mee om verhuisoffertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kunnen zij aan de hand van jouw wensen een berekening voor je maken. Let hierbij wel goed op dat de offertes gratis en vrijblijvend zijn. Je wilt natuurlijk geen extra kosten maken of zomaar aan een overeenkomst vast zitten.

Gratis verhuisoffertes

Het is dus erg verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven, maar hier heeft toch eigenlijk niemand tijd voor? Dan moet je alle verhuisbedrijven uit jouw regio opzoeken en daar contact mee opnemen. En dan moet je ook nog eens goed opletten dat het gratis is en dat je nergens aan vast zult zitten. Daarom hebben wij bij Moova hier een oplossing voor bedacht!

Bij Moova kun je nu namelijk gemakkelijk online én binnen 2 minuten gratis verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven uit jouw regio. Dit is ook geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Na je aanvraag zul je de offertes zo snel mogelijk ontvangen en kun jij hierna alles bekijken en rustig je keuze maken. Hoe makkelijk kan Moova het nou maken!?

Tot slot

Er moet veel rekening gehouden worden met het coronavirus. Zorg er daarom voor dat je naast het regelen van je emigratie ook goed op de hoogte bent van de coronamaatregelen in Zwitserland.

Je kunt wel informatie opzoeken over of je bijvoorbeeld een verblijfsvergunning nodig hebt of hoe het wonen in Zwitserland is, maar als je niet voldoet aan de voorwaarden om het land in te kunnen reizen

Heb je nog vragen?

Kijk dan ook eens tussen de andere artikelen op onze website en misschien vind je daar de antwoorden op jouw vragen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Foto van moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer