Huis leeghalen na overlijden

Een overlijden van een dierbare is een moeilijke periode. Vooral voor familie en vrienden die dicht bij de overledene stonden. Naast het rouwen moeten er helaas ook andere zaken geregeld worden. De uitvaart bijvoorbeeld. Omdat dit allemaal al moeilijk genoeg is voor de nabestaanden wordt er vaak gekozen om een professioneel bedrijf in te schakelen voor het ontruimen van de woning. Die waardevolle herinneringen in een woning kunnen natuurlijk extra moeilijk zijn voor de nabestaanden.

Een huis ontruimen na overlijden: wie is er verantwoordelijk?

Veel mensen weten niet wie er verantwoordelijk is voor een woningontruiming na het overlijden van een dierbare. Dit is overal ter wereld anders geregeld, maar in Nederland zal de partner of zullen andere bloedverwanten erven. In het geval van een testament kan dit ook een totaal ander persoon zijn. Dat erfgenamen verantwoordelijk zijn voor een woningontruiming betekent gelukkig niet dat zij het ook zelf moeten uitvoeren. De dierbare herinneringen aan de overleden persoon maakt dit vaak moeilijk.

Ontruimingen bij overlijden

Een huis leegruimen is altijd wel een lastige klus, maar een huis leeghalen na overlijden is toch een stuk lastiger. Het is voor en bedrijf dan ook altijd belangrijk om in zo een situatie duidelijke afspraken met familie en andere nabestaanden te maken. Verder moet er ook een heldere communicatie zijn met betrekking tot de woning in originele staat opleveren of een woning verkoopklaar maken.

  • Huurwoning ontruimen

Een huurwoning ontruimen na overlijden moet vaak snel gebeuren. Ook moet er rekening worden gehouden met de voorwaarden van de makelaar, verhuurder of de woningbouw. De woning moet conform hun voorwaarden zo snel mogelijk opgeleverd worden zodat er snel weer een nieuwe huurder in de woning kan wonen. Wanneer een woning bij oplevering bezemschoon moet zijn moet de woning leeg, maar ook bezemschoon zijn. Hiervoor zijn werkzaamheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van vloerbedekking, gordijnen en het verven van de muren.

  • Een koopwoning ontruimen

Moet een koopwoning ontruimd worden? Dan moet deze vaak zo snel mogelijk verkoopklaar worden gemaakt. Dit moet ook zo snel mogelijk gebeuren, want zolang de woning niet verkocht wordt zul je als wettige erfgenaam opdraaien voor de kosten van de woning.

Maak je geen zorgen om waardevolle spullen of dierbare spullen

Een huis laten leeghalen en laten schoonmaken betekent natuurlijk wel dat je het bedrijf en de ontruimers moet vertrouwen. Gelukkig hebben we bij Moova alle betrouwbare verhuis- en ontruimingsbedrijven in ons systeem en hoef jij je geen zorgen te maken om waardevolle spullen. De ontruimers gaan namelijk altijd op een respectvolle manier om met de spullen van de overledene. Wat er met de inboedel gebeurt wordt altijd van tevoren besproken. Wanneer de ontruimers tijdens hun werk nog belangrijke documenten of andere spullen tegenkomen zal de leidinggevende direct contact opnemen met de kant.

Kosten woningontruiming

Wat de kosten zijn voor een huis leeghalen na overlijden heeft te maken met verschillende factoren. Deze verschillende factoren beïnvloeden de prijs namelijk. Het sowieso altijd een arbeidsintensieve klus. Er moet verder ook gekeken worden naar wat voor woning het betreft en waar de woning is. Is het in een druk stadscentrum? Ook inboedel speelt een hele grote rol, want een groot aantal spullen betekent natuurlijk ook meer werk voor een ontruimingsbedrijf. Ook moet je de bijkomende kosten niet vergeten. Deze hebben te maken met extra werkzaamheden die tijdens de ontruiming uitgevoerd moeten worden. Dit allemaal en nog heel veel meer heeft invloed op de kosten van een huisontruiming en daarom kan er moeilijk een gemiddelde prijs gegeven worden.

Woning ontruimen? Vraag een gratis offerte aan bij Moova

Voor een precieze prijsindicatie voor een huis leeghalen na overlijden kun je bij Moova een gratis offerte aanvragen. Dit is helemaal vrijblijvend.

Je kunt je aanvraag eenvoudig online indienen. Vervolgens zal deze naar 5 verschillende bedrijven gestuurd worden en zul jij de offertes binnen 24 uur in je mailbox ontvangen. Op deze manier kun je rustig even alles nalezen en de bedrijven met elkaar vergelijken.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer