Huis leeghalen hoe zit dat?

Een huis ontruimen gebeurd vaak vanwege minder leuke redenen. Denk hierbij aan een overlijden, vervuiling van de woning of uitzetting van de huurder. Echter kan het ook om een verhuizing of grote opruiming gaan. Moet jij vanwege omstandigheden je (grote)woning ontruimen? Dan is je huis laten leeghalen en laten schoonmaken door een professioneel ontruimingsbedrijf misschien een goed indee.

Mag een huis ontruimen eigenlijk wel?

Een huis leeghalen omdat je teveel spullen hebt of je huis leeghalen omdat je gaat verhuizen en het kaal opgeleverd moet worden? Dan mag dit natuurlijk gewoon. Ook wanneer het om een overlijden gaat mag er ontruimt worden. Wil bijvoorbeeld de verhuurder de woning leeghalen en de huurder uitzetten? Dan is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig.

Een vervuilde huis leeghalen

Een woning ontruimen is een arbeidsintensieve klus en dit vooral het geval wanneer het om een vervuilde woning gaat. Zo een huis leeghalen is erg moeilijk en vraagt om de nodige kennis én ervaring. Het is belangrijk dat er een juiste plan van aanpak wordt gemaakt omdat er vaak met gevaarlijk afval gewerkt moet worden. En hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat er op de juiste manier gewerkt wordt.

Ga je verhuizen? Jij bepaalt wat er met je inboedel gebeurt

Wanneer iemand een ontruimingsbedrijf inschakelt komt het vaak voor dat er veel spullen weggegooid moeten worden. Je hoeft je geen zorgen te maken, want het is altijd de klant die bepaald wat er met zijn of haar inboedel moet gebeuren.

De woning bezemschoon opleveren

Een woning moet na verhuizing vaak kaal opgeleverd worden. Dit wordt ook wel bezemschoon genoemd. Dit moet altijd conform de voorwaarden van de verhuurder of makelaar gebeuren. Dit kan een professioneel ontruimingsbedrijf voor je uit handen nemen.

In dit geval zal het ontruimingsbedrijf ervoor zorgen dat de woning bij oplevering aan de voorwaarden voldoet. Bij een koopwoning moet de woning verkoopklaar gemaakt worden en hierbij is het belangrijk dat er goed met de makelaar gecommuniceerd wordt over wat er precies moet gebeuren.

Een huis leeghalen na overlijden

Een huis leeghalen na overlijden kan voor nabestaanden erg zwaar zijn. Het is een moeilijke periode. In deze moeilijke tijd moeten er ook nog eens heel veel zaken geregeld worden en is het voor de nabestaanden vaak een betere optie om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Verder is het misschien ook goed om te weten dat na een overlijden de erfgenamen verantwoordelijk zijn voor de ontruiming van de woning.

Waardevolle spullen en dierbare spullen

Wanneer je een professioneel ontruimingsbedrijf een woning laat ontruimen hoef jij je geen zorgen te maken om dierbare- of waardevolle spullen. De professionele ontruimers zullen namelijk altijd op een respectvolle manier met de inboedel omgaan. Ook over bruikbare spullen zal het bedrijf duidelijke afspraken maken.

Werkzaamheden van een ontruimer bij een woningontruiming

Je huis leeg laten halen klinkt misschien heel makkelijk, maar voor een ontruimingsbedrijf kan dit nogal ingewikkeld zijn. Je denkt er waarschijnlijk niet direct aan, maar een ontruiming vraagt ook om extra werkzaamheden en dus vaak ook extra middelen. Omdat de woning bezemschoon opgeleverd moet worden moeten er schoon-, klus-, én herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Dit is dus niet alleen inboedel verwijderen, maar bijvoorbeeld ook alle vloerbedekking en gordijnen verwijdere. Ook moet de woning vaak gewit worden, omdat het anders natuurlijk niet in originele staat is bij oplevering.

Kosten woningontruiming

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs voor een woningontruiming. Daarom is zomaar een precieze prijsindicatie zonder enige informatie niet mogelijk. Inboedel speelt een grote rol bij de prijscalculatie, maar ook het grootte van de woning is belangrijk. Voor de exacte prijs voor een woningontruiming is het verstandig om een gratis offerte aan te vragen.

Een gratis offerte bij Moova

Bij Moova kun je nu eenvoudiger dan ooit een gratis offerte aanvragen. Je offerte opvragen kan online via onze website. Je aanvraag zal direct naar 5 verschillende ontruimingsbedrijven gestuurd worden en zul jij vervolgens binnen 24 uur de gratis offertes in je mailbox ontvangen.

Heb je veel bruikbare spullen? Kies dan voor goede doelen in de buurt

Het milieu is nu belangrijker dan ooit en daarom kun je het misschien overwegen om spullen te recyclen door ze te doneren. Zo worden de spullen en/of kleding niet naar de verbrandingsoven gestuurd en geef je deze een tweede leven!

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer