Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Een woningontruiming is een lastige taak en vraagt dan ook om de nodige ervaring en expertise. Veel mensen kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf omdat een huis leeghalen vaak onder minder leuke omstandigheden moet gebeurden. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbare. Je kunt je vast wel voorstellen dat een woning ontruimen in zo een situatie erg zwaar kan zijn voor nabestaanden. Verder kan een ontruiming natuurlijk ook andere redenen hebben. Wat de reden ook is, het brengt kosten met zich mee.

Waarom zou een bedrijf inboedel opkopen?

Het komt steeds vaker voor dat bedrijven een huis ontruimen in ruil voor inboedel. In veel woningen staan namelijk spullen van goede kwaliteit die nog gewoon gebruikt kunnen worden. Denk jij dat je gebruikte meubelen die nog in goede staat verkeren?? Dan kun je dit met het ontruimingsbedrijf bespreken. Zo kunnen zij voordat zij de woning leeghalen en een taxatie uitvoeren. Zo krijgen je meubels een tweede kans, maar krijg je ook korting op je offerte! Zo wordt de prijs die betaald wordt meestal in mindering gebracht op de offerte.

Wat doet een bedrijf met je inboedel?

Je inboedel krijgt een tweede leven. Er wordt er altijd voor gezorgd dat de bruikbare goederen naar diverse goede doelen of particuliere initiatieven in het land gaan. Op deze manier krijgt het een goede bestemming. Verder worden veel gebruikte meubels ook doorverkocht. De exportmogelijkheden maken doorverkoop eenvoudig. Wat een ontruimingsbedrijf ook doet, ze zorgen er altijd voor dat de spullen een goede bestemming krijgen.

Professionele ontruimers en waardevolle spullen

Professionele ontruimingsbedrijven hebben goed opgeleid personeel in dienst. Zij zullen er niet alleen voor zorgen dat de ontruiming soepel verloopt door alles in goede banen te leiden, maar zij zijn ook discreet. Wanneer zij belangrijke spullen of vertrouwelijke documenten tegenkomen zal dit uiteraard direct met jou gecommuniceerd worden.

Tijdens de huisontruiming zullen zij tevens ook bezighouden met herstelwerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden. Hierbij kun je denken aan vloeren en behang verwijderen. Ook zullen zij de plafonds ontdoen van gaten en vlekken. De ontruimers zullen ervoor zorgen dat de woning leeg zal zijn, maar zij zorgen er dus ook voor dat de woning bij oplevering in originele staat zal zijn. Ontruiming conform de eisen van de verhuurder of makelaars is namelijk een onderdeel van hun service.

De kosten voor een woningontruiming in ruil voor bruikbare spullen

De exacte kosten voor het leeghalen van een woning zijn moeilijk in te schatten. Zelfs de gemiddelde prijs is onmogelijk in te schatten zonder extra informatie. Dit komt vanwege het feit dat er altijd naar de situatie en omstandigheden gekeken moet worden. Wanneer je woning bezemschoon opgeleverd moet worden zal dit natuurlijk ook de nodige kosten met zich meebrengen.

Gratis offerte bij Moova

Bij Moova kun je nu eenvoudig vrijblijvende offertes aanvragen voor je woning ontruiming. Met alle informatie vanuit het aanvraagformulier weet het bedrijf wat je precies wilt laten ontruimen en weten zij ook wat er moet gebeuren. Je aanvraag zal automatisch naar 5 verschillende bedrijven gestuurd worden en je kunt de gratis offertes binnen 24 uur in je mailbox ontvangen.

Heb je nog vragen?

Een eerlijke aanpak is voor Moova erg belangrijk en daarom zijn we op alle dagen telefonisch bereikbaar. Bij Moova weten we dat een huis ontruimen intensief werk is en wij willen je helpen het zware werk uit handen te geven. En dit natuurlijk tegen een zo goed mogelijke prijs.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.
Picture of moova

moova

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies om jou de beste ervaring te geven. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer